Jump to content


Photo

Dziwny kontrast wyświetlacza


  • Please log in to reply
9 replies to this topic

#1 OFFLINE   Natus

Natus

    Proud Member of Sony.yt Community

  • User
  • 40 posts
    • Time Online: 4d 10h 20m

Posted 03 May 2012 - 20:13

Witam
Kilka dni temu kupiłem w550. Telefon odpalił, trochę się nim bawiłem. Wszystko ma sprawne poza aparatem który wywala do menu. Jednak po dosłownie czterech otwarciach wyświetlacz dostał dziwny kontrast, w miarę czytelny jest tylko jeśli patrzy się pod kątem. Co mogło się nagle popsuć? Już go flashowałem i sprawdzałem taśmy.
Pozdrawiam.
  • 0

#2 OFFLINE   bartq92

bartq92

    Squire of Sony Majesty

  • User
  • 1,812 posts
    • Time Online: 76d 13h 42m

Posted 03 May 2012 - 20:51

Możesz zrobić zdjęcie ? Sprawdzałeś taśmy tzn wymieniałeś ?
  • 0

#3 OFFLINE   Natus

Natus

    Proud Member of Sony.yt Community

  • User
  • 40 posts
    • Time Online: 4d 10h 20m

Posted 03 May 2012 - 20:55

Taśmy tylko przekładałem stronami. Zdjęcie czego konkretnie?
  • 0

#4 OFFLINE   Jurij

Jurij

    Emperror of Sony Kingdom

  • Administrator
  • 12,110 posts
    • Time Online: 564d 18h 33m

Posted 03 May 2012 - 21:13

Kontrast to pewnie wina LCD made in china. Swego czasu było sporo W550 na aukcjach z rozbitymi lcd i aukcji z chinolami... wyczuwam składaka. A co do aparatu, sprawdź czy moduł jest dobrze osadzony w gnieździe :unsure:
  • 0
Serwis Sony Ericsson Online | Online Sony Ericsson Service | ?????? Sony Ericsson O?????

Xperia.jpg

Więcej informacji, Cennik | More information, Price list GG: 1793684 Skype: gen.jurij

Other services: LG, HTC, Samsung, Alcatel, Blackberry, Huawei, ZTE, Motorola, Sharp unlock and more...

#5 OFFLINE   Natus

Natus

    Proud Member of Sony.yt Community

  • User
  • 40 posts
    • Time Online: 4d 10h 20m

Posted 03 May 2012 - 21:19

Mam pewność ze jakiś amator już w nim grzebał, przekręcony gwint i śrubki jakby nożem odkręcane.
Ale tak odrazy by padł wyświetlacz? przez jakieś 3h działał normalnie :(
Aparat już sprawny, był chyba właśnie źle osadzony
  • 0

#6 OFFLINE   not found

not found

    Banned

  • Banned
  • 1,546 posts

Posted 03 May 2012 - 21:26

Jeśli to chiński zamiennik to oczywiście, że może się popsuć nawet zaraz po zakupie ;)
WALKMAN?

Posted Image

#7 OFFLINE   Natus

Natus

    Proud Member of Sony.yt Community

  • User
  • 40 posts
    • Time Online: 4d 10h 20m

Posted 03 May 2012 - 21:30

Please Login or Register to see this Hidden Content

mam identyczny jak ten po lewej. Tyle że na moim jest napisane 5AAFP
  • 0

#8 OFFLINE   marmal215

marmal215

    Distinguished Member of Sony.yt Community

  • User
  • 628 posts
    • Time Online: 21d 6h

Posted 03 May 2012 - 22:08

Może filtry LCD poszły?
  • 0

DENON DJ


#9 OFFLINE   Natus

Natus

    Proud Member of Sony.yt Community

  • User
  • 40 posts
    • Time Online: 4d 10h 20m

Posted 12 May 2012 - 19:28

Witam, telefon trochę leżał i dziś podczepiłem mu wyświetlacz bo nie zrobiłem tego wcześniej.
Teraz wcale nie odpala. W przyszłym tygodniu jeszcze sprawdzę dokładnie cały układ. Myślę że uszkodzone mogą być też taśmy, jeśli tak nie będę go już naprawiał :(
  • 0

#10 OFFLINE   Jurij

Jurij

    Emperror of Sony Kingdom

  • Administrator
  • 12,110 posts
    • Time Online: 564d 18h 33m

Posted 12 May 2012 - 20:02

Być może źle je wsadziłeś... rób dokładnie tak jak w instrukcji serwisowej :)
  • 0
Serwis Sony Ericsson Online | Online Sony Ericsson Service | ?????? Sony Ericsson O?????

Xperia.jpg

Więcej informacji, Cennik | More information, Price list GG: 1793684 Skype: gen.jurij

Other services: LG, HTC, Samsung, Alcatel, Blackberry, Huawei, ZTE, Motorola, Sharp unlock and more...


0 user(s) are reading this topic