Jump to content


Meet Sony Xperia XZ Premium:


Photo

[Rozwiązany] Zmiana CDA i instalacja czystego softu.


  • This topic is locked This topic is locked
13 replies to this topic

#1 OFFLINE   djherman

djherman

    Freshly registered FAQ reader

  • User
  • 5 posts
    • Time Online: 3h 17m
  • Country | Страна | Kraj:
  • Operator | Oператор:
    Plus

Posted 06 May 2012 - 12:19

Witam wszystkich, wczoraj miałem problem z telefonem (nie mogłem wejsc w menu) wiec nie mialem innego wyjscia tylko format internal disc .... na nieszczescie moj telefon ma CDA na Holenderskie Orange i straciłem język Polski. Jak wiadomo ten model nie jest już wspierany wiec nie moge zmienic CDA przez aktualizacje SEUSem z podmiana plików. Zna ktoś sposób na flash przez USB?

not found: Zmieniłem nazwę tematu, żeby lepiej opisywał problem :)

Edited by not found, 03 March 2013 - 09:25.

  • 0

#2 OFFLINE   not found

not found

    Banned

  • Banned
  • 1546 posts
  • GG:
  • Country | Страна | Kraj:
  • City | Город | Miasto:
    Garwolin
  • Phone | Телефон | Telefon:
    W960
  • Firmware | Прошивка:
    R9K009
  • Operator | Oператор:
    Virgin Mobile

Posted 06 May 2012 - 12:27

A nie możesz wgrać tego: *1659-p990-language-files-pl/? :)
WALKMAN®

Posted Image

#3 OFFLINE   djherman

djherman

    Freshly registered FAQ reader

  • User
  • 5 posts
    • Time Online: 3h 17m
  • Country | Страна | Kraj:
  • Operator | Oператор:
    Plus

Posted 06 May 2012 - 12:31

nie ma tutaj plików językowych dla mojej wersji oprogramowania i wyskakuje błąd podczas instalacji. wlasnie dlatego najpierw musze zmianic CDA
  • 0

#4 OFFLINE   not found

not found

    Banned

  • Banned
  • 1546 posts
  • GG:
  • Country | Страна | Kraj:
  • City | Город | Miasto:
    Garwolin
  • Phone | Телефон | Telefon:
    W960
  • Firmware | Прошивка:
    R9K009
  • Operator | Oператор:
    Virgin Mobile

Posted 06 May 2012 - 14:28

CDA możesz zmienić XS++ :)
WALKMAN®

Posted Image

#5 OFFLINE   djherman

djherman

    Freshly registered FAQ reader

  • User
  • 5 posts
    • Time Online: 3h 17m
  • Country | Страна | Kraj:
  • Operator | Oператор:
    Plus

Posted 07 May 2012 - 11:12

Owszem, ale potem musze zrobic update, a nie moge seusem bo nie ma juz supportu dla P990i ;/ nawet jak zmienie CDA to jest błąd przy instalacji. Pliki językowe do mojego CDA znalazłem tylko na gsmlibary.com P990_LanguageFiles_CXC162036_R3B01
  • 0

#6 OFFLINE   not found

not found

    Banned

  • Banned
  • 1546 posts
  • GG:
  • Country | Страна | Kraj:
  • City | Город | Miasto:
    Garwolin
  • Phone | Телефон | Telefon:
    W960
  • Firmware | Прошивка:
    R9K009
  • Operator | Oператор:
    Virgin Mobile

Posted 07 May 2012 - 11:37

Ale możesz zrobić update XS++ :) Soft jest w downloadzie.
Jaką masz teraz wersję softu?
P.S Jeżeli będziesz wgrywał zrób kopię GDFS ;)

Aktualizacja:

Metoda XS++ nie działa, bo nie ma najnowszego softu, który można by nim wgrać.

Edited by not found, 15 October 2013 - 22:01.

WALKMAN®

Posted Image

#7 OFFLINE   djherman

djherman

    Freshly registered FAQ reader

  • User
  • 5 posts
    • Time Online: 3h 17m
  • Country | Страна | Kraj:
  • Operator | Oператор:
    Plus

Posted 07 May 2012 - 12:47

po kliknięciu flash wywala mi błąd: header type: unknown/damaged

Mogłbys mi napisac pokrótce co i jak po kolei? moze robie cos nie tak...

not found: Nie używaj czerwonego koloru. Poprawiłem :)
  • 0

#8 OFFLINE   not found

not found

    Banned

  • Banned
  • 1546 posts
  • GG:
  • Country | Страна | Kraj:
  • City | Город | Miasto:
    Garwolin
  • Phone | Телефон | Telefon:
    W960
  • Firmware | Прошивка:
    R9K009
  • Operator | Oператор:
    Virgin Mobile

Posted 07 May 2012 - 12:50

CDA już zmieniłeś? :)
WALKMAN®

Posted Image

#9 OFFLINE   djherman

djherman

    Freshly registered FAQ reader

  • User
  • 5 posts
    • Time Online: 3h 17m
  • Country | Страна | Kraj:
  • Operator | Oператор:
    Plus

Posted 07 May 2012 - 16:41

tak zmieniłem na takie jakie jest do oprogramowania króre chce wgrać
  • 0

#10 OFFLINE   not found

not found

    Banned

  • Banned
  • 1546 posts
  • GG:
  • Country | Страна | Kraj:
  • City | Город | Miasto:
    Garwolin
  • Phone | Телефон | Telefon:
    W960
  • Firmware | Прошивка:
    R9K009
  • Operator | Oператор:
    Virgin Mobile

Posted 07 May 2012 - 17:34

Po kolei:
1.Włącz XS++
2.Wyłącz telefon.
3.Zaznacz "SMARTPHONE CONNECT"
4.Podłącz telefon w trybie serwisowym.
5.Po zidentyfikowaniu telefonu przez program przejdź do zakładki "Flash"
6.W polu "Smartphone Flashing" dodaj spakowany firmware
7.Kliknij "Flash PDA"
8.Poczekaj na skończenie flashowania i odłącz kabel.
:)

edit: Sposób działa tylko z softem dla XS++, soft do boxa się nie wgra...

Edited by not found, 16 October 2013 - 17:51.

WALKMAN®

Posted Image

#11 OFFLINE   intel-6

intel-6

    Freshly registered FAQ reader

  • User
  • 2 posts
    • Time Online: 3h 21m
  • Country | Страна | Kraj:
  • Operator | Oператор:
    PLAY

Posted 01 March 2013 - 20:38

Sory za wykopaliska ale mam ten sam problem co wyżej czyli soft z orange i brak możliwości updatu bo wyskakuje header type: unknown/damaged , Próbowałem z różnymi wersjami SW i to samo do tego straciłem PL i nie moge go zainstalować :( Pomoże ktoś ?
  • 0

#12 OFFLINE   not found

not found

    Banned

  • Banned
  • 1546 posts
  • GG:
  • Country | Страна | Kraj:
  • City | Город | Miasto:
    Garwolin
  • Phone | Телефон | Telefon:
    W960
  • Firmware | Прошивка:
    R9K009
  • Operator | Oператор:
    Virgin Mobile

Posted 01 March 2013 - 23:38

Wgraj soft przez EMME III offline, tutaj masz napisane co i jak na przykładzie W960: http://sony.yt/topic...czystego-softu/ Ten komunikat oznacza, że soft jest w formacie dla boxa, prawdopodobnie też nie obsługuje Ci CIDU...
WALKMAN®

Posted Image

#13 OFFLINE   intel-6

intel-6

    Freshly registered FAQ reader

  • User
  • 2 posts
    • Time Online: 3h 21m
  • Country | Страна | Kraj:
  • Operator | Oператор:
    PLAY

Posted 02 March 2013 - 19:07

Dzięki za szybką i rzeczową odpowiedź program już pobieram o efektach napiszę :)

EDIT:
Panu moderatorowi bardzo dziękuje za poradę soft przez EMME wszedł za pierwszym razem telefon ma już odbrandowany, najnowszy R6E28 i nie powiem chodzi o niebo lepiej niż na tym z brandem na orange. Jeszcze raz dzięki za zaoszczędzenie nerwów i pieniędzy.

Pozdrawiam

Edited by intel-6, 02 March 2013 - 22:30.

  • 0

#14 OFFLINE   Jurij

Jurij

    Emperror of Sony Kingdom

  • Administrator
  • 11948 posts
    • Time Online: 553d 10h 2m
  • Chat with me
  • GG:
  • Country | Страна | Kraj:
  • Operator | Oператор:
    Orange

Posted 03 March 2013 - 00:08

Problem został rozwiązany, a temat zamknięty. W razie innych problemów, proszę założyć nowy temat. Wszelkie reklamacje/uwagi /opinie/sugestie proszę zgłaszać do Redakcji Forum Sony.yt poprzez PW.
  • 0
Serwis Sony Ericsson Online | Online Sony Ericsson Service | Ремонт Sony Ericsson Oнлайн

Xperia.jpg

Więcej informacji, Cennik | More information, Price list GG: 1793684 Skype: gen.jurij

Other services: LG, HTC, Samsung, Alcatel, Blackberry, Huawei, ZTE, Motorola, Sharp unlock and more...


0 user(s) are reading this topic