Jump to content



Photo

[Rozwiązany] nokia e51


  • This topic is locked This topic is locked
11 replies to this topic

#1 OFFLINE   faflak

faflak

    Moderator

  • Moderator
  • 1029 posts
    • Time Online: 81d 17h 12m
  • GG:
  • Country | Страна | Kraj:
  • City | Город | Miasto:
    milicz
  • Phone | Телефон | Telefon:
    SE ;)
  • Operator | Oператор:
    Orange

Posted 31 May 2012 - 18:59

witam mam pytanie jak nazywa sie element zaznaczony na zdjeciu ?
pytam poniewaz mialem nokie bez zasiegu ta czesc na fotce wizualnie wygladala na przypalona wiec zrobilem malego crossa drucikami miedzianymi i zasieg wrocil ale niestety tylko na 3 tygodnie wiec chce sie dowiedziec jak ta czesc sie nazywa zanim zaczne grzebac przy koncowkach

Attached Files


  • 0

#2 OFFLINE   sonyman

sonyman

    Master of Sony Ericsson Knowledge

  • User
  • 335 posts
    • Time Online: 13d 1h 52m
  • Country | Страна | Kraj:
  • Operator | Oператор:
    PLAY

Posted 31 May 2012 - 19:45

To nie było tego zasługą. To jest antena od wi-fi, jej ominiesz to, to nie polepszy sygnału gsm. A sbrobuj podłaczyc miedziny drucik do złacza od anteny, wiesz chyba o co chodzi. Jezeli nic to nie da to koncowka mocy.

Edited by sonyman, 31 May 2012 - 19:45.

  • 0
Posted Image
Posted Image
Posted Image

#3 OFFLINE   faflak

faflak

    Moderator

  • Moderator
  • 1029 posts
    • Time Online: 81d 17h 12m
  • GG:
  • Country | Страна | Kraj:
  • City | Город | Miasto:
    milicz
  • Phone | Телефон | Telefon:
    SE ;)
  • Operator | Oператор:
    Orange

Posted 31 May 2012 - 19:51

napewno od wi-fi ? naprawde wygladala na wyeksploatowana (fotka jest pogladowa) przylutowalem do tego druciki i pozaginalem na ksztalt miedzianych wzorow na tym elemencie i zasieg wrocil na jakis czas - czyzby fuks ? podobne cos jest np.: w antenie od k800 tylko mniejsze a koncowka to pewnie ten uklad do gory pomiedzy zlaczami/padami anteny ?
  • 0

#4 OFFLINE   sonyman

sonyman

    Master of Sony Ericsson Knowledge

  • User
  • 335 posts
    • Time Online: 13d 1h 52m
  • Country | Страна | Kraj:
  • Operator | Oператор:
    PLAY

Posted 31 May 2012 - 20:06

Na 100% antena wi-fi.

Attached Files


Edited by sonyman, 31 May 2012 - 20:06.

  • 0
Posted Image
Posted Image
Posted Image

#5 OFFLINE   faflak

faflak

    Moderator

  • Moderator
  • 1029 posts
    • Time Online: 81d 17h 12m
  • GG:
  • Country | Страна | Kraj:
  • City | Город | Miasto:
    milicz
  • Phone | Телефон | Telefon:
    SE ;)
  • Operator | Oператор:
    Orange

Posted 31 May 2012 - 20:12

ok czy w noki jest tak ze jak podepne wtyczke pod konektor anteny to automatycznie wewnetrzna antena jest odlaczona ? jesli tak to musze wylutowac zlacze i zrobic zworki i np poprowadzic kabelki do wbudowanej anteny ?
no i czy po podpieciu sie fon korzysta z innej koncowki ?
  • 0

#6 OFFLINE   sonyman

sonyman

    Master of Sony Ericsson Knowledge

  • User
  • 335 posts
    • Time Online: 13d 1h 52m
  • Country | Страна | Kraj:
  • Operator | Oператор:
    PLAY

Posted 31 May 2012 - 20:18

To jest tak, ze jezeli wepniesz kabel do tego wyjscia na antene to telefon wbudowanej nie uzywa. I nie pod tylko do złacza :) Nie musisz nic lutowac.

Perzeczysc jeszcze układy pod karta sim/ micro sd bo tam sa rzeczy odpowiedzialne za zasieg, mozesz to wygrzac , sprawdz czy nie był zalany.
  • 0
Posted Image
Posted Image
Posted Image

#7 OFFLINE   faflak

faflak

    Moderator

  • Moderator
  • 1029 posts
    • Time Online: 81d 17h 12m
  • GG:
  • Country | Страна | Kraj:
  • City | Город | Miasto:
    milicz
  • Phone | Телефон | Telefon:
    SE ;)
  • Operator | Oператор:
    Orange

Posted 31 May 2012 - 20:28

a sama koncowka gdzie sie znajduje ? tak jak pisalem wyrzej?
  • 0

#8 OFFLINE   sonyman

sonyman

    Master of Sony Ericsson Knowledge

  • User
  • 335 posts
    • Time Online: 13d 1h 52m
  • Country | Страна | Kraj:
  • Operator | Oператор:
    PLAY

Posted 31 May 2012 - 20:34

Na zdjeciu nie widze oznaczen, ale najprawdopodobniej koło włacznika po prawej taki czarny kwadratowy układ, ale pod slotem na sim tez moze co byc. Trzeba by bardzo wczytac sie w serwisówke.
  • 0
Posted Image
Posted Image
Posted Image

#9 OFFLINE   faflak

faflak

    Moderator

  • Moderator
  • 1029 posts
    • Time Online: 81d 17h 12m
  • GG:
  • Country | Страна | Kraj:
  • City | Город | Miasto:
    milicz
  • Phone | Телефон | Telefon:
    SE ;)
  • Operator | Oператор:
    Orange

Posted 31 May 2012 - 20:38

dobra THX za podpowiedzi :) wiedzialem za tu bedzie odzew bo na nokia hacking - echo... jutro sie za nia zabiore
  • 0

#10 OFFLINE   sonyman

sonyman

    Master of Sony Ericsson Knowledge

  • User
  • 335 posts
    • Time Online: 13d 1h 52m
  • Country | Страна | Kraj:
  • Operator | Oператор:
    PLAY

Posted 01 June 2012 - 08:13

No raczej tam nie dostaniej dobrej odpowiedzi, czesto typu wgraj softa itp. a i tak to jest wina hw :)
  • 0
Posted Image
Posted Image
Posted Image

#11 OFFLINE   faflak

faflak

    Moderator

  • Moderator
  • 1029 posts
    • Time Online: 81d 17h 12m
  • GG:
  • Country | Страна | Kraj:
  • City | Город | Miasto:
    milicz
  • Phone | Телефон | Telefon:
    SE ;)
  • Operator | Oператор:
    Orange

Posted 01 June 2012 - 15:50

dobra czeka mnie wymiana koncowki tylko trzeba upolowac jakiegos dawce do swapu bo nowych nie ma..:(
  • 0

#12 OFFLINE   Jurij

Jurij

    Emperror of Sony Kingdom

  • Administrator
  • 12055 posts
    • Time Online: 562d 20h 55m
  • Chat with me
  • GG:
  • Country | Страна | Kraj:
  • Operator | Oператор:
    Orange

Posted 01 June 2012 - 16:40

Problem został rozwiązany, a temat zamknięty. W razie innych problemów, proszę założyć nowy temat. Wszelkie reklamacje/uwagi /opinie/sugestie proszę zgłaszać do Redakcji Forum Sony.yt poprzez PW.
  • 0
Serwis Sony Ericsson Online | Online Sony Ericsson Service | Ремонт Sony Ericsson Oнлайн

Xperia.jpg

Więcej informacji, Cennik | More information, Price list GG: 1793684 Skype: gen.jurij

Other services: LG, HTC, Samsung, Alcatel, Blackberry, Huawei, ZTE, Motorola, Sharp unlock and more...


0 user(s) are reading this topic