Jump to content



Photo

Ściąganie simlocka - dziwny błąd


  • Please log in to reply
23 replies to this topic

#1 OFFLINE   abilidian

abilidian

    Freshly registered FAQ reader

  • User
  • 9 posts
    • Time Online: 2h 50m
  • Country | Страна | Kraj:
  • Operator | Oператор:
    PLAY

Posted 19 April 2012 - 07:55

Witam, wgrałem nowy soft zgodnie z poradnikiem (za pomocą fara), następnie spróbowałem usunąć simlocka (znowu się pojawił po wgraniu softa).
Wszystko idzie ok do momentu zaznaczonego na zdjęciu - nie mogę po prostu skopiować tego remove simlock (nie mogę zaznaczyć opcji TAK FLASH
Jakieś pomysły?
Attached File  k800i blad.JPG   57.08K   17 downloads

not found: Poprawiłem screen, bo nie wyświetlało :)

Edited by not found, 19 April 2012 - 08:15.

  • 0

#2 OFFLINE   not found

not found

    Banned

  • Banned
  • 1546 posts
  • GG:
  • Country | Страна | Kraj:
  • City | Город | Miasto:
    Garwolin
  • Phone | Телефон | Telefon:
    W960
  • Firmware | Прошивка:
    R9K009
  • Operator | Oператор:
    Virgin Mobile

Posted 19 April 2012 - 08:11

Z tego co widzę na screenie to wszedłeś do katalogu oflash, a tam wgrywa się maina. Patche wgrywasz do bflash ;)
WALKMAN®

Posted Image

#3 OFFLINE   abilidian

abilidian

    Freshly registered FAQ reader

  • User
  • 9 posts
    • Time Online: 2h 50m
  • Country | Страна | Kraj:
  • Operator | Oператор:
    PLAY

Posted 19 April 2012 - 08:39

Z tego co widzę na screenie to wszedłeś do katalogu oflash, a tam wgrywa się maina. Patche wgrywasz do bflash ;)

Dzięki za odpowiedź.
Kurde musiałem coś namieszać, zaniosę do serwisu bo też jest problem z gniazdem (błąd ładowania - przerwij ładowanie) i myślałem, że uda się to zrobić zmianą softa :/
Teraz to mam telefon z simlockiem i pewnie z tą usterką :/
  • 0

#4 OFFLINE   not found

not found

    Banned

  • Banned
  • 1546 posts
  • GG:
  • Country | Страна | Kraj:
  • City | Город | Miasto:
    Garwolin
  • Phone | Телефон | Telefon:
    W960
  • Firmware | Прошивка:
    R9K009
  • Operator | Oператор:
    Virgin Mobile

Posted 19 April 2012 - 09:03

Simlocka przecież możesz zdjąć tym patchem. Jeśli chodzi o błąd ładowania to sprawdź najpierw na innej ładowarce.
WALKMAN®

Posted Image

#5 OFFLINE   Erin

Erin

    Grand Master of Sony Mobile Knowledge

  • User
  • 477 posts
    • Time Online: 95d 11h 54m
  • GG:
  • Country | Страна | Kraj:
  • Phone | Телефон | Telefon:
    Xperia Z2 (więcej w "o mnie")
  • Android:KK
  • Operator | Oператор:
    Plus

Posted 19 April 2012 - 11:44

Dzięki za odpowiedź.
Kurde musiałem coś namieszać, zaniosę do serwisu bo też jest problem z gniazdem (błąd ładowania - przerwij ładowanie) i myślałem, że uda się to zrobić zmianą softa :/
Teraz to mam telefon z simlockiem i pewnie z tą usterką :/


zmień ładowarkę, problem zniknie... mam 2 takie telefony i oba po zmianie ładowarki zaczeły poprawnie się ładować ;)
  • 0

#6 OFFLINE   abilidian

abilidian

    Freshly registered FAQ reader

  • User
  • 9 posts
    • Time Online: 2h 50m
  • Country | Страна | Kraj:
  • Operator | Oператор:
    PLAY

Posted 19 April 2012 - 20:53

Simlocka przecież możesz zdjąć tym patchem. Jeśli chodzi o błąd ładowania to sprawdź najpierw na innej ładowarce.

Rzecz w tym, że sprawdzałem na innej ładowarce i to samo :/
  • 0

#7 OFFLINE   bartq92

bartq92

    Squire of Sony Majesty

  • User
  • 1812 posts
    • Time Online: 76d 13h 42m
  • GG:
  • Country | Страна | Kraj:
  • City | Город | Miasto:
    KMY
  • Phone | Телефон | Telefon:
    Galaxy S Advance

Posted 19 April 2012 - 21:01

Zacznijmy zawsze od najprostszych rzeczy, jeśli nie ładowarka to następne w kolejności

1. Bateria
2. Złącze
  • 0

#8 OFFLINE   abilidian

abilidian

    Freshly registered FAQ reader

  • User
  • 9 posts
    • Time Online: 2h 50m
  • Country | Страна | Kraj:
  • Operator | Oператор:
    PLAY

Posted 19 April 2012 - 21:02

Simlocka przecież możesz zdjąć tym patchem. Jeśli chodzi o błąd ładowania to sprawdź najpierw na innej ładowarce.

Teraz doczytałem, że chyba nie będę mógł bo mam certyfikat RED (dlatego nie mogę nadpisać)
Czy to prawda?
  • 0

#9 OFFLINE   bartq92

bartq92

    Squire of Sony Majesty

  • User
  • 1812 posts
    • Time Online: 76d 13h 42m
  • GG:
  • Country | Страна | Kraj:
  • City | Город | Miasto:
    KMY
  • Phone | Телефон | Telefon:
    Galaxy S Advance

Posted 19 April 2012 - 21:06

Teraz doczytałem, że chyba nie będę mógł bo mam certyfikat RED (dlatego nie mogę nadpisać)
Czy to prawda?


Nie prawda, możesz usuwać simlocka patchem bez problemu, lub na stałe za pomocą naszego serwisu online.
To co doczytałeś dotyczyło platformy A2, co i tak jest przestarzałe dla niej.
  • 0

#10 OFFLINE   abilidian

abilidian

    Freshly registered FAQ reader

  • User
  • 9 posts
    • Time Online: 2h 50m
  • Country | Страна | Kraj:
  • Operator | Oператор:
    PLAY

Posted 19 April 2012 - 21:14

Zacznijmy zawsze od najprostszych rzeczy, jeśli nie ładowarka to następne w kolejności

1. Bateria
2. Złącze

Bateria na pewno nie, kupiłem nową ;/
Złącze ciężko się wymienia, ile taka wymiana bo nie wiem czy kupować inny i ten sprzedać czy nie?
  • 0

#11 OFFLINE   piterek1985

piterek1985

    Freshly registered FAQ reader

  • User
  • 5 posts
    • Time Online: 4h 59m
  • GG:
  • Country | Страна | Kraj:
  • Phone | Телефон | Telefon:
    SE K850i / K530i@W660i / k770i
  • Firmware | Прошивка:
    R1FA035 / R8BB001 / R8BC004
  • Operator | Oператор:
    Orange

Posted 19 April 2012 - 21:18

a w moich 2 SE ten problem znikał po ponownym wgraniu softu

Edited by piterek1985, 19 April 2012 - 21:18.

  • 0

#12 OFFLINE   Jurij

Jurij

    Emperror of Sony Kingdom

  • Administrator
  • 12059 posts
    • Time Online: 562d 21h 4m
  • Chat with me
  • GG:
  • Country | Страна | Kraj:
  • Operator | Oператор:
    Orange

Posted 19 April 2012 - 21:21

Bateria na pewno nie, kupiłem nową ;/


Jeśli kupiłeś podróbę to NA PEWNO TAK. Z resztą była seria oryginalnych wadliwych baterii bst-33 które puchnęły :) Sprawdź na innej.

Złącze ciężko się wymienia, ile taka wymiana bo nie wiem czy kupować inny i ten sprzedać czy nie?


Złącze się łatwo wymienia. Jest wsuwane a nie lutowane. Wystarczy rozebrać telefon za pomocą torx 6 i piórka do gitary zgodnie z instrukcją serwisową :)

a w moich 2 SE ten problem znikał po ponownym wgraniu softu


Na a2 owszem. Na a1 raczej mało prawdopodobne, żeby to była wina softu.
  • 0
Serwis Sony Ericsson Online | Online Sony Ericsson Service | Ремонт Sony Ericsson Oнлайн

Xperia.jpg

Więcej informacji, Cennik | More information, Price list GG: 1793684 Skype: gen.jurij

Other services: LG, HTC, Samsung, Alcatel, Blackberry, Huawei, ZTE, Motorola, Sharp unlock and more...

#13 OFFLINE   piterek1985

piterek1985

    Freshly registered FAQ reader

  • User
  • 5 posts
    • Time Online: 4h 59m
  • GG:
  • Country | Страна | Kraj:
  • Phone | Телефон | Telefon:
    SE K850i / K530i@W660i / k770i
  • Firmware | Прошивка:
    R1FA035 / R8BB001 / R8BC004
  • Operator | Oператор:
    Orange

Posted 19 April 2012 - 21:26

Na a2 owszem. Na a1 raczej mało prawdopodobne, żeby to była wina softu.


zawsze można spróbować
nic nie zaszkodzi
  • 0

#14 OFFLINE   abilidian

abilidian

    Freshly registered FAQ reader

  • User
  • 9 posts
    • Time Online: 2h 50m
  • Country | Страна | Kraj:
  • Operator | Oператор:
    PLAY

Posted 19 April 2012 - 21:29

Jeśli kupiłeś podróbę to NA PEWNO TAK. Z resztą była seria oryginalnych wadliwych baterii bst-33 które puchnęły :) Sprawdź na innej.



Złącze się łatwo wymienia. Jest wsuwane a nie lutowane. Wystarczy rozebrać telefon za pomocą torx 6 i piórka do gitary zgodnie z instrukcją serwisową :)



Na a2 owszem. Na a1 raczej mało prawdopodobne, żeby to była wina softu.

A ile taka przyjemność w serwisie? W razie czego mam orygnalne złącze z drugiego telefonu :)
Może macie kogoś znajomego z Brzegu lub Wrocławia?
  • 0

#15 OFFLINE   Jurij

Jurij

    Emperror of Sony Kingdom

  • Administrator
  • 12059 posts
    • Time Online: 562d 21h 4m
  • Chat with me
  • GG:
  • Country | Страна | Kraj:
  • Operator | Oператор:
    Orange

Posted 19 April 2012 - 21:38


zawsze można spróbować
nic nie zaszkodzi


Przeczytaj temat od początku: http://sony.yt/index...dpost__p__14496 i zastanów się nad sensem Twojego posta ;)


A ile taka przyjemność w serwisie? W razie czego mam orygnalne złącze z drugiego telefonu :)
Może macie kogoś znajomego z Brzegu lub Wrocławia?


W serwisie pewnie 30-50 PLN. Śrubokręt torx 6 dobrej jakości około 5 PLN w każdym sklepie z narzędziami. Zamiast kostki do gitary możesz użyć karty płatniczej albo karty sim. Kilka minut roboty i po sprawie ;) Tutaj masz instrukcję serwisową: http://sony.yt/topic...kcja-serwisowa/ :)
  • 0
Serwis Sony Ericsson Online | Online Sony Ericsson Service | Ремонт Sony Ericsson Oнлайн

Xperia.jpg

Więcej informacji, Cennik | More information, Price list GG: 1793684 Skype: gen.jurij

Other services: LG, HTC, Samsung, Alcatel, Blackberry, Huawei, ZTE, Motorola, Sharp unlock and more...

#16 OFFLINE   abilidian

abilidian

    Freshly registered FAQ reader

  • User
  • 9 posts
    • Time Online: 2h 50m
  • Country | Страна | Kraj:
  • Operator | Oператор:
    PLAY

Posted 19 April 2012 - 21:52


Przeczytaj temat od początku: sony i zastanów się nad sensem Twojego posta ;)



W serwisie pewnie 30-50 PLN. Śrubokręt torx 6 dobrej jakości około 5 PLN w każdym sklepie z narzędziami. Zamiast kostki do gitary możesz użyć karty płatniczej albo karty sim. Kilka minut roboty i po sprawie ;) Tutaj masz instrukcję serwisową: http://sony.yt/topic...kcja-serwisowa/ :)

Coś chyba źle zrobiłem, zobacz na setoola

d8b786ca971415f7.jpg

not found: Poprawiłem zdjęcie :)


  • 0

#17 OFFLINE   bartq92

bartq92

    Squire of Sony Majesty

  • User
  • 1812 posts
    • Time Online: 76d 13h 42m
  • GG:
  • Country | Страна | Kraj:
  • City | Город | Miasto:
    KMY
  • Phone | Телефон | Telefon:
    Galaxy S Advance

Posted 19 April 2012 - 21:56

Masz CID 53, którego darmowy setool nie obsługuje. Soft wgrasz Farem.
  • 0

#18 OFFLINE   Jurij

Jurij

    Emperror of Sony Kingdom

  • Administrator
  • 12059 posts
    • Time Online: 562d 21h 4m
  • Chat with me
  • GG:
  • Country | Страна | Kraj:
  • Operator | Oператор:
    Orange

Posted 19 April 2012 - 21:58

Masz Cid 53. Musisz używać fara. Możesz także ściągnąć simlocka na zawsze i zaniżyć cid do 52 w naszym serwisie online - koszt to 15 PLN :)
  • 0
Serwis Sony Ericsson Online | Online Sony Ericsson Service | Ремонт Sony Ericsson Oнлайн

Xperia.jpg

Więcej informacji, Cennik | More information, Price list GG: 1793684 Skype: gen.jurij

Other services: LG, HTC, Samsung, Alcatel, Blackberry, Huawei, ZTE, Motorola, Sharp unlock and more...

#19 OFFLINE   abilidian

abilidian

    Freshly registered FAQ reader

  • User
  • 9 posts
    • Time Online: 2h 50m
  • Country | Страна | Kraj:
  • Operator | Oператор:
    PLAY

Posted 19 April 2012 - 22:04

Masz Cid 53. Musisz używać fara. Możesz także ściągnąć simlocka na zawsze i zaniżyć cid do 52 w naszym serwisie online - koszt to 15 PLN :)

Farem jak wchodzę to nie mogę skopiować (z tego co pamietam to pisze że mam red a nie brown)
Czyli rozumiem, że 15 zł to koszt ściągniecia simlocka na zawsze? Jeżeli coś pójdzie nie tak to zwracasz pieniążki?
  • 0

#20 OFFLINE   not found

not found

    Banned

  • Banned
  • 1546 posts
  • GG:
  • Country | Страна | Kraj:
  • City | Город | Miasto:
    Garwolin
  • Phone | Телефон | Telefon:
    W960
  • Firmware | Прошивка:
    R9K009
  • Operator | Oператор:
    Virgin Mobile

Posted 19 April 2012 - 22:07

Prawdopodobnie używasz złej wtyczki w farze, tej dla A2.
WALKMAN®

Posted Image


0 user(s) are reading this topic