Czy jest jakaś możliwość, żeby w tym telefonie "skalibrować/skonfigurować" akcelerometr?
Chodzi mi o to, że jak telefon sobie leży na płaskim podłożu i mam włączoną np. jakąś gierkę o tym żeby za pomocą ruchów skierować ją, omijając pewne przeszkody do celu, przeważnie jakiejś dziury gdzie owa piłka ma wpaść, to piłeczka nie leży sobie w miejscu, tylko od razu kieruje się do lewego dolnego rogu wyświetlacza. Trochę to denerwujące, i żeby piłka sobie leżała spokojnie to ja muszę obrócić telefon prawie o 45st...
Akcelerometr
Started by gruby3001, Sep 24 2011 15:02
5 replies to this topic
#1 OFFLINE
Posted 24 September 2011 - 15:02
#2 OFFLINE
Posted 24 September 2011 - 18:45
Nie wiem co to za gra o której piszesz, ale w większości gier jest opcja skalibrowania akcelerometru. Moim zdaniem telefon leżący płasko na podłożu nie będzie miał tych 0 stopni.
* Carmaster18 *
#3 OFFLINE
Posted 24 September 2011 - 23:47
Zainstaluj sobie tę aplikację: http://sony.yt/index...89-water-level/ i sprawdź czy telefon położony na płaskiej powierzchni pika. Jeśli tak, to z akcelerometrem wszystko w porządku i gra ma jakieś błędy. Jeśli są wyraźne odchyły, to zostaje serwis...
Serwis Sony Ericsson Online | Online Sony Ericsson Service
Więcej informacji, Cennik | More information, Price list GG: 1793684 Skype: gen.jurij
#4 OFFLINE
Posted 25 September 2011 - 10:12
Tak się składa, że miałem tą aplikację zainstalowaną, i niestety są odchyły, tak więc będę musiał go zanieść...
#5 OFFLINE
Posted 25 September 2011 - 10:27
Dobry sposobem jest włożyć telefon do wirówki :)hehe. A tak na serio to tylko serwis Ci zostaje. Zobacz jeszcze jak telefon reaguje na obrazki flash.
W995 forever
#6 OFFLINE
Posted 25 September 2011 - 10:36
Gdy mam włączone Water Level i telefon leży na boku to jest bąbelek ustawiony na -19st, a gdy leży normalnie płasko to wskaźnik po lewej wskazuje -24st a ten po lewej 5st.
Co do obrazków Flash to mam w standardzie obrazek Stains-takie plamy się pojawiają co chwilę to chyba normalnie jest albo jeśli chodzi np. i obraz startowy plusa to chodzi, tyle że szarpie bardzo, ale to może normalne, nie wiem sam. Gify działają normalnie, podaj jakiś obrazek to Ci powiem
Co do obrazków Flash to mam w standardzie obrazek Stains-takie plamy się pojawiają co chwilę to chyba normalnie jest albo jeśli chodzi np. i obraz startowy plusa to chodzi, tyle że szarpie bardzo, ale to może normalne, nie wiem sam. Gify działają normalnie, podaj jakiś obrazek to Ci powiem