[Rozwiązany] Trudny wybór
#1 OFFLINE
Posted 07 May 2012 - 20:16
Tak to znowu ja piszę, gdyż nie mogę się zdecydować.
Teraz zastanawiam się nad Xperia Neo V i Samsung Galaxy S. Parametry mają podobne, jedynie Neo V ma troszke mniej wydajną grafike. Z wytrzymalościa telefonów jest tak samo, w Neo V kiepska obudowa, zaś w Galaxy tylnia klapka.
Osobiście jestem w kropce, gdyż nie wiem jaki wybrać. Podstawą będzie modyfikowanie tj. ROM'y, Kernel'e itd.
Wiem, że ten telefon i ten telefon jest dobry, tylko że problem jest w wyborze bo oba są godne polecenia.
Mój budżet wynosi do granic 600zł (tak więcej niż pisałem w poprzednim temacie).
W każdym bądź razie ten i ten telefon dostanę w tej cenie.
Proszę Was o pomoc...
Pozdrawiam
#2 OFFLINE
Posted 07 May 2012 - 20:27
Sgs jest starszym telefonem. Ma większe wsparcie developerów, ale kwestia czasu. Neo jest tańsza. Grafika się mało różni. Z płynnością jest podobnie. Mój wybór padł na neo i nie żałuję.
Edited by phillix, 07 May 2012 - 20:27.
#3 OFFLINE
Posted 07 May 2012 - 21:20
Tak wypisałem wady i zalety i w każdym telefonie jest tyle samo zalet i wad, wiec sa równe.
Nie chce zrobić błędu żebym nie żałował. Z w995 nie było problemów bo od lat chciałem go mieć.
Mam mętlik w głowie.
Może ktoś z czerwonych się wypowie?
#4 OFFLINE
Posted 07 May 2012 - 21:27
Neo V będzie za chwile tak oklepana jak np Xperia X10 Mini Pro
#5 OFFLINE
Posted 07 May 2012 - 22:57
Ma ktoś kolejny, przekonujący mnie argument?
Lepsza z Xperii byłaby Ray, ale wiadomo cena wyższa. Średnio 700zł przy dobrych wiatrach. Ale czy ja kupuje telefon, czy ja kupuje "mini komputer"? Za 700zł mam laptopa z dobrymi parametrami, ba tablet by mi wystarczył.
#6 OFFLINE
Posted 08 May 2012 - 00:05
Miałem w rękach SGS (nawet na kilka dni) i Neo V... jeśli miałbym wybrać z tych dwóch, bez zastanawiania brałbym SGS 4" i amoled robi swoje
Neo V będzie za chwile tak oklepana jak np Xperia X10 Mini Pro
Nie rozumiem, czemu niby ktoś miał oklepać X10 mini pro? To bardzo ładny, aczkolwiek nieco awaryjny smartphone o nieco słabych jak na dzisiejsze czasy parametrach. Ale w granicach 100-130 $ wciąż wart polecenia Poza tym jak może być coś dobre, jak się nazywa Samsung. No proszę Cię
Coś bardziej przekonuje mnie SGS. Prosty przykład: spójrzcie na allegro. Neo V jest ponad 450 sztuk, z czego większość odpalona została tylko raz i wystawiona na allegro dla kasy. Teraz spójrzcie na allegro, Galaxy S, jest tylko 130 sztuk, czego nowy kosztuje blisko 1000zł.
Ma ktoś kolejny, przekonujący mnie argument?
I o czym to niby świadczy? Kup Xperię S, są tylko 73 sztuki na allegro a nowa kosztuje nawet 2140 PLN! Wedle Twojego toku rozumowania najkorzystniejszą opcją jest w takim razie Xperia S
Lepsza z Xperii byłaby Ray, ale wiadomo cena wyższa. Średnio 700zł przy dobrych wiatrach.
Lepsza od czego? Jeśli chodzi Ci o ray vs neo V, to ray ma identyczny co neo V procesor Qualcomm Snapdragon MSM8255 taktowany zegarem 1GHz. Różni się natomiast mniejszym o 0,4 " wyświetlaczem, ma za to aparat o większej matrycy (bo 8,1 MPx z czujnikiem Exmor R, którego nie posiada 5MPx matryca neo V). Poza tym ray jest niewątpliwie ładniejszym modelem. Jeśli według Twojego rozumowania lepszy = ładniejszy, to owszem. Xperia ray jest lepsza
Ale czy ja kupuje telefon, czy ja kupuje "mini komputer"? Za 700zł mam laptopa z dobrymi parametrami, ba tablet by mi wystarczył.
To może się zdecyduj czy kupujesz komputer, tablet czy smartphone, a dopiero potem pisz temat na forum
Serwis Sony Ericsson Online | Online Sony Ericsson Service
Więcej informacji, Cennik | More information, Price list GG: 1793684 Skype: gen.jurij
#7 OFFLINE
Posted 08 May 2012 - 08:21
A to co pisał bartq to fakt. Tak jak wcześniej połowa ludu chodziła z X10 MP, to teraz co chwilę jest co raz więcej Neo V (SGS'ów też sporo ). Ja brałbym SGS'a
EDiT: Do sześciu stówek to już spokojnie Xperię Mini Pro wyhaczysz. Nad tym bym się najbardziej zastanawiał
Edited by marmal215, 08 May 2012 - 08:21.
DENON DJ
#8 OFFLINE
Posted 08 May 2012 - 10:23
#9 OFFLINE
Posted 08 May 2012 - 11:04
Zastanów się, czy na prawdę warto ładować taką kasę w coś, co niekoniecznie jest Ci potrzebne, a wnioskuję tak po niesprecyzowanych wymaganiach...
DENON DJ
#10 OFFLINE
Posted 08 May 2012 - 11:21
Pomyśl tak na prawdę po co Ci potrzebny ten smartfon? Dla szpanu? Czy dla masy gierek i bezsensownych aplikacji? Bo wątpię, żebyś używał go do jakichś celów "biurowych
Komfort przegladania internetu, ogladania filmow itp jest o niebo lepszy niz na w995. Lub innych bezdotykowcow.
#11 OFFLINE
Posted 08 May 2012 - 11:48
#12 OFFLINE
Posted 08 May 2012 - 11:49
Ale mniejsza z tym.
O internecie czy filmach nic kolega nie napisał.Może być na androidzie fajnie widziany dotyk, srednia jakosc muzyki + dobry aparat.
W W995 masz bardzo dobrą jakość muzyki zarówno na głośniku jaki i słuchawkach. Aparat też jest dobry....
EDiT: Dopiero co post dodany...
Tak więc obstawałbym przy Xperii Mini Pro. Muzyka jak na każdym androidzie, zdjęcia też robi nie najgorsze (chyba), zadzwonić też możesz, sms'y pisze się na prawdę super (dużo lepiej niż na wirtualnych klawiaturach), internet też się przegląda wygodnie, film spokojnie obejrzysz, modyfikacji też robi się cały czas co raz więcej. I ten design
Wg mnie najlepszy kandydat (ka )
Edited by marmal215, 08 May 2012 - 11:51.
DENON DJ
#13 OFFLINE
Posted 08 May 2012 - 12:07
Więc tak, jak znajdziesz sgsa w dobrej cenie to go weź, a jak nie to neo. Tylko sgs może wymarnąć, a neo będzie dalej aktualizowane przez Icsa.
Edited by phillix, 08 May 2012 - 14:27.
#14 OFFLINE
Posted 08 May 2012 - 13:07
Jeżeli będziesz na telefonie modowal, grał czy przeglądal internet, słuchał muzyki to weź sgs, a jak chcesz coś nowszego to sgs.
Taaa, czyli ma wziąć sgs'a czy sgs'a?
DENON DJ
#15 OFFLINE
#16 OFFLINE
Posted 08 May 2012 - 14:26
Sorki, byłem w szkole i na lekcji pisałem.Taaa, czyli ma wziąć sgs'a czy sgs'a?
Odn nowszego, miałem na myśli neo.
#17 OFFLINE
Posted 08 May 2012 - 15:45
Gdybyś miał jeszcze więcej kasy (duuuużo więcej ) to mógłbyś myśleć nad Xperią Pro. Ekran bodajże 3,7", czyli tak jak w Neo V, ale do tego fizyczna QWERTY, ale to już sporo poza budżet wykracza
DENON DJ
#18 OFFLINE
Posted 08 May 2012 - 15:56
#19 OFFLINE
Posted 08 May 2012 - 16:27
Serwis Sony Ericsson Online | Online Sony Ericsson Service
Więcej informacji, Cennik | More information, Price list GG: 1793684 Skype: gen.jurij
#20 OFFLINE
Posted 08 May 2012 - 16:29