Jakiś czas temu dostałem K810i,który nie wyglądał na uszkodzonego. Poprzedni właściciel twierdził,że telefon miał uszkodzony soft. Uruchamiał się biały ekran i ciągle wibrował. Rozebrałem go i miał ślady zalania więc wykąpałem go przez kilka godzin w spirytusie pitnym 96% suszyłem przez jakiś czas uruchomiłem. Zadziałał,Włączył się Biały ekran,zawibrował raz,zgasł i pojawiło się logo SE ale nie było podświetlenia ekranu i klawiszy oraz cały czas bateria jest biała a w rzeczywistości jest naładowana w 100%. Na uszkodzonej płycie gł z K800i sprawdziłem ekran i klawiaturę i mają podświetlenie sprawne (płyta z K800i ma uszkodzony włącznik z wyrwanymi pinami :/). Pozbyłem się śniedzi z możliwie widocznych części drukowanych,miedzianych i dalej nic. Telefon nie ma głosy na buzzerze a jak się reguluje głośność to się zawiesza i zero reakcji pomaga wyjęcie baterii. Mam przeczucie,że źródło zwarcia znajduje się tu,gdzie zaznaczyłem na zdjęciu ale pewności nie mam. Powiedzcie mi jak mogę usunąć to zwarcie by ocalić ten kultowy już telefon? Bardzo mi na tym telefonie zależy,bo kolekcjonuje mało spotykane modele SE. Proszę o pomoc
Attached Files
Edited by grzesiek930307, 11 February 2013 - 19:38.