Welcome to S1 identify tool
TO CONNECT NEXT PHONES
X10 Xperia,E10 Xperia Mini,E15 Xperia X8,U20 Xperia Mini Pro
LT15 Xperia ARC,MT15 Xperia NEO,R800 Xperia PLAY
PRESS AND HOLD "BACK" BUTTON...
PLEASE ATTACH TURNED OFF PHONE NOW
RUNNING S1_EROM VER "r9A021"
SOFTWARE AID: 0001
LOADER AID: 0001
FLASH ID: "002C/00B3"
LOADER VERSION: "R4A069"
MODEL (from GDFS): R800i
SOFTWARE VERSION: 1245-8821_4.0.2.A.0.42
CUSTOM VERSION: 1257-6919_R8D
FILESYSTEM VERSION: WORLD-1-8_6.0.A.3.62
SERIAL NO: CB5A1DUQCA
NOT RECOGNIZED SIMLOCK CERTIFICATE
MAYBE YOU SHOULD UNLOCK PHONE BY SETOOL2 ?
Elapsed:10 secs.
Oto chodziło ?? co z tego wynika ( widać czy ktoś coś kombinował ) i jak mam naprawić hardware ?? jest to nie bezpieczne tzn. jak cos się nie uda to już po telefonie ?? Zasięg przed rotem to nie wiem bo za dużo nie dzwoniłem interesowały mnie głównie gry i byłem pod wrażeniem andka po przesiadce z wp7.8 , na 2 dzień zrobiłem rota i gdy zaczołem częściej pisać dzwonić ujawniły się problemy z zasięgiem. Nie wiem czy to pomoże ale wgrałem androida 2.3.7 ( modyfikacje w paczce zip nie wiem jak to się nazywa) i trochę lepiej to chodzi tz płynniej ma więcej ramu wolnego i trochę zasięg się pozornie poprawił tz wskaźnik jest ok. ale nadal przy dzwonieniu nie ma sygnału a wiadomości czasami nie chcą się wysłać i mam brak zasięgu gdzie na xperi j koleżanka ma 4 kreski. Czasami jest ok. przez jeden dzień a potem tragicznie ze nic nie pomaga żadne zmienianie sieci na plusa ręczne wybieranie itp. Mam jeszcze pytanie co to tej nakładki 2.3.7 ona jakoś może wpływać na takie funkcję (zasięg itp.) czy tylko na strone graficzna ikon programów a zmiana to tylko moje wyobrażenie ??
EDIT jeszcze jedno zauważyłem, na dole tam gdzie jest antena na tej foli jest ryska ze widac kawałek metalu to może być tak że antena padła ? da się jakoś ją zmierzyć programem ??
not found: Logi wstawiamy w tagach code, dodałem
Edited by not found, 17 November 2013 - 00:17.