Jump to content



Photo

[Rozwiązany] Administratorzy urządzenia


  • This topic is locked This topic is locked
24 replies to this topic

#1 OFFLINE   DariuszEE

DariuszEE

    Freshly registered FAQ reader

  • User
  • 16 posts
    • Time Online: 19h 7m
  • Country | Страна | Kraj:
  • Operator | Oператор:
    PLAY

Posted 05 November 2012 - 21:45

Witam
W telefonie jest taka pozycja .

USTAWIENIA / ZABEZPIECZENIA / ADMINISTRATORZY URZĄDZENIA /

koledzy czy wiecie coś na ten temat ? bo wnioskując z tego to istnieje najprawdopodobniej mozliwość założenia konta administratora , tylko jak ?
  • 0

#2 OFFLINE   Jurij

Jurij

    Emperror of Sony Kingdom

  • Administrator
  • 12054 posts
    • Time Online: 562d 18h 52m
  • Chat with me
  • GG:
  • Country | Страна | Kraj:
  • Operator | Oператор:
    Orange

Posted 05 November 2012 - 21:48

Aby uzyskać prawa administratora musisz zrobić root telefonu... A żeby uzyskać pełną kontrolę nad urządzeniem najlepiej do tego odblokować bootloader :) W dziale z poradnikami dla Androida masz instrukcje jak tego dokonać: http://sony.yt/forum...adniki-android/ ;)
  • 0
Serwis Sony Ericsson Online | Online Sony Ericsson Service | Ремонт Sony Ericsson Oнлайн

Xperia.jpg

Więcej informacji, Cennik | More information, Price list GG: 1793684 Skype: gen.jurij

Other services: LG, HTC, Samsung, Alcatel, Blackberry, Huawei, ZTE, Motorola, Sharp unlock and more...

#3 OFFLINE   DariuszEE

DariuszEE

    Freshly registered FAQ reader

  • User
  • 16 posts
    • Time Online: 19h 7m
  • Country | Страна | Kraj:
  • Operator | Oператор:
    PLAY

Posted 05 November 2012 - 22:23

to wszystko się zgadza
zrobiłem to , uzyskałem "tajemny kod" do boot loadera , telefon pisze że mogę to zrobić
i co i nic po wpisaniu , program pisze że NIE MOŻLIWE

więc przywróciłem A. 4.0.4 i nie mogę korzystać z HOSTA USB :-(
  • 0

#4 OFFLINE   DariuszEE

DariuszEE

    Freshly registered FAQ reader

  • User
  • 16 posts
    • Time Online: 19h 7m
  • Country | Страна | Kraj:
  • Operator | Oператор:
    PLAY

Posted 05 November 2012 - 23:29

telefon jest z PLAY niema żadnych blokad
przy pomocy flashtool-0.9.8.0 wprogramowałem LT18i_4.1.A.0.562
zrobiłem ropt-a DooMLoRD_v4_ROOT-zergRush-busybox-su i root jest ok.
wszedłem w menu serwisowe kodem *#*#7378423#*#* i telefon pisze że mogę odblokować BootLoader
więć pobrałem kod na

Please Login or Register to see this Hidden Content


następnie uruchomiłem fastboot.exe sprawdziłem komunikację "fastboot.exe -i 0x0fce getvar version" odpowiedz jest poprawna
niestety wpisanie następnej komendy "fastboot.exe -i 0x0fce oem unlock 0xMój_kod" powoduje komunikat , odblokowanie zakończone niepowodzeniem :-(

teraz mam aktualnie LT18i_4.1.B.0.587_(1254-2716).ftf bez roota


Zastanawiam się dlaczego nikt jeszcze nie zrotował tej LT18i_4.1.B.0.587 wersji softu ?

Edited by DariuszEE, 05 November 2012 - 23:36.

  • 0

#5 OFFLINE   DariuszEE

DariuszEE

    Freshly registered FAQ reader

  • User
  • 16 posts
    • Time Online: 19h 7m
  • Country | Страна | Kraj:
  • Operator | Oператор:
    PLAY

Posted 05 November 2012 - 23:55

Dziękuje o tym nie wiedziałem
sprawdzę jutro :-) Dobrej Nocy , Pozdrawiam Darek
  • 0

#6 OFFLINE   DariuszEE

DariuszEE

    Freshly registered FAQ reader

  • User
  • 16 posts
    • Time Online: 19h 7m
  • Country | Страна | Kraj:
  • Operator | Oператор:
    PLAY

Posted 06 November 2012 - 19:52

niestety program nie działa
wpisuje IMEI / naciskam
pojawia się komunikat "Fetching information from server..."
po chwili "Ready"

i nic się nie dzieje , nie pojawia się kod. :(
  • 0

#7 OFFLINE   neron

neron

    Master of Sony Ericsson Knowledge

  • User
  • 383 posts
    • Time Online: 14d 3h 5m
  • Country | Страна | Kraj:
  • City | Город | Miasto:
    koło Tomaszowa Lub.
  • Phone | Телефон | Telefon:
    Zylo/K800i /Xperia Mini Pro/Arc
  • Firmware | Прошивка:
    R7DA062/R8BF003
  • Operator | Oператор:
    PLAY

Posted 06 November 2012 - 21:13

Przy wpisywaniu IMEI pomijasz ostatnią cyfrę. Można zrobić root na o.587 metodą z karnelami,tylko trzeba najpierw wiedzieć,czy jest dostępna aktualizacja przez OTA do 0.587.
  • 0
99% idiotów czyta posty z ręką na myszce... Nie zdejmuj! Teraz na to za późno!!!

#8 OFFLINE   DariuszEE

DariuszEE

    Freshly registered FAQ reader

  • User
  • 16 posts
    • Time Online: 19h 7m
  • Country | Страна | Kraj:
  • Operator | Oператор:
    PLAY

Posted 07 November 2012 - 18:09

Tak to oczywiste , wpisuje tylko 14 cyfr pomijając ostatnią piętnastą

czy jest dostępna aktualizacja przez OTA , nie wiem co to OTA ?

spoko już wiem

Please Login or Register to see this Hidden Content

i polecam innym :)

NIESTETY NIE WSPIERANY ROM :(

Edited by DariuszEE, 07 November 2012 - 18:25.

  • 0

#9 OFFLINE   Jurij

Jurij

    Emperror of Sony Kingdom

  • Administrator
  • 12054 posts
    • Time Online: 562d 18h 52m
  • Chat with me
  • GG:
  • Country | Страна | Kraj:
  • Operator | Oператор:
    Orange

Posted 07 November 2012 - 18:14

OTA - Firmware Over The Air - czyli aktualizacja firmware przez internet z poziomu telefonu. Napisz mi na GG: 1793684 datę produkcji swojego urządzenia, to Ci powiem czy da się go odblokować boxem, skoro darmowymi metodami masz problemy... Jeśli się da, to za 40 PLN będziesz miał odblokowany telefon i backup na wypadek konieczności zablokowania go :)
  • 0
Serwis Sony Ericsson Online | Online Sony Ericsson Service | Ремонт Sony Ericsson Oнлайн

Xperia.jpg

Więcej informacji, Cennik | More information, Price list GG: 1793684 Skype: gen.jurij

Other services: LG, HTC, Samsung, Alcatel, Blackberry, Huawei, ZTE, Motorola, Sharp unlock and more...

#10 OFFLINE   DariuszEE

DariuszEE

    Freshly registered FAQ reader

  • User
  • 16 posts
    • Time Online: 19h 7m
  • Country | Страна | Kraj:
  • Operator | Oператор:
    PLAY

Posted 10 November 2012 - 15:38

Udało mi się odblokować bootloader
jesnak nie mogę zrotować fona

robię tak
wgrałem LT18i_4.1.B.0.587.ftf
wgrałem LT18i_4.1.A.0.562_KERNEL.ftf
odpaliłem DooMLoRD_v1_Xperia-2011-ICS-ROOT-emu-busybox-su wszystko sukces full
a fon nadal nie jest zrotowany

o co chodzi ? bo nie rozumiem
  • 0

#11 OFFLINE   neron

neron

    Master of Sony Ericsson Knowledge

  • User
  • 383 posts
    • Time Online: 14d 3h 5m
  • Country | Страна | Kraj:
  • City | Город | Miasto:
    koło Tomaszowa Lub.
  • Phone | Телефон | Telefon:
    Zylo/K800i /Xperia Mini Pro/Arc
  • Firmware | Прошивка:
    R7DA062/R8BF003
  • Operator | Oператор:
    PLAY

Posted 10 November 2012 - 17:23

Na dzień dobry właśnie straciłeś gwarancje bezpowrotnie odblokowując bootloader aby zyskać prawa administratora wystarczył root. Chcąc zrobić rota metodą karneli to musisz wgrać karnel z innego modelu np. NeoV zrotować i użyć programu DooMLoRD_v4 potem wgrać CWM i z powrotem wgrać karnel pod swój model np. 0.587 i ma być sam to testowałem.
  • 0
99% idiotów czyta posty z ręką na myszce... Nie zdejmuj! Teraz na to za późno!!!

#12 OFFLINE   DariuszEE

DariuszEE

    Freshly registered FAQ reader

  • User
  • 16 posts
    • Time Online: 19h 7m
  • Country | Страна | Kraj:
  • Operator | Oператор:
    PLAY

Posted 10 November 2012 - 20:07

Na dzień dobry właśnie straciłeś gwarancje bezpowrotnie odblokowując bootloader aby zyskać prawa administratora wystarczył root. Chcąc zrobić rota metodą karneli to musisz wgrać karnel z innego modelu np. NeoV zrotować i użyć programu DooMLoRD_v4 potem wgrać CWM i z powrotem wgrać karnel pod swój model np. 0.587 i ma być sam to testowałem.


dlaczego z innego modelu telefonu ?
  • 0

#13 OFFLINE   neron

neron

    Master of Sony Ericsson Knowledge

  • User
  • 383 posts
    • Time Online: 14d 3h 5m
  • Country | Страна | Kraj:
  • City | Город | Miasto:
    koło Tomaszowa Lub.
  • Phone | Телефон | Telefon:
    Zylo/K800i /Xperia Mini Pro/Arc
  • Firmware | Прошивка:
    R7DA062/R8BF003
  • Operator | Oператор:
    PLAY

Posted 10 November 2012 - 21:30

Dlatego,że na ICS nie można zrobić roota tylko na roomie. Na GB 0.62 też nie można zrotować trzeba najpierw zaniżyć do 0.58 i potem OTA do 0.62. Ja najpierw wgrywałem karnel z Neo V(wyskakiwały błędy ale ich się pomija bo tak musi być) w XMP robiłem rota i CWM i z powrotem karnel ICS 0.587 i działało chociaż musiałem robić to 2x. Ale po testowani ICS-a po 2 dniach wróciłem do GB. Ewentualnie jeżeli już masz odblokowany bootloader to poszukaj romu ze zrobionym rootem i wgranym CWM na XDA coś znajdziesz.

Edited by neron, 10 November 2012 - 21:33.

  • 0
99% idiotów czyta posty z ręką na myszce... Nie zdejmuj! Teraz na to za późno!!!

#14 OFFLINE   neron

neron

    Master of Sony Ericsson Knowledge

  • User
  • 383 posts
    • Time Online: 14d 3h 5m
  • Country | Страна | Kraj:
  • City | Город | Miasto:
    koło Tomaszowa Lub.
  • Phone | Телефон | Telefon:
    Zylo/K800i /Xperia Mini Pro/Arc
  • Firmware | Прошивка:
    R7DA062/R8BF003
  • Operator | Oператор:
    PLAY

Posted 10 November 2012 - 22:49

Jak już zaczynasz tą kwestię, to ją kończ. Gwarancję tracisz, ale zawsze możesz przywrócić BL i oddać do serwisu. Ja tak robiłem i zawsze naprawiali ;)

Miałeś szczęście,że nie sprawdzali dokładnie(no chyba,że robiłeś test pointem) bo klucze tracisz i potem żadnym sposobem ich nie dograsz ;) a pisałem mu żeby sobie poszukał jakiegoś gotowego roma.
  • 0
99% idiotów czyta posty z ręką na myszce... Nie zdejmuj! Teraz na to za późno!!!

#15 OFFLINE   hunter3000

hunter3000

    Distinguished Member of Sony.yt Community

  • User
  • 635 posts
    • Time Online: 22d 13h 52m
  • Country | Страна | Kraj:
  • City | Город | Miasto:
    Sanok
  • Phone | Телефон | Telefon:
    Xperia Play | Lenovo IdeaTab S6000
  • Firmware | Прошивка:
    Zmienne
  • Android:4.0.4 | 4.2.2
  • Operator | Oператор:
    Plus

Posted 11 November 2012 - 01:30

rom sam z siebie nie da ci roota, musisz mieć wtedy custom kernela, dlatego że w nim siedzi pre-root
  • 0
Pomogłem? Daj plusika.

Sony Xperia S | Zylo | W850

#16 OFFLINE   DariuszEE

DariuszEE

    Freshly registered FAQ reader

  • User
  • 16 posts
    • Time Online: 19h 7m
  • Country | Страна | Kraj:
  • Operator | Oператор:
    PLAY

Posted 11 November 2012 - 10:31

Panowie pełen flash składa się z poniższych modłów , do czego lub co się znajduje w poszczegulnych modułach ?

adsp.sin
amss_fs_ayame.sin
amss.sin
apps_log.sin
cache.sin
fota0.sin
fota1.sin
kernel.sin
loader.sin
system.sin
userdata.sin

Edited by DariuszEE, 11 November 2012 - 10:40.

  • 0

#17 OFFLINE   jack79

jack79

    Distinguished Member of Sony.yt Community

  • User
  • 712 posts
    • Time Online: 22d 19h 50m
  • Country | Страна | Kraj:
  • City | Город | Miasto:
    Łódź
  • Phone | Телефон | Telefon:
    Xperia SP
  • Firmware | Прошивка:
    12.0.A.2.254
  • Android:4.1.2
  • Operator | Oператор:
    T-Mobile

Posted 11 November 2012 - 10:54

Panowie pełen flash składa się z poniższych modłów , do czego lub co się znajduje w poszczegulnych modułach ?

adsp.sin
amss_fs_ayame.sin
amss.sin
apps_log.sin
cache.sin
fota0.sin
fota1.sin
kernel.sin
loader.sin
system.sin
userdata.sin


Więc tak:

1)
adsp.sin
amss_fs_ayame.sin
amss.sin
apps_log.sin
fota0.sin
fota1.sin
loader.sin
Nie wiem


2)
cache.sin- jak sama nazwa wskazuje odpowiada z pamięć cache. Po wgraniu tego plik cache jest czyszczona
system.sin- partycja systemowa. Po wgraniu tego pliku wszystkie pliki systemowe które zostały podmienione zostają przywrócone do fabrycznych
kernel.sin- jądro systemu
userdata.sin- partycja danych użytkownika, są tu przechowywane dane osobiste np. aplikacje, kontakty itp. Po wgraniu tego pliku wszystkie dane osobiste zostają usunięte
  • 1

#18 OFFLINE   neron

neron

    Master of Sony Ericsson Knowledge

  • User
  • 383 posts
    • Time Online: 14d 3h 5m
  • Country | Страна | Kraj:
  • City | Город | Miasto:
    koło Tomaszowa Lub.
  • Phone | Телефон | Telefon:
    Zylo/K800i /Xperia Mini Pro/Arc
  • Firmware | Прошивка:
    R7DA062/R8BF003
  • Operator | Oператор:
    PLAY

Posted 12 November 2012 - 17:03

Trzymaj stockowego karnela z rotem i CWM.

Please Login or Register to see this Hidden Content


  • 0
99% idiotów czyta posty z ręką na myszce... Nie zdejmuj! Teraz na to za późno!!!

#19 OFFLINE   DariuszEE

DariuszEE

    Freshly registered FAQ reader

  • User
  • 16 posts
    • Time Online: 19h 7m
  • Country | Страна | Kraj:
  • Operator | Oператор:
    PLAY

Posted 14 November 2012 - 22:39

po załadowaniu tego kernela po restarcie pojawił mi się wyłącznie napis XPERIA i telefon się nie włączył ?
  • 0

#20 OFFLINE   jack79

jack79

    Distinguished Member of Sony.yt Community

  • User
  • 712 posts
    • Time Online: 22d 19h 50m
  • Country | Страна | Kraj:
  • City | Город | Miasto:
    Łódź
  • Phone | Телефон | Telefon:
    Xperia SP
  • Firmware | Прошивка:
    12.0.A.2.254
  • Android:4.1.2
  • Operator | Oператор:
    T-Mobile

Posted 15 November 2012 - 08:25

A wgrywałeś może patcha na moduły ? Bo po wgraniu niektórych kerneli nie działa najczęściej Wi-fi i wtedy trzeba wgrać patcha na moduły. Może w twoim przypadku pomogło to na bootloopa, bo przypuszczam że tak jest u ciebie
  • 0


0 user(s) are reading this topic