Nie działają wszystkie przyciski fizyczne za wyjątkiem włącznika.
Przełącznik blokady cały, klawisze pod wyświetlaczem czyste, po załączeniu kamery spust migawki się podświetla, reszta klawiszy również w dobrym stanie (taśma nie przerwana) .
Co mogło się uszkodzić na płycie głównej? Jaki byłby przybliżony koszt naprawy w serwisie?

Nie działają fizyczne klawisze, przyciski oprócz włącznika Satio
Started by soniaczW800i, Jun 27 2012 22:11
5 replies to this topic
Posted 27 June 2012 - 22:11
Potrzebujesz akcesoriów lub części do swojego Sony Ericssona? Pisz na PW z pewnością się dogadamy! (więcej informacji można znaleźć w moich tematach w dziale giełda)
Posted 27 June 2012 - 22:42
Według Troubleshooting guide - musisz wymienić część X2902. Możesz ją zidentyfikować dzięki dokumentowi component replacement:
Ja bym go zaniósł do dobrego serwisu, oni będą wiedzieć co robić. A ile wezmą? To zależy od nich. Myślę że okolice 50 PLN to rozsądna cena

Serwis Sony Ericsson Online | Online Sony Ericsson Service | ?????? Sony Ericsson O?????

Więcej informacji, Cennik | More information, Price list GG: 1793684 Skype: gen.jurij
Other services: LG, HTC, Samsung, Alcatel, Blackberry, Huawei, ZTE, Motorola, Sharp unlock and more...

Więcej informacji, Cennik | More information, Price list GG: 1793684 Skype: gen.jurij
Other services: LG, HTC, Samsung, Alcatel, Blackberry, Huawei, ZTE, Motorola, Sharp unlock and more...
Posted 28 June 2012 - 22:26
To gniazdo od taśmy bocznych przycisków raczej nie jest winne, ponieważ jak wspomniałem nie działają również te klawisze pod ekranem (podświetlają się) oraz nie działa switch blokady

Potrzebujesz akcesoriów lub części do swojego Sony Ericssona? Pisz na PW z pewnością się dogadamy! (więcej informacji można znaleźć w moich tematach w dziale giełda)
Posted 28 June 2012 - 22:41
Napisałeś w poście wyżej, że:
A teraz piszesz:

Wyślij go do w-support do wrocławia, zrobią ekspertyzę i powiedzą Ci co padło + koszt naprawy. Ciężko mi jest gdybać nie widząc telefonu, zwłaszcza że nie wiemy czy upadł / był zalany czy cokolwiek innego się z nim stało
Przełącznik blokady cały
A teraz piszesz:
oraz nie działa switch blokady

Wyślij go do w-support do wrocławia, zrobią ekspertyzę i powiedzą Ci co padło + koszt naprawy. Ciężko mi jest gdybać nie widząc telefonu, zwłaszcza że nie wiemy czy upadł / był zalany czy cokolwiek innego się z nim stało

Serwis Sony Ericsson Online | Online Sony Ericsson Service | ?????? Sony Ericsson O?????

Posted 29 June 2012 - 09:52
Tak, napisałem że żadne fizyczne przyciski oprócz włącznika nie działają i zaznaczyłem że mechanicznie wyglądają normalnie, jednakże nie działają jakby nie były w ogóle zaprogramowane.
Zalany raczej nie był, można by podejrzewać upadek, lecz w tematach na innych forach użytkownicy twierdzą że wspomniana usterka powstała samoistnie, jednakże nikt nie był w stanie określić przyczyny defektu.
Co do wysyłki do w-support 70zł za ekspertyzę + przesyłka i nie wiadomo jaka droga naprawa będzie
Zalany raczej nie był, można by podejrzewać upadek, lecz w tematach na innych forach użytkownicy twierdzą że wspomniana usterka powstała samoistnie, jednakże nikt nie był w stanie określić przyczyny defektu.
Co do wysyłki do w-support 70zł za ekspertyzę + przesyłka i nie wiadomo jaka droga naprawa będzie

Posted 29 June 2012 - 12:54
Nie wiem co piszą na innych forach i za bardzo mnie to nie interesuje. Bez żadnej historii choroby ani oględzin telefonu / żadnych logów - ciężko cokolwiek wywróżyć
Ja Ci napisałem że według oficjalnej instrukcji SE w przypadku nie działania klawiszy należy wymienić element X2902, a w przypadku niedziałającego przełącznika S2500. Ale usterka może leżeć gdzie indziej - na początku trzeba by go zidentyfikować, jeśli hwconfig nienaruszony to przeflashować. Jeśli nadal nic - no to zostaje naprawa hardware.
No chyba nie sądzisz, że autoryzowany serwis naprawi Ci ten telefon za 30 zł?
Z tego co mi wiadomo można zamówić kuriera na ich koszt. Ale nigdy nie korzystałem z takiej usługi. Za ekspertyzę na pewno zapłacić będzie trzeba. A potem pewnie wymiana płyty głównej lub naprawa - zależy od uszkodzenia. Zawsze możesz oddać do nieautoryzowanego serwisu, tam może nawet ekspertyza być za darmo i naprawa na pewno tańsza

No chyba nie sądzisz, że autoryzowany serwis naprawi Ci ten telefon za 30 zł?