Wątpię, czy będą w stanie wprowadzić wejście mic czy line-in. Znacznie podnosi to koszty produkcji.
Bo? Jakieś dowody na poparcie tej tezy? Same układy do koszt kilku centów, wlutowanie ich przez automat na płytę zgodnie ze schematem podwyższy cokolwiek? Nie wydaje mi się Przy obecnych cenach urządzeń SONY jestem przekonany, że konsument nie odczułby żadnej różnicy. Skoro i tak za nową słuchawkę Sony musi zapłacić 1500-3000 PLN.
Dodanie aplikacji też nie zmienia telefonu w walkmana, ponieważ w necie jest pełno aplikacji, które posiadają wielkie możliwości i odtwarzają dźwiek w lepszej jakości niż seryjnie.
Chyba że będzie to autorska aplikacja Sony wykorzystująca w pełni hardware np. procesor dźwiękowy na płycie
Efekty świetlne według mnie są bez sensu, ponieważ jak się włącza muzykę na telefonie, to mało kto kładzie go i się na niego patrzy, jak diody mrugają. Przeważnie kładzie się go gdzieś koło siebie i robi się coś innego. Diody te tylko skracały by czas pracy na baterii (kilku znajomych ma LWW i u każdego migająca dioda jest wyłączona - nie potrzebne).
No teraz to pojechałeś Twoim zdaniem kilka / kilkanaście kolorowych diod migających w rytm muzyki jest większym zagrożeniem dla żywotności baterii niż 4-6" ekran i czterordzeniowy procesor z taktowaniem kilku GHz? Zwłaszcza w momencie kiedy telefon będzie podłączony do stacji dokująco / ładującej lub muzycznej podstawki? Ale pewnie, lepiej ponarzekać.
PS. "aplikacje dla DJ-ów"
Nie wiem co Cię tak rozbawiło? Skoro na iPhone'a z 3,5 ekranikiem się da:
To czemu muzyczna Xperia miała by nie mieć takich bajerów?