Mam problem z korzystaniem z sieci 3g. W moim hazelu jest obecnie tak, że jak wchodzę na jakąś stronę, to ona wczytuje się, a następnie, jak przez ok 5 sekund nie ma aktywności sieci, to ona się rozłącza. Jest to uciążliwe, ponieważ otwieram np. Maila, który wazy 2kB, czytam go minutę, w tym czasie sieć się rozłącza (znika ikona internetu), więc operator pobiera 100kB. Gdy chce przejść do następnego maila znów aktywuje się sieć, po otwarciu ta się rozłącza. I ta sytuacja w kółko. Czyli na dobrą sprawę otwierając dwa maile, które ważą 10kB pobiera mi z pakietu 200kB. W poprzednich telefonach sieć się rozłączała po sporo dłuższym czasie. Da się to jakoś zmienić? Obecnie sobie radzę tak, że w tle pracuje gg, które pakietu praktycznie nie pobiera, ale jest cały czas podłączone do neta. Jest to skuteczne, ale mało wygodne rozwiązanie. Jeśli ktoś może mi pomóc rozwiązać problem, bardzo proszę o sugestie, porady. Jeśli coś niejasno opisalem proszę pytać, postaram się wyjaśnić.
Ciągłe rozłączanie się połączenia
Started by marmal215, Feb 17 2013 21:43
2 replies to this topic
#1 OFFLINE
Posted 17 February 2013 - 21:43
DENON DJ
#2 OFFLINE
Posted 18 February 2013 - 00:37
Użyj jakiejś aplikacji która podtrzymuje transmisję danych. Nie wiem czego używasz, ale polecam operę mini, inspiro jako gg... No i do internetu polecam jakąś przyzwoitą taryfę internetu na kartę, bez barbarzyńskiego naliczania stawek co 100KB
Serwis Sony Ericsson Online | Online Sony Ericsson Service
Więcej informacji, Cennik | More information, Price list GG: 1793684 Skype: gen.jurij
#3 OFFLINE
Posted 18 February 2013 - 07:24
Właśnie podtrzymuję internet aplikacją mobidesk, czyli klient gg. Do korzystania z neta opera mini. Z tego co wyczytalem też na stronach zagranicznych hazel po prostu tak ma, że szybko rozłączanie internet. Trudno. Taryfy zmienić nie chce, bo teraz mam bardzo wygodną, a z internetu korzystam tylko żeby sprawdzić pocztę i czasem jakieś podstawowe info.
DENON DJ