Witam, jak zdebrandować Xperię E4G ? Jest na to jakiś sposób ?
[Rozwiązany] Sony Xperia Xperia E4G debranding
#1 OFFLINE
Posted 25 May 2015 - 20:26
#2 OFFLINE
Posted 25 May 2015 - 21:33
Witaj,
Tak.
1. Możesz samodzielnie poszukać czystego oprogramowania dla Xperii E4g w internecie (wykaz dostępnych customizacji dla europejskiej Xperii E4g znajduje się tutaj: http://sony.yt/topic...eria-e4g-e2003/) i wgrać go za pomocą programu Flashtool: http://sony.yt/topic...stemem-android/ ,
2. Lub możesz skorzystać z naszego serwisu online, wtedy za 20 PLN będziesz miał wgrane najnowsze dostępne oprogramowanie za pomocą profesjonalnego sprzętu serwisowego. Wymagana naładowana bateria, kabelek usb, internet przynajmniej 2mbps i Windows Vista / 7 / 8 lub 10.
Pozdrawiam
Serwis Sony Ericsson Online | Online Sony Ericsson Service
Więcej informacji, Cennik | More information, Price list GG: 1793684 Skype: gen.jurij
#3 OFFLINE
Posted 26 May 2015 - 15:16
Możesz podesłać jakiś link do pobrania oprogramowania bo nie mogę znaleźć,
A nie można tak zrobić żeby zmienić customizacje na telefonie i wgrać czyste oprogramowanie przez sony companion ?
W flashtoolu niema profilu do xperia E4G żeby stworzyć plik ftf
Edited by dinks, 26 May 2015 - 15:18.
#4 OFFLINE
Posted 26 May 2015 - 16:09
No to użyj najnowszego flashtoola... Jeśli chcesz samemu wgrywać firmware to musisz poszukać na xda i innych tego typu stronach, ja dla klientów pobieram bezpośrednio z supportu.
A nie można tak zrobić żeby zmienić customizacje na telefonie i wgrać czyste oprogramowanie przez sony companion ?
Pewnie i można, ale musiałbyś zrootować telefon i edytować plik build.prop oraz na nową customizację musiałaby wyjść aktualizacja.
Więcej informacji, Cennik | More information, Price list GG: 1793684 Skype: gen.jurij
#5 OFFLINE
Posted 26 May 2015 - 19:15
Mam najnowszego flastoola i niema tam tego telefonu np. zeby stworzyc plik ftf. Szukałem i niema.
Mam roota jak to zrobić ?
#6 OFFLINE
Posted 26 May 2015 - 19:34
Robisz sobie backup pliku build.prop a potem edytujesz np. total commanderem, zmieniasz customizację:
######################## Customized property values ######################### ro.semc.version.cust=1279-0991 ro.semc.version.cust_revision=R3A ro.somc.customerid=8263
i zapisujesz. Powinno działać... Listę customizacji podałem wyżej...
#7 OFFLINE
Posted 27 May 2015 - 14:57
Dzięki działa ten sposób.
#8 OFFLINE
Posted 27 May 2015 - 15:02
Problem został rozwiązany, a temat zamknięty. W razie innych problemów prosimy założyć nowy temat. Wszelkie reklamacje / uwagi / opinie / sugestie prosimy zgłaszać do Redakcji Forum Sony.yt poprzez prywatny komunikator.