Nagły spadek zasięgu...
Started by marmal215, May 19 2012 20:45
5 replies to this topic
#1 OFFLINE
Posted 19 May 2012 - 20:45
Nie wiem co się stało, ale w przeciągu ostatnich ~3 dni moje Hikaru bardzo obniżyło zasięg. Telefon nie spadł, nie był zalany. Ogólnie nic się z nim nie działo. Zawsze w mieście 60k ludzi miałem wszystkie kreski oraz zasięg HSDPA (sieci PLAY, Plus i Orange), gdzie net śmigał na prawdę szybko. Ostatnio z dnia na dzień zasięg spadł, nawet jak są wszystkie kreski, to HSDPA już nie łapie. Na wsi jest jeszcze gorzej, ponieważ zawsze miałem normalne 5 kresek, teraz albo wcale, czasem 2-3, albo w porywach do 4 kresek.
Co z telefonem mogło się stać?
Jakiś tydzień temu zmieniony cert na BROWN, od razu wgrane patche i 2-3 elfy, ale po tym zabiegu wszystko było OK. Wczoraj przeflashowałem telefon, ale problem nie zniknął. Soft oczywiście R1HA035.
Jeśli ktoś ma jakiś pomysł, co się nagle mogło stać mojej perełce proszę o odpowiedź
Co z telefonem mogło się stać?
Jakiś tydzień temu zmieniony cert na BROWN, od razu wgrane patche i 2-3 elfy, ale po tym zabiegu wszystko było OK. Wczoraj przeflashowałem telefon, ale problem nie zniknął. Soft oczywiście R1HA035.
Jeśli ktoś ma jakiś pomysł, co się nagle mogło stać mojej perełce proszę o odpowiedź
DENON DJ
#2 OFFLINE
Posted 19 May 2012 - 21:00
Jeśli na innych telefonach również nie ma zasięgu HSDPA a gsm oscyluje w granicach 1-2 kresek, to padł nadajnik operatora. Jeśli inne telefony mają nadal max. zasięg, to prawdopodobnie poszła Ci końcówka mocy.
Serwis Sony Ericsson Online | Online Sony Ericsson Service
Więcej informacji, Cennik | More information, Price list GG: 1793684 Skype: gen.jurij
#3 OFFLINE
Posted 19 May 2012 - 21:38
Niestety na innych modelach wszystko jest tak jak było.
Jeśli poszła końcówka mocy to jaki jest koszt jej wymiany? I czy dam radę to zrobić w "domowym zaciszu"?
Jeśli poszła końcówka mocy to jaki jest koszt jej wymiany? I czy dam radę to zrobić w "domowym zaciszu"?
DENON DJ
#4 OFFLINE
Posted 19 May 2012 - 21:43
Jeśli znasz się na elektronice, masz części zamienne i stację lutowniczą hot air to tak. Jeśli nie, to tylko serwis. Myślę że powinni go naprawić w granicach 60-80 PLN. Na początek zacznij od zmiany softu tzn. wgraj stary i zaktualizuj oprogramowanie SEUS'em lub PC Companionem. To naprawi wszelkie usterki software... Jeśli nic się nie poprawi to zanieś do serwisu.
Serwis Sony Ericsson Online | Online Sony Ericsson Service
Więcej informacji, Cennik | More information, Price list GG: 1793684 Skype: gen.jurij
#5 OFFLINE
Posted 19 May 2012 - 22:10
Może po prostu antena słabo łączy lub się zużyła, jeżeli masz możliwość przełożenia jej od innego sprawnego W995 to zobacz czy coś ten zabieg pomoże.
Potrzebujesz akcesoriów lub części do swojego Sony Ericssona? Pisz na PW z pewnością się dogadamy! (więcej informacji można znaleźć w moich tematach w dziale giełda)