Jump to content



Photo

Nie rozpoznano urządzenia USB


  • Please log in to reply
8 replies to this topic

#1 OFFLINE   marcon

marcon

    Freshly registered FAQ reader

  • User
  • 3 posts
    • Time Online: 4h 12m
  • Country | Страна | Kraj:
  • Operator | Oператор:
    Orange

Posted 26 April 2012 - 22:56

Witam serdecznie, od jakiegoś czasu mam problem z telefonem. Przy próbie podłączenia go do komputera za pomocą kabla USB otrzymuję komunikat :

Jedno z urzędzeń USB podłączonych do tego komputera ma awarię, ale system Windows nie może go rozpoznać. Aby uzyskać pomoc w rozwiązaniu tego problemu, kliknij ten komunikat.

Dioda zapala się na pomarańczowy kolor a bateria nie ładuje się. Gdzie leży przyczyna problemu oraz jak sobie z nim poradzić ? Dodam iż próbowałem podłączyć telefon do innego komputera i wystąpił ten sam problem. Wykonałem również reinstall sterowników ( PC Companion ) oraz wyciągałem kartę sd lecz to również nie pomagało.

Z góry dzięki za pomoc.
  • 0

#2 OFFLINE   Jurij

Jurij

    Emperror of Sony Kingdom

  • Administrator
  • 12054 posts
    • Time Online: 562d 20h 53m
  • Chat with me
  • GG:
  • Country | Страна | Kraj:
  • Operator | Oператор:
    Orange

Posted 27 April 2012 - 00:22

Witaj :)

A czy telefon czasem nie upadł / nie był zalany? Sugerowałbym najpierw sprawdzić na innym porcie usb, na innym kablu. Telefon jest zaktualizowany do Androida 2.3.3?
  • 1
Serwis Sony Ericsson Online | Online Sony Ericsson Service | Ремонт Sony Ericsson Oнлайн

Xperia.jpg

Więcej informacji, Cennik | More information, Price list GG: 1793684 Skype: gen.jurij

Other services: LG, HTC, Samsung, Alcatel, Blackberry, Huawei, ZTE, Motorola, Sharp unlock and more...

#3 OFFLINE   not found

not found

    Banned

  • Banned
  • 1546 posts
  • GG:
  • Country | Страна | Kraj:
  • City | Город | Miasto:
    Garwolin
  • Phone | Телефон | Telefon:
    W960
  • Firmware | Прошивка:
    R9K009
  • Operator | Oператор:
    Virgin Mobile

Posted 27 April 2012 - 09:19

Ja miałem już tak z wieloma telefonami i zawsze pomagał restart kompa i telefonu ;)
WALKMAN®

Posted Image

#4 OFFLINE   marcon

marcon

    Freshly registered FAQ reader

  • User
  • 3 posts
    • Time Online: 4h 12m
  • Country | Страна | Kraj:
  • Operator | Oператор:
    Orange

Posted 27 April 2012 - 11:05

Restart PC czy też telefonu nie pomógł, telefon nie był zalany ani też nie upadł, przed kilkoma dniami wszystko było OK. Podam szczegóły dotyczące oprogramowania znajdującego się na telefonie.

Numer modelu
X10i

Wersja systemu Android
2.3.3

Wersja pasma podstawowego
2.1.54

Wersja jądra
2.6.29-modFXP-DooMKernel-v0.6DooMLoRD@chaos))

Numer kompilacji
Wolf_Xperia_7.0.0d

Powyższy system przywróciłem w dniu wczorajszym ( miałem na karcie pamięci backup wykonany za pomocą aplikacji xRecovery ) w nadziei że zmiana Androida pomoże, wcześniej korzystałem z custom ROM'a FeraLab v14 oraz FeraLab v15 i chyba od momentu przesiadki na FeraLab v14 pojawił się problem. Dodam również, że telefon ładuje się normalnie jeśli podepnę go do gniazdka problem występuje jedynie przy próbie ładowania baterii poprzez podpięcie telefonu do komputera PC. Bardzo dziękuję za zainteresowanie oraz chęć pomocy :)

Edited by marcon, 27 April 2012 - 11:08.

  • 0

#5 OFFLINE   phillix

phillix

    Knight of Sony Majesty

  • User
  • 2012 posts
    • Time Online: 59d 11h 6m
  • Country | Страна | Kraj:
  • City | Город | Miasto:
    zDolny Śląsk
  • Phone | Телефон | Telefon:
    Xperia Neo V / Quadra 7 Ultra Slim
  • Android:4.1.2
  • Operator | Oператор:
    Plus

Posted 27 April 2012 - 11:39

Też to miałem i czasami mam na neo v. Pomaga odliczenie USB od komputera wraz z telefonem :)

_________________
Fap, Fap, Fap from Tapatalk App :)
  • 1
Posted Image

#6 OFFLINE   rune

rune

    Thirst for Knowledge Member of Sony.yt Community

  • User
  • 77 posts
    • Time Online: 1d 4h 43m
  • Country | Страна | Kraj:
  • Operator | Oператор:
    PLAY

Posted 28 April 2012 - 10:05

Osobiście bym obstawiał uszkodzone złącze Micro USB. Któryś PIN mógł się odgiąć/złamać. Najczęściej to jest powodem takiego błędu.
  • 1
Ambasador marki XPERIA

#7 ONLINE   Erin

Erin

    Grand Master of Sony Mobile Knowledge

  • User
  • 477 posts
    • Time Online: 95d 5h 20m
  • GG:
  • Country | Страна | Kraj:
  • Phone | Телефон | Telefon:
    Xperia Z2 (więcej w "o mnie")
  • Android:KK
  • Operator | Oператор:
    Plus

Posted 28 April 2012 - 15:36

a gdyby to wszystko nie pomogło to ja proponuje zrobić tak:
wejść w Menedżer Urządzeń (start > komputer plikamy PPM > właściwości > menedżer urządzeń)
odnaleźć przy podłączonym telefonie urządzenie które jest z czerwony znakiem "X" lub żółtym wykrzyknikiem
przy podłączonym telefonie odinstalować takowe urządzenie (odinstaluj sterownik)
odpiąć i na nowo podłączyć telefon, dzięki temu uzyskamy nową instalacje sterownika

jeśli to nie poskutkuje to moim zdaniem dopiero po tym zabiegu powinniśmy szukać mechanicznego uszkodzenia.
  • 1

#8 OFFLINE   marcon

marcon

    Freshly registered FAQ reader

  • User
  • 3 posts
    • Time Online: 4h 12m
  • Country | Страна | Kraj:
  • Operator | Oператор:
    Orange

Posted 29 April 2012 - 10:11

Niestety żadne z podanych rozwiązań nie pomogło, domniemam więc iż konieczna będzie wymiana złącza USB w telefonie. Bardzo dziękuję za wypowiedzi :)
  • 0

#9 OFFLINE   phillix

phillix

    Knight of Sony Majesty

  • User
  • 2012 posts
    • Time Online: 59d 11h 6m
  • Country | Страна | Kraj:
  • City | Город | Miasto:
    zDolny Śląsk
  • Phone | Телефон | Telefon:
    Xperia Neo V / Quadra 7 Ultra Slim
  • Android:4.1.2
  • Operator | Oператор:
    Plus

Posted 30 April 2012 - 08:51

Jeżeli zależy Ci na przesyłaniu plików to jeśli masz wifi to polecam my phone explorer na PC i telefon. Komputer nie musi mieć w sobie wifi, wystarczy, że kablem połączony jest do sieci, a Ty przez telefon się z nią łączysz. Mi przesyła do 3mb/s. Wykrywa od razu po podłączeniu.

_________________
Fap, Fap, Fap from Tapatalk App :)
  • 0
Posted Image


0 user(s) are reading this topic