Sony Xperia SP - oficjalnie zapowiedziana
Started by Goomowiec, Mar 19 2013 12:36
8 replies to this topic
#1 OFFLINE
Posted 19 March 2013 - 12:36
Oprócz Xperii L Sony zapowiedział oficjalnie kolejny telefon z tej serii - Xperię SP
Wyróżnia się on przede wszystkim ekranem 4,6? o rozdzielczości 720p (1280×720) ze wsparciem dla technologii Mobile Bravia Engine 2. Sercem Xperii SP jest dwurdzeniowy Snapdragon S4 MSM8960 o taktowaniu 1,7 GHz. Warto też zwrócić uwagę na fakt, że obudowa tego smartfona wykonana została w części z aluminium, a w jej dolnej partii umieszczono przezroczysty pasek z diodą powiadomień, który znamy między innymi z Xperii S. Oprócz tego znajdziemy również aparat 8 MPx z matrycą Exmor RS, zdolny wykonywać zdjęcia HDR, choć w przeciwieństwie do tańszej Xperii L nie posiada opcji nagrywania wideo w trybie HDR.
Telefon trafi do sprzedaży zapewne w drugim kwartale tego roku.
źródło -
Wyróżnia się on przede wszystkim ekranem 4,6? o rozdzielczości 720p (1280×720) ze wsparciem dla technologii Mobile Bravia Engine 2. Sercem Xperii SP jest dwurdzeniowy Snapdragon S4 MSM8960 o taktowaniu 1,7 GHz. Warto też zwrócić uwagę na fakt, że obudowa tego smartfona wykonana została w części z aluminium, a w jej dolnej partii umieszczono przezroczysty pasek z diodą powiadomień, który znamy między innymi z Xperii S. Oprócz tego znajdziemy również aparat 8 MPx z matrycą Exmor RS, zdolny wykonywać zdjęcia HDR, choć w przeciwieństwie do tańszej Xperii L nie posiada opcji nagrywania wideo w trybie HDR.
Telefon trafi do sprzedaży zapewne w drugim kwartale tego roku.
źródło -
Skoro człowiek człowiekowi wilkiem to czy zombie zombie zombie?
#2 OFFLINE
Posted 19 March 2013 - 12:53
No i zaprezentowali HuaShana Czerwona wersja najładniejsza, ale biało srebrna też niczego sobie
Ciekawe czy to tylko kwestia aplikacji, czy ograniczenie sprzętowe... Skoro jest matryca Exmor RS taka jak w Xperii L, to pewnie tylko kwestia oprogramowania...
choć w przeciwieństwie do tańszej Xperii L nie posiada opcji nagrywania wideo w trybie HDR.
Ciekawe czy to tylko kwestia aplikacji, czy ograniczenie sprzętowe... Skoro jest matryca Exmor RS taka jak w Xperii L, to pewnie tylko kwestia oprogramowania...
Serwis Sony Ericsson Online | Online Sony Ericsson Service
Więcej informacji, Cennik | More information, Price list GG: 1793684 Skype: gen.jurij
#3 OFFLINE
Posted 19 March 2013 - 13:10
też coś czuję że po jakimś miesiącu-dwóch ktoś na xda naprawi ten "błąd"
#4 OFFLINE
Posted 19 March 2013 - 16:18
Bardzo ładny smartfonik, sam bym takiego chętnie nabył
Ma ktoś może zdjęcie prezentujące tył w czerwonym kolorze?
Ma ktoś może zdjęcie prezentujące tył w czerwonym kolorze?
WATERPROOF
#5 OFFLINE
Posted 27 March 2013 - 14:08
@First - masz fotkę taką jaką chciałeś
#6 OFFLINE
Posted 27 March 2013 - 16:03
Telefonik bardzo ładny, szczególnie tył prezentuje się ciekawie - duży obiektyw
WALKMAN?
#7 OFFLINE
Posted 27 March 2013 - 16:18
Ładny, ładny, ale te dotykowe klawisze jakoś do mnie nie przemawiają. W SGS były bardzo czułe, w Xperii U też są czułe. Jedynie w Wildfire S nie są aż takie czułe, ale mimo wszystko jest to denerwujące jak przypadkowo się wyjdzie z jakiejś czynności.
#8 OFFLINE
Posted 28 March 2013 - 14:11
Zejdźcie z SXS bo te przyciski dobrze działają, trzeba po prostu lekko musnąć palcem po tej blaszce dotykowej. Chociaż ja też przestałem ich używać i mam teraz softwarowe przyciski na ekranie.
Pomogłem? Daj plusika.
Sony Xperia S | Zylo | W850
Sony Xperia S | Zylo | W850
#9 OFFLINE
Posted 28 March 2013 - 14:49
A ja wolę fizyczne klawisze, niestety już ich nie robią.Wracajac do SP to ładna nawet i ciekawi mnie dlaczego takie duże aparaty zaczęli montować ?