[Rozwiązany] hazel problem z debrandingiem orange
#1 OFFLINE
Posted 06 May 2013 - 11:00
Mam problem z usunięciem syfu operatora mianowicie próbowałem z Omnibusem i Artykuł CDA: 1237-3055 Wersja CDA: R3A. Próbowałem oboma sposobami eprom i rom i niestety nie wykrywa telefonu (wyświetla się ciągle informacja 4 kroków odłącz telefon, upewnij się że jest w 50% naładowana, wyjmij baterię odczekaj 5 sekund, włóż baterię i przytrzymaj c lub w 2 wrsji 2i5) i próbowałem trzymać c/2i5 5 sek przed podłączeniem do przewodu i tylko klikałem i trzymałem chyba z 2 minuty (w między czasie podłączyłem przewód). Resetowałem komputer, czyściłem go cclinerem, próbowałem również farem z SEFP lecz nie mam pojęcia co wybrać w .
Mam win 7 64-bit ze wszystkimi aktualizacjami. Omnibusa mam najnowszego z serweram łączy sie bez problemu. Sony pc compation wyłączony. Telefon bez sim i karty pamięci
#2 OFFLINE
Posted 06 May 2013 - 12:52
Edited by faflak, 06 May 2013 - 12:52.
#3 OFFLINE
Posted 06 May 2013 - 13:57
Do a2 potrzebna jest wtyczka sefp2 a tu widzę ,że jest sefp1,ściągnij fara
FAR_with_SEFP2_cxcPatcher_CID36-81.rar 20.32MB
294 downloads . Ściągnij czyste (generic) cda zanim wrzucisz wypakuj je zmień nazwę w pliku z customize.xml na customize_upgrade.xml potem ten pliczek do folderu tpa/preset/custom farem.Odłączsz fona i odpalasz go czekasz aż się załaduję jak już to zrobi to go wyłączasz. Ściągnij SEUS i dalej postępujesz jak tam każą.
Możesz też wgrać czystego softa omniusem. A masz sprawny kabel usb,czysty fast-port i na pewno zainstalowane sterowniki ?
#4 OFFLINE
Posted 07 May 2013 - 18:11
nie wiedziałem jak odmienićczyzby Omnius zmienił nazwe ?
telefon nie chce się zflashować. sterowniki są zainstalowane przewód sprawny (kopiuje pliki, wyszukuje komputer telefon lecz dziwne coś bo jak wcześniej podpinałem wyłączony telefon pod kompa wykrywał się a na ekranie pojawiało się że jest ładowanie czy coś w tym stylu. Teraz telefon się nie wykrywa a jak jest podłączony pod kompa i go włącze to nie pojawia się ani ładowanie (jest ustawione by siłe ładował przez usb) ani ikonka że jest podłączony pod usb, dopiero po odłączeniu i ponownym podłączeniu telefon się ładuje i wyświetla że jest podłączony pod usb .
edit:
A naszło mnie coś fast port jest w hazelu wkładany czy lutowany (na liście na forum nie widzę hazela/j20) nie miałem okazji rozkręcać telefonu (wszystko robili na gwarancj i w serwisie i czy czegoś nie zepsuli?)
Edited by piotrasta, 07 May 2013 - 18:22.
#5 OFFLINE
Posted 08 May 2013 - 08:34
#6 OFFLINE
Posted 08 May 2013 - 22:03
no i nie działa. Telefon bez baterii leżał dobre 6h bateria 100% ale się nie poddam jutro spróbuje na 2 kompie włączyć i pobawić się oraz jak nie wyjdzie to postaram się przewód (może jednak coś nie do końca jest dobrze z nim) załatwić na piątek.
#7 OFFLINE
Posted 11 May 2013 - 18:25
dobrze nie zamykać mam problem z far2 nie chce mi dać dostępu do plików muszę w telefonie zmienić certyfikat na brown lub supercid tylko jak flashować go plikami które były podawane w temacie?
edit już znalazłem nie da się
(do administracji nie myśleliście o rozszerzeniu/wtyczce/ czy co to jest do forum łączącej automatycznie 2 posty napisane przez jednego użytkownika?)
Edited by piotrasta, 11 May 2013 - 18:50.
#8 OFFLINE
Posted 12 May 2013 - 00:25
Serwis Sony Ericsson Online | Online Sony Ericsson Service
Więcej informacji, Cennik | More information, Price list GG: 1793684 Skype: gen.jurij