Jump to content



Photo

Żółty ekran w Albumie


  • Please log in to reply
15 replies to this topic

#1 OFFLINE   Sakret

Sakret

    Freshly registered FAQ reader

  • User
  • 7 posts
    • Time Online: 3h 19m
  • Country | Страна | Kraj:
  • Operator | Oператор:
    Orange

Posted 29 May 2012 - 02:43

Witam opisz problem otóż wpadł mi telefon pod samochód lecz jedynie to ekran był cały w kawałkach więc kupiłem nowy ,po wymianie wszytko działa jednak gdy wchodzę po zrobieniu zdjęcia do albumu albo przenosi mnie automatycznie to robi się żółty ekran z powiekszoną prawie nie widoczną czcionką.

Postaram się zrobić zdjęcie tego ekranu.
  • 0

#2 OFFLINE   Jurij

Jurij

    Emperror of Sony Kingdom

  • Administrator
  • 12054 posts
    • Time Online: 562d 18h 52m
  • Chat with me
  • GG:
  • Country | Страна | Kraj:
  • Operator | Oператор:
    Orange

Posted 29 May 2012 - 03:33

Ja bym na Twoim miejscu zaczął od wgrania najnowszego softu. Jeśli to nie pomoże to:

a) kupiłeś nieoryginalny wyświetlacz,
b) oprócz lcd w telefonie podczas wypadku poszło coś jeszcze.

Telefon przechodzi pomyślnie wszystkie testy w menu serwisowym?
  • 0
Serwis Sony Ericsson Online | Online Sony Ericsson Service | Ремонт Sony Ericsson Oнлайн

Xperia.jpg

Więcej informacji, Cennik | More information, Price list GG: 1793684 Skype: gen.jurij

Other services: LG, HTC, Samsung, Alcatel, Blackberry, Huawei, ZTE, Motorola, Sharp unlock and more...

#3 OFFLINE   Sakret

Sakret

    Freshly registered FAQ reader

  • User
  • 7 posts
    • Time Online: 3h 19m
  • Country | Страна | Kraj:
  • Operator | Oператор:
    Orange

Posted 29 May 2012 - 15:04

nie oddawalem go do serwisu, ale sam sprawdzam wszystkie funkcje i aplikacje i wszystko dziala.

najnowszy soft to FS_R7CA064_J20_CENTRAL-EUROPE ?
  • 0

#4 OFFLINE   Jurij

Jurij

    Emperror of Sony Kingdom

  • Administrator
  • 12054 posts
    • Time Online: 562d 18h 52m
  • Chat with me
  • GG:
  • Country | Страна | Kraj:
  • Operator | Oператор:
    Orange

Posted 29 May 2012 - 15:10

No przeflashuj go tym co jest w downloadzie, jak to nie pomoże to szukaj przyczyny w hardware.
  • 0
Serwis Sony Ericsson Online | Online Sony Ericsson Service | Ремонт Sony Ericsson Oнлайн

Xperia.jpg

Więcej informacji, Cennik | More information, Price list GG: 1793684 Skype: gen.jurij

Other services: LG, HTC, Samsung, Alcatel, Blackberry, Huawei, ZTE, Motorola, Sharp unlock and more...

#5 OFFLINE   Sakret

Sakret

    Freshly registered FAQ reader

  • User
  • 7 posts
    • Time Online: 3h 19m
  • Country | Страна | Kraj:
  • Operator | Oператор:
    Orange

Posted 29 May 2012 - 15:24

Ok dzięki wielkie. Napisz później czy problem został rozwiązany.

Jak mam go ręcznie zaktualizować? Bo w programie Sony PC Companion pokazuje, że mam akutalną wersje oprogramowania.

Edited by bartolinio3, 29 May 2012 - 15:50.
literówka

  • 0

#6 OFFLINE   Jurij

Jurij

    Emperror of Sony Kingdom

  • Administrator
  • 12054 posts
    • Time Online: 562d 18h 52m
  • Chat with me
  • GG:
  • Country | Страна | Kraj:
  • Operator | Oператор:
    Orange

Posted 29 May 2012 - 15:37

Przeflashuj go Omniusem za darmo :)
  • 0
Serwis Sony Ericsson Online | Online Sony Ericsson Service | Ремонт Sony Ericsson Oнлайн

Xperia.jpg

Więcej informacji, Cennik | More information, Price list GG: 1793684 Skype: gen.jurij

Other services: LG, HTC, Samsung, Alcatel, Blackberry, Huawei, ZTE, Motorola, Sharp unlock and more...

#7 OFFLINE   Sakret

Sakret

    Freshly registered FAQ reader

  • User
  • 7 posts
    • Time Online: 3h 19m
  • Country | Страна | Kraj:
  • Operator | Oператор:
    Orange

Posted 29 May 2012 - 16:48

Ok dzięki , zapomniałem ja to się robiło a robiłem to dawno temu :D

- Ściągamy Omniusa

Please Login or Register to see this Hidden Content

, rejestrujemy się, instalujemy, ustawiamy polski język, uzupełniamy nasze dane w opcjach programu itd.
- Włączamy program i w lewym górnym rogu wybieramy model telefonu Hazel.
- Zaawansowane -> Wgrywanie danych CDA
- Wpisujemy następujące dane:
Artykuł CDA: 1237-3055
Wersja CDA: R3A
Są to dane CDA CENTRAL_EUROPE_1 (czyli będziemy mieć język polski). Jak widzicie, różnią się one od tych z Omniusa z menu Flash, ponieważ te z Omniusa są błędne!
Resztę pól pozostawiamy pustą!
- Klikamy OK i czekamy na zakończenie operacji
- Odłączamy telefon
- Teraz klikamy na Identyfikacje, podłączamy telefon i sprawdzamy czy Artykuł i Wersja CDA zmieniły się pomyślnie
- Odłączamy telefon, nie włączamy go!
- Pobieramy i instalujemy SEUSa

Please Login or Register to see this Hidden Content


- Przeprowadzamy proces aktualizacji naszego telefonu. Wgraliśmy wcześniej do niego dane CDA mówiące SEUSowi o tym, że ma wgrać soft niebrandowany z kustomizacją CENTRAL_EUROPE_1. Jeśli wszystko dobrze pójdzie, SEUS da nam możliwość zainstalowania aktualizacji/ponownego wgrania oprogramowania.
- A więc wgrywamy nowe oprogramowanie.
- Gotowe! Właśnie wgrałeś na swojego Hazela CID81 RED najnowsze dostępne po polsku oprogramowanie i pozbyłeś się brandingu


uzywam tego poradnika ale wybrałem Wotana i mam problem bo podłaczyłem telefon wykył mi go wybrałem softa i przechodze do loginu podaje login i pokazuje mi Credits: 0 i gdy wciskam NEXT nic sie nie dzieje.

Edited by not found, 29 May 2012 - 18:35.
literówki ;)

  • 0

#8 OFFLINE   bartolinio3

bartolinio3

    Banned

  • Banned
  • 1180 posts
  • GG:
  • Country | Страна | Kraj:
  • Android:4.1.1
  • Operator | Oператор:
    T-Mobile

Posted 29 May 2012 - 16:53

Otóż wotan nie jest już darmowy :) Przeflashuj go omniusem, jak napisał Jurij.
Posted Image

#9 OFFLINE   neron

neron

    Master of Sony Ericsson Knowledge

  • User
  • 383 posts
    • Time Online: 14d 3h 5m
  • Country | Страна | Kraj:
  • City | Город | Miasto:
    koło Tomaszowa Lub.
  • Phone | Телефон | Telefon:
    Zylo/K800i /Xperia Mini Pro/Arc
  • Firmware | Прошивка:
    R7DA062/R8BF003
  • Operator | Oператор:
    PLAY

Posted 29 May 2012 - 18:16

Telefon przechodzi pomyślnie wszystkie testy w menu serwisowym?

nie oddawalem go do serwisu, ale sam sprawdzam wszystkie funkcje i aplikacje i wszystko dziala.

Chyba źle zrozumiałeś. Jest taka kombinacja: >*<<*<* i masz menu serwisowe i tam są wszystkie testy na wyświetlacz też.
  • 0
99% idiotów czyta posty z ręką na myszce... Nie zdejmuj! Teraz na to za późno!!!

#10 OFFLINE   Sakret

Sakret

    Freshly registered FAQ reader

  • User
  • 7 posts
    • Time Online: 3h 19m
  • Country | Страна | Kraj:
  • Operator | Oператор:
    Orange

Posted 29 May 2012 - 20:09

Udało się lecz nie rozwiązało to problemu, nie wiem czemu tylko jak wchodze do albumu to pokazuje się ten żółty ekran. Może wiecie co to może być?

bartolinio3: Literówki, ort.

Sorki za literówki ale spieszyłem się, rozumiem ale narazie nie mogę przeprowadzić tego testu ponieważ muszę kupić płytkę klawiatury bo jest wygięta i jeden klawisz jest wciśnięty.

Edited by Sakret, 29 May 2012 - 20:36.

  • 0

#11 OFFLINE   Jurij

Jurij

    Emperror of Sony Kingdom

  • Administrator
  • 12054 posts
    • Time Online: 562d 18h 52m
  • Chat with me
  • GG:
  • Country | Страна | Kraj:
  • Operator | Oператор:
    Orange

Posted 29 May 2012 - 20:32

Zrób zrzut ekranu programem My Phone Explorer i zdjęcie tego żółtego ekranu aparatem i załącz oba dla porównania :)
  • 0
Serwis Sony Ericsson Online | Online Sony Ericsson Service | Ремонт Sony Ericsson Oнлайн

Xperia.jpg

Więcej informacji, Cennik | More information, Price list GG: 1793684 Skype: gen.jurij

Other services: LG, HTC, Samsung, Alcatel, Blackberry, Huawei, ZTE, Motorola, Sharp unlock and more...

#12 OFFLINE   Sakret

Sakret

    Freshly registered FAQ reader

  • User
  • 7 posts
    • Time Online: 3h 19m
  • Country | Страна | Kraj:
  • Operator | Oператор:
    Orange

Posted 29 May 2012 - 20:47

zrzut ekranu czego dokładnie?

Posted Image

Edited by Sakret, 29 May 2012 - 20:57.

  • 0

#13 OFFLINE   Jurij

Jurij

    Emperror of Sony Kingdom

  • Administrator
  • 12054 posts
    • Time Online: 562d 18h 52m
  • Chat with me
  • GG:
  • Country | Страна | Kraj:
  • Operator | Oператор:
    Orange

Posted 29 May 2012 - 20:58

:facepalm:

Narzekasz na żółty ekran w albumie. Więc wejdź w album, jak się będzie wyświetlał żółty ekran, to zrobisz mu zdjęcie cyfrówką oraz podłączysz go do komputera w trybie telefon, połączysz z My Phone Explorerem, zrobisz zrzut ekranu na którym będzie żółty ekran w albumie i załączysz oba obrazki w następnym poście :)
  • 0
Serwis Sony Ericsson Online | Online Sony Ericsson Service | Ремонт Sony Ericsson Oнлайн

Xperia.jpg

Więcej informacji, Cennik | More information, Price list GG: 1793684 Skype: gen.jurij

Other services: LG, HTC, Samsung, Alcatel, Blackberry, Huawei, ZTE, Motorola, Sharp unlock and more...

#14 OFFLINE   Sakret

Sakret

    Freshly registered FAQ reader

  • User
  • 7 posts
    • Time Online: 3h 19m
  • Country | Страна | Kraj:
  • Operator | Oператор:
    Orange

Posted 29 May 2012 - 21:05

zdjęcie tego żótego dałem wyżej zaraz pokombinuje z tym programem, ten żółty ekran jest przez jakis czas a pozniej sie naprawia i widać album i zdjęcia ale gdy włącze video to cały czas jest żółty.

Edited by Sakret, 29 May 2012 - 21:10.

  • 0

#15 OFFLINE   Jurij

Jurij

    Emperror of Sony Kingdom

  • Administrator
  • 12054 posts
    • Time Online: 562d 18h 52m
  • Chat with me
  • GG:
  • Country | Страна | Kraj:
  • Operator | Oператор:
    Orange

Posted 29 May 2012 - 21:12

No proszę Cię... Wyłącz flesha, włącz makro, ustaw porządnie aparat i zrób zdjęcie przedstawiające problem, a nie żółtą plamę...
  • 0
Serwis Sony Ericsson Online | Online Sony Ericsson Service | Ремонт Sony Ericsson Oнлайн

Xperia.jpg

Więcej informacji, Cennik | More information, Price list GG: 1793684 Skype: gen.jurij

Other services: LG, HTC, Samsung, Alcatel, Blackberry, Huawei, ZTE, Motorola, Sharp unlock and more...

#16 OFFLINE   faflak

faflak

    Moderator

  • Moderator
  • 1029 posts
    • Time Online: 81d 17h 12m
  • GG:
  • Country | Страна | Kraj:
  • City | Город | Miasto:
    milicz
  • Phone | Телефон | Telefon:
    SE ;)
  • Operator | Oператор:
    Orange

Posted 21 June 2012 - 13:31

sorki za odkop :)
jest to w 100% wina nieoryginalnego lcd poniewaz dzis otrzymalem lcd z aledrogo za 35pln - wiem, wiem tanie mieso to psy jedza :( i tez mam zolty ekran w albumie w myphonexplorer jest wszystko ok fleszowanie nie pomoglo zaraz odsylam lcd
  • 0


0 user(s) are reading this topic