Jump to content


Photo

Problem z MH710


  • Please log in to reply
6 replies to this topic

#1 OFFLINE   marmal215

marmal215

    Distinguished Member of Sony.yt Community

  • User
  • 628 posts
    • Time Online: 21d 6h

Posted 22 February 2013 - 18:22

Zakupiłem MH710 od telemaxa, opóźnienie kuriera, więc dopiero dziś mam je w domu. Podłączam je do mojego hazela (przez jakiś adapter za 5zł) i nagle strasznie zły dźwięk. Myślę sobie, pewnie przez ten adapter. Więc podłączam przez MH100, dalej to samo. Zauważyłem, że po wciśnięciu przycisku na słuchawkach (ten od odbierania/kończenia połączeń) pojawia się dźwięk, jaki być powinien. Bez jego wciśniętego dźwięk jest płaski, wycięte są niskie i średnie częstotliwości. Zmiana korektora nic nie pomaga. Po wciśnięciu przycisku jest ładny, głęboki bas i wyraźne tony średnie. Czyli przy wciśniętym przycisku jest tak, jak być powinno. Pomyślałem, że może coś z moim Hazel'em. Podłączam do Elma, to samo. Podłączam do kompa, to samo. Podłączam do MP4, to samo.
Mi to wygląda na uszkodzenie słuchawek, ale najpierw chciałem się Was zapytać. Niby w opisie słuchawek jest, że są kompatybilne z większością telefonów, ale zawsze warto się upewnić.
Uszkodzenie, czy niekompatybilność?
Odsyłać?
  • 0

DENON DJ


#2 OFFLINE   Jurij

Jurij

    Emperror of Sony Kingdom

  • Administrator
  • 12,114 posts
    • Time Online: 564d 20h 15m

Posted 22 February 2013 - 18:59

Jeśli wierzyć tym informacjom:

Please Login or Register to see this Hidden Content

to powinny być kompatybilne. Spróbuj zareklamować :)
  • 0
Serwis Sony Ericsson Online | Online Sony Ericsson Service | ?????? Sony Ericsson O?????

Xperia.jpg

Więcej informacji, Cennik | More information, Price list GG: 1793684 Skype: gen.jurij

Other services: LG, HTC, Samsung, Alcatel, Blackberry, Huawei, ZTE, Motorola, Sharp unlock and more...

#3 OFFLINE   bartolinio3

bartolinio3

    Banned

  • Banned
  • 1,180 posts

Posted 22 February 2013 - 21:14

Grają dziwnie pewnie dlatego, że mają wtyczkę 4-ro pinową. Możesz skorzystać z poradnika sonymana: http://sony.yt/topic...p3-telefon-itp/
albo wykonać sobie "zewnętrzną" przejściówkę ;) Na krótką metę możesz też po prostu nie wkładać wtyczki do końca gniazda (ok 1mm luzu) - wtedy powinny grać jak trzeba :)
Dołączona grafika

#4 OFFLINE   marmal215

marmal215

    Distinguished Member of Sony.yt Community

  • User
  • 628 posts
    • Time Online: 21d 6h

Posted 22 February 2013 - 21:20

Niestety to raczej nie przez to. Próbowałem z tym wyciąganiem wtyczki i na adapterze, i na mh100, i na kompie. Żadnego efektu. Po prostu musi być wciśnięty przycisk. Myślę, że jakiś błąd w podłączeniu, napisałem do telemaxa, poczekam jutro na odpowiedź.
  • 0

DENON DJ


#5 OFFLINE   not found

not found

    Banned

  • Banned
  • 1,546 posts

Posted 22 February 2013 - 21:25

Według mnie uszkodzone/nieoryginalne. Przecież nie jest to normalne, żeby trzeba było trzymać przycisk podczas słuchania :D Reklamuj...
WALKMAN?

Posted Image

#6 OFFLINE   jack79

jack79

    Distinguished Member of Sony.yt Community

  • User
  • 712 posts
    • Time Online: 22d 20h 48m

Posted 23 February 2013 - 17:03

A mi się wydaje że tylko gdzieś masa (najprawdopodobniej na płytce z mikrofonem oraz przyciskiem) nie styka i stąd ten zniekształcony dźwięk. Można to łatwo sprawdzić oraz naprawić, ale jak masz taką możliwość to reklamuj tak jak pisze not found
  • 0

#7 OFFLINE   marmal215

marmal215

    Distinguished Member of Sony.yt Community

  • User
  • 628 posts
    • Time Online: 21d 6h

Posted 23 February 2013 - 18:56

Napisałem do telemaxa, odpisali, żeby im odesłać, więc w poniedziałek tak zrobię. Mam nadzieję, że dość szybko rozpatrzą reklamację...
  • 0

DENON DJ



0 user(s) are reading this topic