[Rozwiązany] SuperCiD
#1 OFFLINE
Posted 04 January 2013 - 13:56
Mam pytanie: czym jest SuperCID, jak go wgrać i czym różnią się jego możliwości od certyfikatów red, brown, czy blue??
FAR wyświetla komunikat, żebym przekonwertował certyfikat do brown/blue, lub SupeCID do pełnego dostępu do plików systemowych (download).
Szukałem w google, ale wujo mówi tylko coś o htc.
#2 OFFLINE
Posted 04 January 2013 - 16:22
the_laser
08-05-2010, 10:31 PM
there is no any super-cid or puper-cid.
Jeśli pytasz o to pod kątem wgrywania patchy, to musisz mieć cid 53 i certyfikat brown, żeby wgrywać patche na stałe. Przy cid 53 red i cid 81 zostaje tylko patchowanie w javie. Jeśli masz cid 53 to przy brown możesz wyciągać pliki z telefonu, przy red tylko kopiować do telefonu. Ale to też zależy jakiej wtyczki fara użyjesz. Z tego co ludzie pisali wiem, że przy użyciu najnowszej wtyczki SEFP2 możesz pliki do i z telefonu przy certyfikacie red i cid 81.
Serwis Sony Ericsson Online | Online Sony Ericsson Service
Więcej informacji, Cennik | More information, Price list GG: 1793684 Skype: gen.jurij
#3 OFFLINE
Posted 04 January 2013 - 16:23
Wysyłane z mojego WT19i za pomocą Tapatalk 2
Edited by vad3r, 04 January 2013 - 16:24.
#4 OFFLINE
#5 OFFLINE
Posted 04 January 2013 - 19:41
Więcej informacji, Cennik | More information, Price list GG: 1793684 Skype: gen.jurij
#6 OFFLINE
Posted 05 January 2013 - 00:07
#7 OFFLINE
Posted 05 January 2013 - 00:27
#8 OFFLINE
Posted 05 January 2013 - 00:56
Nie wiem po co. Od dawna się nad tym zastanawiam. To nie daje kompletnie nic. Ale grupka filozofów wymyśliła sobie historyjkę, że da się podwyższać / zaniżać semcboot i na podwyższonym można patchować telefon z certyfikatem red, co jest całkowitą bzdurą.
U mnie akurat się dało, nie wiem może mam jakiś unikatowy model C702 , bo pamiętam że jeszcze specjalnie podwyższałem SEMCBOOT A2 kingiem (taki chiński program, obecnie płatny tak jak wszystkie inne tego typu) do 029 żeby móc patchować na redzie i dopóki nie oddałem na gwarancję to telefon działał spatchowany na redzie. Natomiast w serwisie wymienili płytę główną (z powodu nie łączącego FP) i się skończyło
#9 OFFLINE
Posted 05 January 2013 - 01:02
Problem został rozwiązany, a temat zamknięty. W razie innych problemów, proszę założyć nowy temat. Wszelkie reklamacje/uwagi /opinie/sugestie proszę zgłaszać do Redakcji Forum Sony.yt poprzez PW.