Witam, mam problem z moim k800i, mieszkam w małym mieście i cały czas mam "brak zasięgu sieci", dobrze się składa że mam zapasową antenę+głośnik do k800i więc przetestowałem, bez skutku. Było jeszcze jedno wyjście-blaszka, jednak i ona była sprawna i dosięgała odpowiednio anteny, niedawno byłem w większym mieście, ku moim zdziwieniu na wyświetlaczu pojawiły się aż 3/4 kreski i napis "tylko alarmowe", nawet udało mi się z niego wycisnąć nazwę sieci, lecz w życiu nie jest tak pięknie, w moim mieście telefon nie ma kompletnie zasięgu. Jak nie blaszka to co? Z góry dziękuję.
Bardzo słaby zasięg
Started by piwosz95, Sep 30 2012 16:01
2 replies to this topic
#1 OFFLINE
Posted 30 September 2012 - 16:01
#2 OFFLINE
Posted 30 September 2012 - 16:14
Sprawdź czy coś się zmienia po przestawieniu trybu gsm => gsm/3g i odwrotnie. Ja bym obstawiał uszkodzoną końcówkę mocy, to częsta usterka w tym modelu. Za naprawę policzą 60-80 zł więc taniej wyjdzie kupić nowy telefon
Serwis Sony Ericsson Online | Online Sony Ericsson Service
Więcej informacji, Cennik | More information, Price list GG: 1793684 Skype: gen.jurij
#3 OFFLINE
Posted 11 October 2012 - 07:43
Końcówka mocy można sprawdzić najlepiej po wysłania pliku jakiegoś prze Bluetooth czy się zgubi zasięg czy nie Ja np mam taką metodę. Ale co kolega powyżej napisał też można tak zrobić. Na UMTS ma mieć zasięg na full. A na gsm brak.
robię to co lubię, lubię robić to co kocham