Problem z baterią (nocny ok. 45% drain!)
Posted 01 January 2013 - 16:22
"przystąpiłem"- oczywiście pisałem flashtoolem ale klawiatura androida wie lepiej :-)
Posted 02 January 2013 - 19:55
sciagnalem cm7.3 i flashtoola, chyba jednak sprobowalbym sflashowac go do tej wersji tylko... jak?
p.s. flashtoolem juz wczesniej wracalem do basebandu z 62 wlasnie do 42.
p.s2 Czy zeby zainstalowac w/w rom, potrzebny jest odblokowany bootloader? Sprawdzalem przed chwila w funkcjach serwisowych/configuration - "Bootloader unlock allowed: yes". Mam go w koncu odblokowanego, czy tez nie?

Jestem zdesperowany/zdeterminowany - chce jak najszybciej zainstalowac inny, SKUTECZNY rom, ktory sprawi, ze bateria w telefonie (w service info/baterry - "good, no need to replace it" na zielono) bedzie normalnie funkcjonowac.
Edited by beniokk, 02 January 2013 - 20:28.
Posted 02 January 2013 - 20:43
"Bootloader unlock allowed: yes"
To oznacza, że możesz odblokować bootloader. Jaka jest data produkcji Twojego telefonu? Na naklejce pod baterią w formacie 12W28 na przykład.
Serwis Sony Ericsson Online | Online Sony Ericsson Service
Więcej informacji, Cennik | More information, Price list GG: 1793684 Private Message: Jurij
Posted 02 January 2013 - 20:45
p.s2 Czy zeby zainstalowac w/w rom, potrzebny jest odblokowany bootloader? Sprawdzalem przed chwila w funkcjach serwisowych/configuration - "Bootloader unlock allowed: yes". Mam go w koncu odblokowanego, czy tez nie?
.
Tak, musisz odblokować, bo wymagane jest wygranie custom kernela.
Masz "yes", czyli masz możliwość odblokowanie bootloadera. Możesz chyba zrobić to sam, a jak chcesz to zrobić na spokojnie, to pisz do Jurija

Posted 03 January 2013 - 15:19
ps. Mam nadzieję że nie korzystałeś z tego samego pliku *.ftf którego użyłeś jak przesiadałeś się z ICS na GB (chodzi o to aby wykluczyć że suma kontrolna pliku się nie zgadza)? Jak nie masz skąd pobrać pewnego firmware to luknij tu: i pobierz oczywiście firmware do MT11i.