[Rozwiązany] Poszukuję kilku modyfikacji.
Started by abdul190, Aug 20 2012 20:23
7 replies to this topic
#1 OFFLINE
Posted 20 August 2012 - 20:23
Witam.
Konkretnie czego szukam to modyfikacja, która pozwoli na zmiane widoku nieodebranych połączeń/wiadomości.
Chodzi mi o to, żeby nie otweirało się w tabeli jeśli dostaniemy SMSa, tylko osobne okienko w którym pokaże się od kogo SMS i możliwość przeczytania. Takie coś na styl starych SE.
Kiedys pobrałem taki mod na CSE, ale teraz jak zamknęli to nie mogę tego nigdzie znaleźć, także proszę o pomoc.
Jeszcze szukam: zmiana zegara na duży. znalazłem jeden, jednak na R7DA062 nie działa.
Ustawienia w zakładkach, dużo prostsze przegladanie niż tak jak teraz w kategoriach.
Oraz usuwanie linków do playnow w obrazkach, muzyce itp.
Pozdrawiam.
Konkretnie czego szukam to modyfikacja, która pozwoli na zmiane widoku nieodebranych połączeń/wiadomości.
Chodzi mi o to, żeby nie otweirało się w tabeli jeśli dostaniemy SMSa, tylko osobne okienko w którym pokaże się od kogo SMS i możliwość przeczytania. Takie coś na styl starych SE.
Kiedys pobrałem taki mod na CSE, ale teraz jak zamknęli to nie mogę tego nigdzie znaleźć, także proszę o pomoc.
Jeszcze szukam: zmiana zegara na duży. znalazłem jeden, jednak na R7DA062 nie działa.
Ustawienia w zakładkach, dużo prostsze przegladanie niż tak jak teraz w kategoriach.
Oraz usuwanie linków do playnow w obrazkach, muzyce itp.
Pozdrawiam.
SGS 3: [4.1.1][DLIB] Stock
Nexus 7: [4.3][JLS] Stock
iP 3GS: iOS 6.1.3 JB
K510i: R4EA031
#2 OFFLINE
Posted 20 August 2012 - 20:39
1. Wchodzisz w Menu>Wiadomości>Rozmowy i przesuwasz się w lewo na widok zwykłych wiadomości Myślę że na db3350 też tak jest.
2.
Zapisujesz to jako default_upgrade.xml i wgrywasz do tpa/preset/default
3. Otwierasz swoje menu.ml i szukasz czegoś takiego:
4. Wchodzisz do tpa/preset/custom i usuwasz wszystkie pliki z rozszerzeniem .itm
Koniec
2.
<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?> <customization> <registry> <ui> <settings reg-path="/apps/ui"> <standby> <hide-clock-size-setting>false</hide-clock-size-setting> </standby> </settings> </ui> </registry> </customization>
Zapisujesz to jako default_upgrade.xml i wgrywasz do tpa/preset/default
3. Otwierasz swoje menu.ml i szukasz czegoś takiego:
<element lock="icons" id="Settings"> <icon pos="large" source="internal">DESKTOP_SETTINGS_SINGLE_ICN</icon> <label type="name" textid="MENU_SETTINGS_TXT" /> <icon pos="selected" source="internal">DESKTOP_SETTINGS_SELECTED_ICN</icon> <icon pos="shortcut" source="internal">RN_SHORTCUT_LIST_SETTINGS_ICN</icon> <icon pos="unselected" source="internal">DESKTOP_SETTINGS_ICN</icon> <menu id="Settings_Menu">Zmieniasz ostatnią linijkę na:
<menu id="SettingsTabMenuId" layout="TabMenu">
4. Wchodzisz do tpa/preset/custom i usuwasz wszystkie pliki z rozszerzeniem .itm
Koniec
#3 OFFLINE
Posted 20 August 2012 - 20:53
1. Nie o to chodzi Jak dostaje się sms i zanim sie go otworzy, dostaje się informacje, że on przyszedł. Standardowo otwiera się tabela "nowe zdarzenia" i tam wszystko jest. Dokładnie chodzi mi o to, żeby wyglądało tak:
2. Jako default_upgrade.xml ? Czy customize_upgrade.xml ?
3. W załączniku moje menu.ml możesz do niego zajrzeć?
4. Usunąłem wszystkie elementy z .itm na końcu jednak odnośnik do PlayNow pozostał w Aplikacjach.
2. Jako default_upgrade.xml ? Czy customize_upgrade.xml ?
3. W załączniku moje menu.ml możesz do niego zajrzeć?
4. Usunąłem wszystkie elementy z .itm na końcu jednak odnośnik do PlayNow pozostał w Aplikacjach.
Attached Files
Edited by abdul190, 20 August 2012 - 20:57.
#4 OFFLINE
Posted 20 August 2012 - 21:00
1. Ok, nie zrozumieliśmy się Dodaj do swojego menu, gdzieś w ustawieniach taki zapis:
3. Ok
4. Wgraj puste customize_upgrade do tpa/preset/custom
<element id="UI_ActivityMenu_Settings_Id"> <label type="name" textid="MENU_HOME_SCREEN_TXT"> </label> <label type="helptext" textid="MENU_HOME_SCREEN_HLP"> </label> <link type="internal" /> </element>2. Najpierw wgraj jako default_upgrade do tpa/preset/default. Jak nie zadziała to wgraj customize_upgrade do tpa/preset/custom.
3. Ok
4. Wgraj puste customize_upgrade do tpa/preset/custom
#5 OFFLINE
Posted 20 August 2012 - 21:09
Punkt 2. i 4. Rozwiązany.
Pozostaje te menu. Próbowałem sam je zrobić, wyszła tabela, ale jak najade na którąś zakładkę to zamiast ikona na niej się powiększyć to pojawią sie ucięty napis :/ wcale to nie wygląda ładnie.
Jakbyś mógł to wklej do tego menu co Ci podesłałem te kody z zakładkami i tymi SMSami, będę wdzięczny
Pozostaje te menu. Próbowałem sam je zrobić, wyszła tabela, ale jak najade na którąś zakładkę to zamiast ikona na niej się powiększyć to pojawią sie ucięty napis :/ wcale to nie wygląda ładnie.
Jakbyś mógł to wklej do tego menu co Ci podesłałem te kody z zakładkami i tymi SMSami, będę wdzięczny
#6 OFFLINE
Posted 20 August 2012 - 21:51
Ok, spróbuj tego Nie gwarantuję, że będzie działać. Nowe zdarzenia masz dodane w Ustaw./Ogólne
Attached Files
#7 OFFLINE
Posted 21 August 2012 - 16:34
Wszystko działa, dzieki wilekie plusowe punkty poleciały
Temat do zamknięcia.
Temat do zamknięcia.
#8 OFFLINE
Posted 21 August 2012 - 17:09
Problem został rozwiązany, a temat zamknięty. W razie innych problemów, proszę założyć nowy temat. Wszelkie reklamacje/uwagi /opinie/sugestie proszę zgłaszać do Redakcji Forum Sony.yt poprzez PW.
Serwis Sony Ericsson Online | Online Sony Ericsson Service
Więcej informacji, Cennik | More information, Price list GG: 1793684 Skype: gen.jurij