Problem z USB Sony Xperia U
Posted 05 October 2012 - 21:26
Nie mogę nic wgrać. Próbowałem zainstalować Sony PC Companion, tylko że wtedy nie łączy mi USB z komputerem.
Robie wszystko co w pomocy jest czyli: odłącz i podłącz USB, zmień port USB, wyłącz i włącz telefon i komputer, odinstaluj PC Companion
Ale nic nie działa, prosze o dokładną pomoc.
USB łączy mi z ładowarką.
Jurij: Poprawiłem literówki.
Posted 07 October 2012 - 04:37
Tutaj jest odpowiedź:
i had the same problem and fixed it. This is my solution. My computer thought it was a camera. i pluged in phone went to device manager found it as a camera and clicked on driver, go to update driver, check the advanced box. hit the don't search i choose. then just click the item in the box. sounds strange as i'm no computer guy but it worked. I just did this on my work computer as well and it works, so that is 2 out of 2.
A tutaj moje skromne tłumaczenie rozwiązania problemu:
Należy podłączyć telefon do komputera i gdy zostanie wykryty jako kamera uruchomić menadżer urządzeń (prawym na mój komputer => właściwości => menadżer urządzeń) => znaleźć tę "kamerę" => kliknąć prawym i zaktualizować sterownik => w zaawansowanych nie wyszukiwać tylko wybrać samemu i zainstalować sterownik własnoręcznie.
Mam nadzieję, że to pomoże

Serwis Sony Ericsson Online | Online Sony Ericsson Service
Więcej informacji, Cennik | More information, Price list GG: 1793684 Private Message: Jurij
Posted 11 October 2012 - 19:11
Gdy chce zainstalować Sony PC Comation, przy wyszukiwaniu nie łączy telefon.
Próbowałem aktualizować sterowniki, ale gdy aktualizuje, nie łączy jakiś plik INF (czy coś) i nie moge aktualizować.
Prosze o wyjaśnienie:
-Dlaczego nie moge aktualizować tego i wysakakuje ten błąd INF
-Dlaczego nie łączy przy Sony PC Compation
-Jaki rodzaj aktualizacji zrobić nośnik danych/stacja dysków a może coś innego.
P.S. Mam windowsa XP
Posted 11 October 2012 - 19:16
http://sony.yt/topic...-sony-xperia-u/

Posted 12 October 2012 - 13:17
Zobacz sobie że to ja pisałęm, i pisze bo nie moge aktalizować tych sterowników !!!
Podczas instalowania mam problem INF.
I jako co mam zainstalować sterowniki ? Dysk czy nośnik dancyh czy co ?
dante: Po co tworzysz kolejny temat o tym samym problemie ? ... scaliłem oba.
Edited by dante, 12 October 2012 - 14:58.
Posted 12 October 2012 - 15:59

1. Wejdź do managera urządzeń, usuń tę kamerę z listy urządzeń, odłącz telefon.
2. Odinstaluj PC Companiona, antywirusy, wyłącz firewalla i zrestartuj komputer.
3. Pobierz ze strony Sony najnowszą wersję PC Companiona i zainstaluj. Następnie podłącz telefon.
4. Jak to nie pomoże, to zainstaluj sterownik ręcznie z lokalizacji Programy => Sony => PC Companion => Drivers.
5. Jak to nie pomoże, zainstaluj to: go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=71641&/umdf.exe .
Jak to nie pomoże daj znać w tym temacie, będziemy myśleć dalej

Więcej informacji, Cennik | More information, Price list GG: 1793684 Private Message: Jurij
Posted 10 March 2013 - 19:42

Edited by agados, 10 March 2013 - 19:44.
Posted 11 March 2013 - 06:08

Posted 11 March 2013 - 23:40
Pozdrawiam.
Posted 12 March 2013 - 09:16
Sony Xperia S | Zylo | W850
Posted 12 March 2013 - 22:26