Jump to content

Photo

Setool3 Box 2024/2025r Sony Ericsson

Sony Ericsson 2025 Simlock

• Please log in to reply
2 replies to this topic

#1 OFFLINE   arek9724

arek9724

Freshly registered FAQ reader

• User
  • 10 posts
    • Time Online: 4h 42m

Posted Yesterday, 12:51

Witam serdecznie forum, czy jest tu ktoś w 2025?, bawi się jeszcze dawnymi starymi sony ericssonami?.
Szukam tematu związanymi z Sony Ericssonami i Boxami posiadam Setool boxy w najnowszej wersji 1.1440 jak i w starszych, Cruisera, 4SE Unlocker,
z tego co mi wiadomo setool ma wyłączone serwery, szukając na zagranicznych forach tematu setoola to mam wrażenie jak by u nich jeszcze te serwery gdzieś tam działały ale nie mam pewności, szukam tematu jak sobie radzić z telefonami na platformie a2 z cidem 80/81 jeśli chodzi o naprawę, simlock, czy też zmiana certyfikatów, setool offline niestety nie radzi sobie z takimi tematami :( , czy są może jeszcze jakieś metody inne lub urządzenia które z tym sobie poradzą online lub najlepiej offline? z nowszymi sony ericssonami od 2009r- ?.  

Jurij: Przenoszę do bardziej odpowiedniego działu.

Attached Files

• 0

#2 OFFLINE   Jurij

Jurij

Emperror of Sony Kingdom

• Administrator
  • 12,142 posts
    • Time Online: 565d 19h 26m

Posted Yesterday, 18:56

Poczytaj forum Setoola, tam jest cały FAQ jak z niego korzystać. Odblokowanie CID80/81 jest możliwe, ale piekielnie drogie i nieopłacalne. Zmiana certyfikatu na CID 80/81 jest niemożliwa i raczej nigdy nie będzie możliwa. A pojęcie "nowszymi Sony Ericssonami" już straciło rację bytu, od ostatnich modeli z 2011 roku minęło 14 lat i coraz trudniej znaleźć ładny działający egzemplarz ;)

• 1

Serwis Sony Ericsson Online | Online Sony Ericsson Service

Xperia.jpg

Więcej informacji, Cennik | More information, Price list GG: 1793684 Skype: gen.jurij

#3 OFFLINE   arek9724

arek9724

Freshly registered FAQ reader

• User
  • 10 posts
    • Time Online: 4h 42m

Posted Today, 01:06

W tym rzecz właśnie że zbieram od pewnego czasu sony ericssony i trochę się ich nazbierało w kolekcji, naprawiam je dla siebie i do tego celu kupiłem sobie boxy serwisowe i ogólnie z resztą sobie fanie radze, ale jeśli chodzi o lepsze zabezpieczenia  np ten cid 80/81 no to niestety setool czy 4se unlocker i inne offline nie ma szans na większe grzebanie po za wgraniem softu ;) i szukam porady czy jest wg jakaś szansa aby jakiś box dał sobie rade z cid 80/81 i z innymi zabezpieczeniami, ogólnie z setoola  wiem dosyć sporo jak korzystać, a jak czegoś nie wiem to mam całe foldery poradników różnych. Jeśli chodzi o zmianę certyfikatu to wiem że z cid81 na 53 nie da się zmienić bardziej mnie interesuje czy jest szansa zmienić cid81 red na brown. Odblokowanie CID80/81 jest możliwe ? ale drogie? w jaki sposób ? przez boxy? czy kody ?.

• 0

2 user(s) are reading this topic