problem z Wi-Fi
#1 OFFLINE
Posted 23 May 2013 - 21:48
miałem dziś okazje rozpakować 2 nowiusieńkie Xperie E i przygotować je do pracy...
podczas standardowej konfiguracji jest możliwość wybrania przez jaką sieć ma się łączyć telefon z internetem... > wybieram Wi-fi i w jednym z tych telefonów Wi-Fi poprawnie wykrywa sieć > konfiuruje się i zapisuje ją > na tym koniec.. telefon nie może połączyć się z siecią WiFi mimo że ją widzi i mają zapisaną (zapamiętaną)
co z tym fantem zrobić ?
proszę o pomoc
#2 OFFLINE
Posted 23 May 2013 - 22:22
Serwis Sony Ericsson Online | Online Sony Ericsson Service
Więcej informacji, Cennik | More information, Price list GG: 1793684 Skype: gen.jurij
#3 OFFLINE
Posted 24 May 2013 - 06:38
Wszystkie telefony czy komputery (a sporo przez nią "przechodzi") łączą się bez problemu.
Na początku wydawało mi się że może to być problem z odczytaniem zabezpieczenia WPA2-Personal z rutera, ale skoro sieć się zapamiętała w telefonie to powinna działać.
dodam jeszcze żę przywracanie ustawień fabrycznych nie pomaga.
mam też program MyPublicWiFi któy z laptopa robi punkt HotSpot i nim tworzę sieć - i Xperia E zachowuje się tak samo (Xperia S, J, ARC, NEO V - łączą się bez problemu)
#4 OFFLINE
Posted 24 May 2013 - 22:48
Wygląda na to że Xperia E ma coś powalone z softem, bardzo proszę wszystkich którzy mają możliwość weryfikacji tego na swoich SXE o sprawdzenie i zamieszczenie tu na forum stosownej informacji
za kolejne niedopracowania.
Wstyd kogoś namówić na markę Sony
#5 OFFLINE
Posted 24 May 2013 - 22:57
Więcej informacji, Cennik | More information, Price list GG: 1793684 Skype: gen.jurij
#6 OFFLINE
Posted 25 May 2013 - 06:05
prawdopodobnie tak zrobę że oba telefony wylądują w serwisie :/
jeszcze spróbuje opcji naprawy programem Update Service, później nie ma co kombinować.
Edited by Erin, 25 May 2013 - 06:27.
#7 OFFLINE
Posted 25 May 2013 - 10:04
#8 OFFLINE
Posted 27 May 2013 - 11:44
telefon zaczął łączyć się z hotspotem z komputera ale nadal nie łączy się do żadnego rutera, nie tylko do mojego ale także do sąsiadów (do których znam hasła).
wygląda na to że samo WiFi jest w telefonie sprawne, teraz szukam przyczyny czy może to zależeć od JB który ma na pokładzie ten telefon.
jeśli ktoś ma jakieś pomysły to chętnie sprawdzę każde proponowane rozwiązanie.
#9 OFFLINE
Posted 27 May 2013 - 14:20
Sony Xperia S | Zylo | W850
#10 OFFLINE
Posted 27 May 2013 - 15:24
#11 OFFLINE
Posted 27 May 2013 - 15:31
#12 OFFLINE
Posted 27 May 2013 - 15:57
Mianowicie- włączyłem udostępnianie w samsungu oczywiście widoczność dla wszystkich urządzeń. Następnie skanowanie włączenie w Z wifi i zobaczyło natychmiast APsamsung więc kliknąłem w sieć okienko się pokazało wpisuję hasło i dodaj. Tak z dwa razy lub 3 się męczyłem. Chciałem już restarta zrobić samsungowi i sony ale wyłączyłem bluetooth i Usunąłem konto tej sieci(Apsamsung z Z)
Teraz plusem po środku dodałem tą samą sięć (też pokazało się okienko z wpisaniem hasła) i zaskoczyło w 5sekund.
Może samo skanowanie pozwala zapisać sieć nie udostępniając jej , a powiązanie pozytywne następuje po użyciu plusa ( dodaj sieć) + hymmm.... Spróbuj
Już wiem co się źre podczas parowania wifi trzeba wyłączyć bluetooth na sony.
Edited by giantx, 28 May 2013 - 23:30.
#13 OFFLINE
Posted 29 May 2013 - 09:57
co do ręcznego dodawania sieci - nie działa
#14 OFFLINE
Posted 15 June 2013 - 17:35
Edited by Erin, 15 June 2013 - 17:37.
#15 OFFLINE
Posted 02 November 2013 - 22:35
Czy rozwikłałeś już może tę zagadkę. Jeżeli tak to podziel się proszę rozwiązaniem.
Mam ten sam problem...na innych forach zauważyłem, że łączony jest on z routerem LINSYS WAG200G (którego też posiadam), chociaż wątpię by miało to większe znaczenie.
Z góry dziękuję za pomoc.
#16 OFFLINE
Posted 16 November 2013 - 09:17
Teraz zmieniłem dostawcę internetu z Netii (aDSL) na radiową gdzie porzebuje portu WAN/xDSL więc zmieniłem Router na inny (marki Spaido, z niezłym zyskiem zasięgu) i na nim oczywiście wszystko działa.
Reasumując problem nadal jest nierozwiązany i niestety mogą występować problemy z połączeniami do niektórych routerów.
Zatem czekamy na , aż rozwiąże problem z oprogramowaniem (o ile to nie kwestia