Sony Ericsson Xperia arc S - usuwanie simlock'a w Orange
#1 OFFLINE
Posted 18 July 2012 - 19:00
Jeśli nie salon Orange to gdzie mogę ściągnąć simlocka nie tracąc gwarancji? są jakieś autoryzowane punkty Sony Ericssona?
Z góry dzięki za pomoc.
Pozdro
#2 OFFLINE
Posted 18 July 2012 - 19:06
Serwis Sony Ericsson Online | Online Sony Ericsson Service
Więcej informacji, Cennik | More information, Price list GG: 1793684 Skype: gen.jurij
#3 OFFLINE
Posted 18 July 2012 - 19:26
myślałem, że w salonie Orange będą ściagać simlocki tylko z innych sieci, bo jak mam simlocka na Orange to nie przeszkadza to w używaniu ich karty sim itp. Ale skoro mówisz, że ściągają tylko z Orange to lepiej dla mnie.
Jeszcze jedno pytanie, jakbym ściągał simlocka w dowolnym punkcie nieautoryzowanym czy wtedy telefon traci gwarancje tak jak zwykle to bywa, czy nie wpływa to na gwarancje? z góry dzieki za odp.
#4 OFFLINE
Posted 18 July 2012 - 19:47
Więcej informacji, Cennik | More information, Price list GG: 1793684 Skype: gen.jurij
#5 OFFLINE
Posted 18 August 2012 - 13:00
Postanowiłem jednak że nie zależy mi na gwar. Simlocka pozbylem sie na zware czyli poprzez zwarcie masy tel i odpowiedniego pniu. Jest to najgorsza metoda bo trzeba odkleic naklejki zabezpieczającą piny której później nie idzie z powrotem przykleic, a co za tym idzie widać że było grzebane nawet jak z powrotem założysz blokade przed oddaniem do serwisu.
Dowiedziałem się że SE uznaje popekana obudowę jako wadą tel i wymienia na nowa wraz z wyświetlaczem bo nie idzie go odkleic.
Tel wysłałem, na przypal może się uda, może nie. Po 14 dniach miłe zaskoczenie, gwar uznana. Wymienili przedni panel, wyświetlacz, coś tam w srodku i wygrali nowy system:) Rozmawiałem o tym z serwisantem. u mnie w mieście, mówił że w przypadku SE często przymykają na to oko, gorzej jest z samsungiem tam nic nie przechodzi.
Wysłane z XPERIA ARC S
A zapomniałem dodać że miałem jeszcze odblokowany bootloader pan który zdejmowal blokadę przy okazji odblokowal go.
Wysłane z XPERIA ARC S
#6 OFFLINE
Posted 18 August 2012 - 15:42
Simlocka pozbylem sie na zware czyli poprzez zwarcie masy tel i odpowiedniego pniu. Jest to najgorsza metoda bo trzeba odkleic naklejki zabezpieczającą piny której później nie idzie z powrotem przykleic, a co za tym idzie widać że było grzebane nawet jak z powrotem założysz blokade przed oddaniem do serwisu.
A zapomniałem dodać że miałem jeszcze odblokowany bootloader pan który zdejmowal blokadę przy okazji odblokowal go.
Wysłane z XPERIA ARC S
Oj nie ładnie takie bzdury wypisywać Widocznie zaniosłeś telefon do serwisu w którym zdjęli Ci simlocka Setool2 boxem W naszym serwisie online taka usługa kosztuje 50 PLN i zawsze podczas unlocku za pomocą testpointa (lub w przypadku Xperii z 2010 roku bez testpointa) odblokowywany jest także bootloader I nie ma w tej metodzie niczego jak to nazwałeś "najgorszego" - jest to po prostu skuteczna metoda na odblokowanie telefonów ze starym MCU w nieautoryzowanym serwisie. I nie jest to jak to nazwałeś "zwarcie masy i odpowiedniego pinu" ale połączenie testpointa z GND, a do tego potrzebny jest jeszcze sprzęt, program i umiejętności
#7 OFFLINE
Posted 18 August 2012 - 16:47
Pisałem że to najgorsza z metod bo widać ją gołym okiem.
Co nie znaczy że nie skuteczna:)
Wysłane z XPERIA ARC S
Edited by adrian8308, 18 August 2012 - 16:49.