Jakie słuchawki bliźniaczo podobne do MH300 na Jack 3,5mm?
#1 OFFLINE
Posted 11 February 2012 - 00:31
Przez cały okres posiadania Yariego używałem zestawu Mh300 z którego jestem ogromnie zadowolony. Przesiadka na inny model telefonu zmusiła mnie do odstawienia Mh300. Moje pytanie brzmi czy istnieją słuchawki na Jack 3,5mm które dysponują podobną barwą dźwięku do Mh300. Czy ktoś posiada takie słuchawki? Z góry dziekuję za pomoc.
#2 OFFLINE
Posted 11 February 2012 - 00:52
P.S. W ten weekend w sklepie Sony Ericssona jest darmowa wysyłka, więc jak kupować oryginały, to teraz
Serwis Sony Ericsson Online | Online Sony Ericsson Service
Więcej informacji, Cennik | More information, Price list GG: 1793684 Skype: gen.jurij
#3 OFFLINE
Posted 11 February 2012 - 01:04
#4 OFFLINE
Posted 11 February 2012 - 01:25
Z tego co kojarzę to te słuchawki są w zestawie z Xperią W8, więc powinny być dobre. Ale pytanie czy zgrają się innym smartfonem?
Jakim? Na pewno będą działać ze wszystkimi które mają wyjście 3,5 mm mini jack
Więcej informacji, Cennik | More information, Price list GG: 1793684 Skype: gen.jurij
#5 OFFLINE
Posted 11 February 2012 - 02:05
#6 OFFLINE
Posted 11 February 2012 - 03:46
Samsung ma uklad pinow jak Nokia, odmienny od tego znanego z iPhone i HTC. 99,9% dobrych sluchawek z pilotem jest kompatybilna z tymi drugimi. Da sie to przejsciowka ogarnac, ale w Polsce gotowcow jakby nie ma. na stronie pinouts ru mozna porownac uklad pinow HTC/iP z Galaxy S/Wave oraz Nokia. Roznica to zamienione dwa ostatnie (blizej kabla) piny = masa oraz przycisk.
Tutaj masz wyjaśnione znaczenie każdego pinu w samsungu wave: .
Wiem na 100%, że słuchawki MH610 mają inne piny niż HTC, więc analogicznie rzecz biorąc powinny mieć takie same piny co słuchawki Nokii i Samsunga. Informacja na stronie Sony Ericssona pod słuchawkami potwierdza moje domysły:
Disclaimer
For listening to voice transmission and music, and for being able to accept and end calls, this device is compatible with all Sony Ericsson mobile phones with a 3.5mm connector as well as most phones from Nokia, Samsung and LG with a 3.5 mm connector that have adopted the OMTP connector standard (check device specifications for OMTP standard compliance). Some devices, including but not limited to Blackberry, HTC and Motorola devices that support an alternative 3.5 mm connector are not compatible.
Czyli złącze 3,5 mm audio jack jest kompatybilne ze złączem w telefonach Nokia, Samsung i LG oraz nie jest kompatybilne ze złączem w niektórych urządzeniach Blackberry, HTC i Motorola. Myślę, że śmiało możesz kupować No albo ewentualnie coś uniwersalnego na bluetooth - polecam MW600
#7 OFFLINE
Posted 11 February 2012 - 09:41
#8 OFFLINE
Posted 12 February 2012 - 00:08
A co myślicie o HPM-64 ? Czy ktoś je posiada? Różnią się barwą od MH500?
Edited by Mareczek, 12 February 2012 - 01:04.
#9 OFFLINE
Posted 12 February 2012 - 01:16
#10 OFFLINE
Posted 12 February 2012 - 09:08