[Rozwiązany] Trudny wybór
#21 OFFLINE
Posted 08 May 2012 - 16:40
A tak na serio to tutaj nikt Ci za bardzo nie podpowie. Podzespoły mają bardzo zbliżone. Na korzyść SGS'a tak na prawdę przeważa tylko wyświetlacz. Tak więc który stylistycznie Ci się bardziej podoba to bierz. Aplikacje i gry i tak te same będziesz instalował na obu
DENON DJ
#22 OFFLINE
Posted 08 May 2012 - 16:46
Jak Ci tak zależy to kup SGS, jak się nie spodoba to sprzedasz na Allegro i kupisz Neo V. Wartość tak szybko nie spadnie
No tu bym polemizował, bo właśnie został zaprezentowany kolejny następca - SGS III . Jak ludzie zaczną wyprzedawać swoje starocie, żeby kupić nowy model, to ceny SGS'a i SGS'a II polecą zanim się zorientujesz
Serwis Sony Ericsson Online | Online Sony Ericsson Service
Więcej informacji, Cennik | More information, Price list GG: 1793684 Skype: gen.jurij
#23 OFFLINE
Posted 08 May 2012 - 17:02
#24 OFFLINE
Posted 08 May 2012 - 17:04
No tu bym polemizował, bo właśnie został zaprezentowany kolejny następca - SGS III . Jak ludzie zaczną wyprzedawać swoje starocie, żeby kupić nowy model, to ceny SGS'a i SGS'a II polecą zanim się zorientujesz
Luźna propozycja, sam bym raczej bał się tak ryzykować
A to fakt, że jak wyjdzie SGS III to ceny reszty modeli znacznie spadną...
Jeszcze dorzucę coś od siebie
Idź do salonów Orange, Play, Plus, T-Mobile oraz do komisów GSM i pobaw się zarówno SGS'em jak i Neo V. I wtedy ocenisz, który Ci się bardziej podoba.
PS. W SE są super nakładki systemowe na Androidy, ale jeśli masz zamiar modyfikować to i tak Ci się nie przyda...
DENON DJ
#25 OFFLINE
Posted 08 May 2012 - 17:16
Dodam jeszcze, że wg mnie sgs leży o wiele gorzej w ręce niż neo. Wiem, że starsi mają większe dłonie, ale spotkałem się z opiniami dorosłych, że sgs źle leży. Płaski i kwadratowy...
#26 OFFLINE
Posted 08 May 2012 - 20:05
Mam ponad 600zł, mam 16 lat i jak to nastolatek nie jestem zdecydowany.
Nie wiem czy wybiore neo V, zwykłą Neo, czy też SGS'a. Najwyżej zatrzymam pieniądze, dołoże troche i kupie sobie motor/skuter bo to mnie bardziej kręci.
I na tym zakończmy tą dyskusję.
Jeśli chcecie, temat możecie zamknąć lub zostawić dla dalszej dyskusji nad telefonami.
Pozdrawiam
Edited by kojack, 08 May 2012 - 20:07.
#27 OFFLINE
Posted 08 May 2012 - 20:23
Edited by phillix, 08 May 2012 - 20:23.
#28 OFFLINE
Posted 11 May 2012 - 21:20
Co polecacie?
Neo V, Neo, czy Arc? Neo V mam za 550zl, a arc z troszke zjechana obudowa za 650zl.
Proszę o szybką odpowiedź.
Pozdrawiam!
#29 OFFLINE
Posted 11 May 2012 - 21:27
#30 OFFLINE
Posted 12 May 2012 - 09:43
Odpowiadając na pytanie - bierz ARC. Model najlepszy z tej trójki, o ile nie przeszkadza Ci zjechana obudowa...
DENON DJ
#31 OFFLINE
Posted 12 May 2012 - 09:48
#32 OFFLINE
Posted 12 May 2012 - 12:47
@kojack, teraz Tobie nikt już nie doradzi. Bierz ten telefon, który jest najładniejszy Twoim zdaniem. Osobiście wybierałbym pomiędzy Neo i Arc'em. Neo V bym odrzucił jeśli mam do wyboru Arc'a, który ma większy ekran, więc wg mnie jest najlepszym kandydatem. Dalsza dyskusja już teraz nie ma sensu. Te same systemy, podobne podzespoły. Powinien już liczyć się wygląd...
DENON DJ
#33 OFFLINE
Posted 12 May 2012 - 13:00
Kręć do 2GHz, powodzenia w użytkowaniu sprzętu
bez problemu pociągnie nie ma mowy, że coś się stanie. jedynie telefon może się zresetować / wyłączyć. ja używam 1.4GHz.
kojack, a jak bardzo zjechany jest ten Arc? i z jakiej sieci i kiedy wyprodukowany. bo bootloader może naciągnąć Cię na dodatkowe koszty.
#34 OFFLINE
Posted 12 May 2012 - 14:50
#35 OFFLINE
Posted 13 May 2012 - 09:39
kojack, a czy papiery na niego jakieś są? Gwarancja, dowód zakupu, pudełko ze zgodnym IMEI?
DENON DJ
#36 OFFLINE
Posted 13 May 2012 - 10:34
#37 OFFLINE
Posted 13 May 2012 - 20:41
phillix skoro można "bez problemu" kręcić do 2,0 to dlaczego używasz tylko 1,4?
kojack, a czy papiery na niego jakieś są? Gwarancja, dowód zakupu, pudełko ze zgodnym IMEI?
Telefon kupiony przez allegro. Dowodu zakupu nie ma, pudełko ze zgodnym IMEI jest, bo wg. gościa "telefon dostał w prezencie".
Proszę o zamknięcie, gdyż i tak już kupiłem Arc.
#38 OFFLINE
Posted 13 May 2012 - 21:04