Jump to content



Photo

[Rozwiązany] K310i po sciągnięciu simlocka brak zasięgu sieci


  • This topic is locked This topic is locked
15 replies to this topic

#1 OFFLINE   mateusz1012904

mateusz1012904

    Freshly registered FAQ reader

  • User
  • 18 posts
    • Time Online: 7h 17m
  • Country | Страна | Kraj:
  • Operator | Oператор:
    Plus

Posted 18 June 2012 - 18:52

Witam ponownie z innym problemem .
Otóż po długich próbach naprawienia tel (tak jak w tym temacie) http://sony.yt/topic...-centrum-uslug/

ściągnąłem simlock'a i pojawił się problem z brakiem zasięgu sieci . Ktoś jest w stanie pomóc ?
  • 0

#2 OFFLINE   Jurij

Jurij

    Emperror of Sony Kingdom

  • Administrator
  • 12054 posts
    • Time Online: 562d 20h 53m
  • Chat with me
  • GG:
  • Country | Страна | Kraj:
  • Operator | Oператор:
    Orange

Posted 18 June 2012 - 19:00

Opisz dokładniej problem. Po włożeniu jakiejkolwiek karty nie ma zasięgu czy tylko jednej konkretnej. Po reflashu i włożeniu oryginalnej karty jest zasięg?
  • 1
Serwis Sony Ericsson Online | Online Sony Ericsson Service | Ремонт Sony Ericsson Oнлайн

Xperia.jpg

Więcej informacji, Cennik | More information, Price list GG: 1793684 Skype: gen.jurij

Other services: LG, HTC, Samsung, Alcatel, Blackberry, Huawei, ZTE, Motorola, Sharp unlock and more...

#3 OFFLINE   mateusz1012904

mateusz1012904

    Freshly registered FAQ reader

  • User
  • 18 posts
    • Time Online: 7h 17m
  • Country | Страна | Kraj:
  • Operator | Oператор:
    Plus

Posted 18 June 2012 - 19:09

A więc tak ... Po ściągnięciu customizacji (dzięki której udało mi się naprawić to co opisane w poprzednim temacie) po wykoniu tej czynności postanowiłem ściągnąć simlock'a pikiem :

- Remove_SIM_lock_K310_R4DA044.vkp

Po wykonaniu tej czynności włożyłem karte Plus'a (z tej sieci był simlock) było dobrze ale po włożeniu karty z heyah po około 2minutach tel satracił zasięg i w tym momencię mimo braku simlock'a nie ma zasięgu z żadnym operatorem.
  • 0

#4 OFFLINE   Jurij

Jurij

    Emperror of Sony Kingdom

  • Administrator
  • 12054 posts
    • Time Online: 562d 20h 53m
  • Chat with me
  • GG:
  • Country | Страна | Kraj:
  • Operator | Oператор:
    Orange

Posted 18 June 2012 - 19:12

Wyświetla się jakiś komunikat? Inne telefony mają zasięg? Spróbuj go przeflashować i włożyć oryginalną kartę sim - daj znać czy będzie zasięg czy nie.
  • 1
Serwis Sony Ericsson Online | Online Sony Ericsson Service | Ремонт Sony Ericsson Oнлайн

Xperia.jpg

Więcej informacji, Cennik | More information, Price list GG: 1793684 Skype: gen.jurij

Other services: LG, HTC, Samsung, Alcatel, Blackberry, Huawei, ZTE, Motorola, Sharp unlock and more...

#5 OFFLINE   timmi

timmi

    Brilliant Personage of Sony.yt Community

  • User
  • 871 posts
    • Time Online: 59d 5h 20m
  • Country | Страна | Kraj:
  • Phone | Телефон | Telefon:
    Z1 compact
  • Firmware | Прошивка:
    14.4.A.0.157
  • Android:4.4.4
  • Operator | Oператор:
    Orange

Posted 18 June 2012 - 19:30

A ta karta jest wogóle aktywna ?Pisze KARTA SIM NIEAKTYWNA ?.Proponowałbym wgranie r4ea031 jest to najnowsze oprogramowanie do k310 i stabilne.
  • 1

#6 OFFLINE   mateusz1012904

mateusz1012904

    Freshly registered FAQ reader

  • User
  • 18 posts
    • Time Online: 7h 17m
  • Country | Страна | Kraj:
  • Operator | Oператор:
    Plus

Posted 18 June 2012 - 19:37

Komunikatu nie ma żadnego jest tylko ''Wyszukiwanie'' a póżniej ''Brak zasięgu sieci'' Wgrałem od nowa oprogramowanie i Brak zasięgu sieci :/:/:/

karta sim jest aktywna . Spróbuje wgrać r4ea031 i napisze co wyszło.

Edited by mateusz1012904, 18 June 2012 - 19:48.

  • 0

#7 OFFLINE   timmi

timmi

    Brilliant Personage of Sony.yt Community

  • User
  • 871 posts
    • Time Online: 59d 5h 20m
  • Country | Страна | Kraj:
  • Phone | Телефон | Telefon:
    Z1 compact
  • Firmware | Прошивка:
    14.4.A.0.157
  • Android:4.4.4
  • Operator | Oператор:
    Orange

Posted 18 June 2012 - 19:47

Hmm......rozbierz go wyczyść antenę bo mi to wygląda na usterkę hw.
  • 1

#8 OFFLINE   mateusz1012904

mateusz1012904

    Freshly registered FAQ reader

  • User
  • 18 posts
    • Time Online: 7h 17m
  • Country | Страна | Kraj:
  • Operator | Oператор:
    Plus

Posted 18 June 2012 - 20:08

Okey zrobię jak wyżej tylko nie wiem czy to coś da bo już dziś czyściłem a poza tym przed ściągnięciem simlock'a zasięg był ...

Wgrałem to co wyżej nadal nie ma zasięgu ::/:/ przez chwilę pojawił się napis karta sim nieakt. i po uruchomieniu ponownie wyszukiwanie a następnie brak zasięgu sieci :(
  • 0

#9 OFFLINE   timmi

timmi

    Brilliant Personage of Sony.yt Community

  • User
  • 871 posts
    • Time Online: 59d 5h 20m
  • Country | Страна | Kraj:
  • Phone | Телефон | Telefon:
    Z1 compact
  • Firmware | Прошивка:
    14.4.A.0.157
  • Android:4.4.4
  • Operator | Oператор:
    Orange

Posted 18 June 2012 - 20:18

A zmieniłeś wersję softa można wgrać też od w200 ja tak mam jak się boisz to wgraj od k310 r4ea031 plus patch albo sprawdź najpierw czy będzie zasięg.Farem może wgraj softa ?Przecyść styki i kartę sim może pomoże.

Edited by timmi, 18 June 2012 - 20:22.

  • 1

#10 OFFLINE   mateusz1012904

mateusz1012904

    Freshly registered FAQ reader

  • User
  • 18 posts
    • Time Online: 7h 17m
  • Country | Страна | Kraj:
  • Operator | Oператор:
    Plus

Posted 18 June 2012 - 20:46

Więc tak... Na chwilę obecną nie chcę od w200i co do r4ea031 k310i wgrałem a i tak zasięgu nie ma co do styków itd wszystko przeczyściłem.

- K310_R4EA031_MAIN_GENERIC_DO_RED49.mbn
- K310_R4EA031_FS_CENT_EUROPE_RED49.fbn
- Remove_SIM_lock_K310_R4EA031.vkp

takie coś wgrałem telefon działa dobrze simlock'a nie ma itd ale zasięg trafiony jakby ...
  • 0

#11 OFFLINE   Jurij

Jurij

    Emperror of Sony Kingdom

  • Administrator
  • 12054 posts
    • Time Online: 562d 20h 53m
  • Chat with me
  • GG:
  • Country | Страна | Kraj:
  • Operator | Oператор:
    Orange

Posted 18 June 2012 - 21:01

Pewnie poszła Ci końcówka mocy = możesz używać telefonu jako przycisku do papieru. Naprawa jest nieopłacalna, pozostaje zakup nowego telefonu :)
  • 1
Serwis Sony Ericsson Online | Online Sony Ericsson Service | Ремонт Sony Ericsson Oнлайн

Xperia.jpg

Więcej informacji, Cennik | More information, Price list GG: 1793684 Skype: gen.jurij

Other services: LG, HTC, Samsung, Alcatel, Blackberry, Huawei, ZTE, Motorola, Sharp unlock and more...

#12 OFFLINE   mateusz1012904

mateusz1012904

    Freshly registered FAQ reader

  • User
  • 18 posts
    • Time Online: 7h 17m
  • Country | Страна | Kraj:
  • Operator | Oператор:
    Plus

Posted 18 June 2012 - 21:16

Nie wiem jakim cudem ale podłączyłem pod ładowarke i po jakiś 15minutach zasięg zaskoczył . Mam nadzieje że nie zrobi się znowu tak... Więc dzięki wszystkim za porady i szkoda że nie ma czegoś takiego jak ''pomógł'' .
  • 0

#13 OFFLINE   Jurij

Jurij

    Emperror of Sony Kingdom

  • Administrator
  • 12054 posts
    • Time Online: 562d 20h 53m
  • Chat with me
  • GG:
  • Country | Страна | Kraj:
  • Operator | Oператор:
    Orange

Posted 18 June 2012 - 21:21

Więc dzięki wszystkim za porady i szkoda że nie ma czegoś takiego jak ''pomógł'' .


Jak to nie ma? Jest - zielona strzałka pod każdym postem z prawej strony ;) Daj znać jak sprawa zasięgu będzie się rozwijała :)
  • 1
Serwis Sony Ericsson Online | Online Sony Ericsson Service | Ремонт Sony Ericsson Oнлайн

Xperia.jpg

Więcej informacji, Cennik | More information, Price list GG: 1793684 Skype: gen.jurij

Other services: LG, HTC, Samsung, Alcatel, Blackberry, Huawei, ZTE, Motorola, Sharp unlock and more...

#14 OFFLINE   mateusz1012904

mateusz1012904

    Freshly registered FAQ reader

  • User
  • 18 posts
    • Time Online: 7h 17m
  • Country | Страна | Kraj:
  • Operator | Oператор:
    Plus

Posted 18 June 2012 - 21:38

Dobra znalazłem tą strzałkę . Co do tematu zasięgu to nie zamykajcie przez kilka dni tametu bo może napiszę coś no chyba że będzie już dobrze :) pozdrawiam
  • 0

#15 OFFLINE   mateusz1012904

mateusz1012904

    Freshly registered FAQ reader

  • User
  • 18 posts
    • Time Online: 7h 17m
  • Country | Страна | Kraj:
  • Operator | Oператор:
    Plus

Posted 21 June 2012 - 21:21

Telefon działa bez zarzutu . Myślę , że temat do zamknięcia.
  • 0

#16 OFFLINE   Jurij

Jurij

    Emperror of Sony Kingdom

  • Administrator
  • 12054 posts
    • Time Online: 562d 20h 53m
  • Chat with me
  • GG:
  • Country | Страна | Kraj:
  • Operator | Oператор:
    Orange

Posted 21 June 2012 - 21:38

Problem został rozwiązany, a temat zamknięty. W razie innych problemów, proszę założyć nowy temat. Wszelkie reklamacje/uwagi /opinie/sugestie proszę zgłaszać do Redakcji Forum Sony.yt poprzez PW.
  • 1
Serwis Sony Ericsson Online | Online Sony Ericsson Service | Ремонт Sony Ericsson Oнлайн

Xperia.jpg

Więcej informacji, Cennik | More information, Price list GG: 1793684 Skype: gen.jurij

Other services: LG, HTC, Samsung, Alcatel, Blackberry, Huawei, ZTE, Motorola, Sharp unlock and more...


0 user(s) are reading this topic