Jump to content



Photo

Wyświetlacz przestał działać.


  • Please log in to reply
5 replies to this topic

#1 OFFLINE   tomek.a4

tomek.a4

    Freshly registered FAQ reader

  • User
  • 2 posts
    • Time Online: 1h 41m
  • Country | Страна | Kraj:
  • Operator | Oператор:
    PLAY

Posted 02 September 2012 - 19:10

Wiecie może co mogło się stać z moim W995?
Najpierw ni stąd ni z owąd wyświetlacz zaczął zmieniać obraz w negatyw, później nie wyświetlał nic.
Myślałem że to wina Taśmy, zamówiłem więc nową taśmę. Po wymianie nadal nic. Oprogramowanie aktualizowałem SEUSem to też nic nie dało.
Czy to może być wina wyświetlacza?
  • 0

#2 OFFLINE   not found

not found

    Banned

  • Banned
  • 1546 posts
  • GG:
  • Country | Страна | Kraj:
  • City | Город | Miasto:
    Garwolin
  • Phone | Телефон | Telefon:
    W960
  • Firmware | Прошивка:
    R9K009
  • Operator | Oператор:
    Virgin Mobile

Posted 02 September 2012 - 19:19

Być może zamówiłeś uszkodzoną taśmę - często się to zdarza. Rozkręć go i jeszcze raz sprawdź czy nie jest pęknięta, przetarta itp.
Jeśli taśma dobra to pewnie wyświetlacz jest uszkodzony.
WALKMAN®

Posted Image

#3 OFFLINE   faflak

faflak

    Moderator

  • Moderator
  • 1029 posts
    • Time Online: 81d 17h 12m
  • GG:
  • Country | Страна | Kraj:
  • City | Город | Miasto:
    milicz
  • Phone | Телефон | Telefon:
    SE ;)
  • Operator | Oператор:
    Orange

Posted 02 September 2012 - 19:28

zgodze sie z not foundem czesto tasmy sa wadliwe i nie ma reguly czy tanie czy drogie sam sie o tym przekonalem :) i niekoniecznie uszkodzenie musi byc widoczne najepiej jakbys podlozyl czesci od innego fona unikniesz niepotrzebnych wydatkow
  • 0

#4 OFFLINE   tomek.a4

tomek.a4

    Freshly registered FAQ reader

  • User
  • 2 posts
    • Time Online: 1h 41m
  • Country | Страна | Kraj:
  • Operator | Oператор:
    PLAY

Posted 02 September 2012 - 19:41

No właśnie tu mam problem bo nikt znajomy nie posiada takiego telefonu.
  • 0

#5 OFFLINE   faflak

faflak

    Moderator

  • Moderator
  • 1029 posts
    • Time Online: 81d 17h 12m
  • GG:
  • Country | Страна | Kraj:
  • City | Город | Miasto:
    milicz
  • Phone | Телефон | Telefon:
    SE ;)
  • Operator | Oператор:
    Orange

Posted 02 September 2012 - 19:44

zaryzykuj i zareklamuj tasme bedzie najtaniej ...na poczatek
  • 0

#6 OFFLINE   rune

rune

    Thirst for Knowledge Member of Sony.yt Community

  • User
  • 77 posts
    • Time Online: 1d 4h 43m
  • Country | Страна | Kraj:
  • Operator | Oператор:
    PLAY

Posted 03 September 2012 - 12:04

Czy taśma jest na pewno oryginalna? Nigdy nie zdarzyło mi się, aby oryginalna tak się zachowywała natomiast w zamiennikach bardzo czesto. Jeżeli nie pomoże to wyświetlacz bądź już coś głebiej na PCB, ale obstawiam właśnie PCB tak bardziej. Filtry itp, nie chce wywoływać wilka z lasu....
  • 0
Ambasador marki XPERIA


0 user(s) are reading this topic