Jump to content



Photo

[Rozwiązany] Świecąca czerwona dioda z lewej strony


  • This topic is locked This topic is locked
9 replies to this topic

#1 OFFLINE   Deleted User 1

Deleted User 1

    Banned

  • Banned
  • 167 posts
  • Country | Страна | Kraj:
  • Operator | Oператор:
    Other

Posted 20 February 2013 - 10:21

Witam. Mam taki problem, mianowicie ciągle świeci mi się czerwona dioda przy lewym softkeyu, nawet jeśli wyłącze telefon. Po wyjęciu i ponownym włożeniu baterii dioda znów zaczyna świecić.

Dziękuję z góry za pomoc :)

#2 OFFLINE   slivka91

slivka91

    Distinguished Member of Sony.yt Community

  • User
  • 512 posts
    • Time Online: 15d 4h 34m
  • GG:
  • Country | Страна | Kraj:
  • City | Город | Miasto:
    CSW
  • Phone | Телефон | Telefon:
    Satio / W850i / K510i
  • Firmware | Прошивка:
    R2AK006 / R1KG001 / R4EA031
  • Operator | Oператор:
    T-Mobile

Posted 20 February 2013 - 11:11

Może reflash softa zrób i zdaj relację jak dalej jest :)
  • 0
"Ćwierkają wróbelki, od samego rana..."

Posted Image

#3 OFFLINE   Deleted User 1

Deleted User 1

    Banned

  • Banned
  • 167 posts
  • Country | Страна | Kraj:
  • Operator | Oператор:
    Other

Posted 20 February 2013 - 13:02

Właśnie był reflashowany, podobno to jakieś zwarcie, tylko nie wiem dokladnie gdzie. ;x

#4 OFFLINE   Jurij

Jurij

    Emperror of Sony Kingdom

  • Administrator
  • 12001 posts
    • Time Online: 556d 4h 55m
  • Chat with me
  • GG:
  • Country | Страна | Kraj:
  • Operator | Oператор:
    Orange

Posted 20 February 2013 - 16:24

Ano zwarcie. Rozbierz go, jeśli zalany to wykąp płytę w spirytusie, wysusz, złóż zgodnie z instrukcją serwisową i testuj.
  • 0
Serwis Sony Ericsson Online | Online Sony Ericsson Service | Ремонт Sony Ericsson Oнлайн

Xperia.jpg

Więcej informacji, Cennik | More information, Price list GG: 1793684 Skype: gen.jurij

Other services: LG, HTC, Samsung, Alcatel, Blackberry, Huawei, ZTE, Motorola, Sharp unlock and more...

#5 OFFLINE   not found

not found

    Banned

  • Banned
  • 1546 posts
  • GG:
  • Country | Страна | Kraj:
  • City | Город | Miasto:
    Garwolin
  • Phone | Телефон | Telefon:
    W960
  • Firmware | Прошивка:
    R9K009
  • Operator | Oператор:
    Virgin Mobile

Posted 20 February 2013 - 17:46

Według mnie wygląda na zalanie. U mnie w zalanej baterii jak się ją włoży i podłączy pod ładowarkę to tak samo cały czas się czerwona dioda świeci...
WALKMAN®

Posted Image

#6 OFFLINE   Deleted User 1

Deleted User 1

    Banned

  • Banned
  • 167 posts
  • Country | Страна | Kraj:
  • Operator | Oператор:
    Other

Posted 20 February 2013 - 19:30

@Jurij - Nie był zalany. Bateria owszem :) Ale nie telefon. Jeszcze jakieś sugestie z Waszej strony, chłopaki ? ;)

PS: Ona się co jakiś czas wygasza ta dioda ;) Teraz aktualnie zgasła, a gdy potrzeba działa :)

Edited by Charlie, 20 February 2013 - 20:21.


#7 OFFLINE   Jurij

Jurij

    Emperror of Sony Kingdom

  • Administrator
  • 12001 posts
    • Time Online: 556d 4h 55m
  • Chat with me
  • GG:
  • Country | Страна | Kraj:
  • Operator | Oператор:
    Orange

Posted 20 February 2013 - 20:35

Na sto procent masz zwarcie. Raz mi się w K750 dostała chyba kropla wody w łazience w dziurę koło joysticka to mi jeden z klawiszy numerycznych świecił non stop. Na włączonym i wyłączonym telefonie. Wyjęcie baterii i dioda gasła, włożenie i sama się zaświecała. Dopiero jak go rozebrałem, wyczyściłem spirytusem, wysuszyłem to działał normalnie :)

@Jurij - Nie był zalany. Bateria owszem :)


To ciekawe rzeczy opowiadasz. Skoro do baterii się woda dostała, to do telefonu też musiała. Rozbierz go, wymyj w spirytusie, wysusz i złóż. Innej rady nie ma.
  • 0
Serwis Sony Ericsson Online | Online Sony Ericsson Service | Ремонт Sony Ericsson Oнлайн

Xperia.jpg

Więcej informacji, Cennik | More information, Price list GG: 1793684 Skype: gen.jurij

Other services: LG, HTC, Samsung, Alcatel, Blackberry, Huawei, ZTE, Motorola, Sharp unlock and more...

#8 OFFLINE   slivka91

slivka91

    Distinguished Member of Sony.yt Community

  • User
  • 512 posts
    • Time Online: 15d 4h 34m
  • GG:
  • Country | Страна | Kraj:
  • City | Город | Miasto:
    CSW
  • Phone | Телефон | Telefon:
    Satio / W850i / K510i
  • Firmware | Прошивка:
    R2AK006 / R1KG001 / R4EA031
  • Operator | Oператор:
    T-Mobile

Posted 20 February 2013 - 20:46

Wystarczy wilgoć (para w łazience) i bateria swoje pokaże. Na wszelki wypadek rozebrać na części pierwsze i dalej jak Jurij pisze. Spiryt ostatecznie.
  • 0
"Ćwierkają wróbelki, od samego rana..."

Posted Image

#9 OFFLINE   Deleted User 1

Deleted User 1

    Banned

  • Banned
  • 167 posts
  • Country | Страна | Kraj:
  • Operator | Oператор:
    Other

Posted 21 February 2013 - 00:11

Bateria pochodzi z innego telefonu. Dlatego ona jest zalana a tel nie. Jak narazie dioda zgasła i nie sprawia problemu, nie wiem czym jest spowodowane to jej zapalanie się i gaszenie.
Dziękuję wszystkim za pomoc. Topic lock ;)

Edited by Charlie, 21 February 2013 - 10:47.


#10 OFFLINE   bartolinio3

bartolinio3

    Banned

  • Banned
  • 1180 posts
  • GG:
  • Country | Страна | Kraj:
  • Android:4.1.1
  • Operator | Oператор:
    T-Mobile

Posted 21 February 2013 - 11:12

Problem został rozwiązany, a temat zamknięty. W razie innych problemów, proszę założyć nowy temat. Wszelkie reklamacje/uwagi /opinie/sugestie proszę zgłaszać do Redakcji Forum Sony.yt poprzez PW.
Posted Image


0 user(s) are reading this topic