Formowanie baterii?
Started by marmal215, Nov 11 2012 14:23
4 replies to this topic
#1 OFFLINE
Posted 11 November 2012 - 14:23
Na zakupionej ostatnio baterii (a raczej na opakowaniu) była porada, aby uformować baterię.
Rozumiem, że w przypadku baterii li-poly / li-ion / poli można je doładowywać w dowolnym momencie, ale po zakupie trzeba je uformować?
Rozumiem, że w przypadku baterii li-poly / li-ion / poli można je doładowywać w dowolnym momencie, ale po zakupie trzeba je uformować?
DENON DJ
#2 OFFLINE
Posted 11 November 2012 - 15:28
Wystarczy, że po zakupie naładujesz ją do pełna, a potem najlepiej nie dopuszczać do całkowitego rozładowania
WALKMAN?
#3 OFFLINE
Posted 12 November 2012 - 15:27
Teraz formatowanie baterii wygląda tak jak mój przedmówca pisze Formatowanie to było w 3510i Już od czasów k510 nie formatuje i dobrze na tym wychodzę Tych baterii nie trzeba formatować.
"Ćwierkają wróbelki, od samego rana..."
#4 OFFLINE
Posted 12 November 2012 - 15:41
Teraz formatowanie baterii wygląda tak jak mój przedmówca pisze Formatowanie to było w 3510i Już od czasów k510 nie formatuje i dobrze na tym wychodzę Tych baterii nie trzeba formatować.
Chyba miałeś na myśli Nokię 3210, 3110, 8110 i starsze W 3510i była bateria litowo-ionowa której tak jak i polimerowej nie wolno rozładowywać do końca i wystarczyło ją kilka razy porządnie naładować. Swoją drogą ciekawa sprawa, że o bateriach niklowo-kadmowych i niklowo-wodorkowych a także telefonach wykorzystujących te typy baterii nikt już dziś nie pamięta, a tradycja "formowania" czy też "formatowania" baterii wytrwała do ery smartphone'ów
Serwis Sony Ericsson Online | Online Sony Ericsson Service
Więcej informacji, Cennik | More information, Price list GG: 1793684 Skype: gen.jurij
#5 OFFLINE
Posted 12 November 2012 - 16:16
Fakt mój błąd xD Kiedy te czasy były... jesli z plasteliny bateria to mozna "formować"
Edited by slivka91, 12 November 2012 - 16:51.
"Ćwierkają wróbelki, od samego rana..."