Telefon wyłącza się przy okolo 40% baterii
#1 OFFLINE
Posted 31 July 2012 - 18:59
Posiadam już ją jakiś czas. Po otrzymaniu przesyłki od razu otrzymała oryginalnego andka 2.3.3 i został usunięty simlock.
Tego samego dnia wieczorem został zrobiony root, recovery i wgrałem rom DiXperia 7
Po paru godzinach zauważyłem problem. Telefon wyłącza się przy stanie baterii około 40% gdy jest w spoczynku. Jeśli telefon jest używany (odtwarzacz, internet, gry) pracuje normalnie aż do 0%.
Ponownie wrzuciłem androida 2.3.3 - ten sam problem.
Kolejny flash do DiXperii - telefon pracował normalnie do stanu 18%, później sygnał o rozładowanej baterii i telefon się wyłączył.
Zrobiłem profilaktycznie Wipe Battery Stats - efekt ? Telefon znów wyłącza się przy stanie około 40%
Spotkał się ktoś z takim problemem ? Podejrzewam uszkodzenie baterii, jednak może ktoś jest mądrzejszy
#2 OFFLINE
Posted 31 July 2012 - 22:02
Serwis Sony Ericsson Online | Online Sony Ericsson Service
Więcej informacji, Cennik | More information, Price list GG: 1793684 Skype: gen.jurij
#3 OFFLINE
Posted 01 August 2012 - 07:49
Ponownie wrzuciłem androida 2.3.3 - ten sam problem.
Na 2.3.3 był ten sam problem, wyłączył się przy około 40%. Napisałem do poprzedniego właściciela czy też miał taki problem, zobaczymy.
#4 OFFLINE
Posted 01 August 2012 - 10:06
#5 OFFLINE
Posted 01 August 2012 - 12:26
Na 2.3.3 był ten sam problem, wyłączył się przy około 40%. Napisałem do poprzedniego właściciela czy też miał taki problem, zobaczymy.
No to pozostaje Ci przetestować dwie wcześniejsze wersje - 2.1 i 1.6 Nawet jeśli właściciel miał taki problem (a wszystko na to wskazuje że miał) to opchnął Ci go po okazyjnej cenie dodając MW600 na osłodę Ja bym mimo wszystko spróbował inne softy bo nic Cię to nie kosztuje a potem zaczął kombinować z inwestycjami i nabył nową oryginalną baterię. Na telefonie nie ma śladów zalania?
Serwis Sony Ericsson Online | Online Sony Ericsson Service
Więcej informacji, Cennik | More information, Price list GG: 1793684 Skype: gen.jurij
#6 OFFLINE
Posted 03 August 2012 - 21:16
"a co do tej baterii to wsadz od k800:D i jeśli masz lego to włoz tam klocka i idealnie pasuje i zobacz jaki efekt bedzie. Ja tak sprawdzałem baterie na swojej x10"
Sprawdziłem na BST-33 i problemu nie zauważyłem. Tak więc winna była bateria.