Xperia M4 Aqua E2303 - Czerwona dioda, nie włącza się i nie ładuje
#1 OFFLINE
Posted 10 April 2019 - 22:03
#2 OFFLINE
Posted 12 April 2019 - 05:53
Nie możesz dojść, co spowodowało, że telefon padł, a potem napisałeś co spowodowało. Ech. Przejdź się do dobrego serwisu i poproś, żeby spróbowali go przeflashować Setoolem (z opcją altbypass np.). Jeśli to nie pomoże, to poszukaj sprawnej odblokowanej M4 z rozbitym ekranem i przełóż płytę główną lub zamów nową płytę główną. Jak namieszałeś w systemie partycji, to nic nie pomoże. A następnym razem myśl co robisz i przed jakąkolwiek operacją na telefonie naładuj baterię na 100%
Serwis Sony Ericsson Online | Online Sony Ericsson Service
Więcej informacji, Cennik | More information, Price list GG: 1793684 Skype: gen.jurij
#3 OFFLINE
Posted 12 April 2019 - 08:36
Nie możesz dojść, co spowodowało, że telefon padł, a potem napisałeś co spowodowało. Ech. Przejdź się do dobrego serwisu i poproś, żeby spróbowali go przeflashować Setoolem (z opcją altbypass np.). Jeśli to nie pomoże, to poszukaj sprawnej odblokowanej M4 z rozbitym ekranem i przełóż płytę główną lub zamów nową płytę główną. Jak namieszałeś w systemie partycji, to nic nie pomoże. A następnym razem myśl co robisz i przed jakąkolwiek operacją na telefonie naładuj baterię na 100%
Dioda już nie miga więc bateria całkiem padła, ale pod PC teraz go wykrywa i widnieje jako qhsusb_bulk lub somc flash device. Czy to coś zmienia? Co do wizyty w serwisie to nie wiem czy się opłaca, bo telefon jest już uszkodzony (pęknięta szybka) i dokładanie więcej niż 50 zł mija się z celem Powiedz szczerze czy w ogóle warto grzebać?
#4 OFFLINE
Posted 14 April 2019 - 02:21
Dioda już nie miga więc bateria całkiem padła
Nie wiem, skończyła mi się kawa fusiasta, więc nie powróżę.
pod PC teraz go wykrywa i widnieje jako qhsusb_bulk lub somc flash device
No to dobrze, że go wykrywa.
Czy to coś zmienia?
Jak już mówiłem, skończyła mi się kawa... Trza podpiąć pod boxa i sprawdzić, czy się uda wgrać soft na nowo. Jak uszkodziłeś system partycji albo trim area to wyjdzie w praniu i czeka Cię zakup nowej płyty głównej. A jak nie, to telefon powinien wrócić do żywych...
Co do wizyty w serwisie to nie wiem czy się opłaca, bo telefon jest już uszkodzony (pęknięta szybka) i dokładanie więcej niż 50 zł mija się z celem Powiedz szczerze czy w ogóle warto grzebać?
Sam się zastanów, czy chcesz mieć sprawny telefon czy nie. Nowy lcd z dotykiem i ramką do M4 Aqua w Marexie na alledrogo kosztuje niecałe 40 zł, czyli jakieś 2-3 kebaby lub jak kto woli trzy paczki fajek. Bardziej się martw o płytę główną, coś ją raczył uwalić Jak przez niedzielę nie znajdziesz żadnego serwisu (a pewnie nie znajdziesz, bo wolny rynek i wszystko zamknięte) to możemy go sprawdzić w poniedziałek lub wtorek online, skypa znasz w razie czego
Serwis Sony Ericsson Online | Online Sony Ericsson Service
Więcej informacji, Cennik | More information, Price list GG: 1793684 Skype: gen.jurij