Zielona słuchawka i C nie działają...
#1 OFFLINE
Posted 08 July 2012 - 23:03
Mój problem pojawił się wczoraj gdy w piękne słoneczne popołudnie pisząc sms'a chciałem skasować pewną treść za pomocą klawisza C. Oczywiście klawisz ten przestał funkcjonować... Jak później odkryłem przestała działać również zielona słuchawka... Nakombinowałem się troszkę aby użyć funkcji zadzwoń i przy tym kombinowaniu zauważyłem ze jeżeli slider jest minimalnie rozsunięty (tak na 0,5cm) to wtedy obydwa klawisze działają. Co to za usterka? Taśma slider'a się wypina? Uszkodzona? A może cała płytka klawiszy funkcyjnych do wymiany? Miał ktoś taki przypadek w tym modelu bądź innym slider'ze? Ile może kosztować naprawa w serwisie? (już pół roku po gwarancji)
Będę wdzięczny za odpowiedzi na te pytania
Pozdrawiam
#2 OFFLINE
Posted 09 July 2012 - 02:18
Śrubokręt w dłoń i sam się przekonasz Tutaj masz instrukcję jak rozebrać W995: http://sony.yt/topic...kcja-serwisowa/ . Sprawdź w jakim stanie jest taśma, upewnij się że jest dobrze wpięta. Jeśli to nie rozwiąże problemu, kup w sieci taśmę za 15-30 PLN i wymień, dokręcając telefon tak żeby nie było luzów. Możesz też dogadać się z bartq92 - on Ci go może naprawić wysyłkowo, jeśli sam się boisz do tego zabierać
Serwis Sony Ericsson Online | Online Sony Ericsson Service
Więcej informacji, Cennik | More information, Price list GG: 1793684 Skype: gen.jurij
#3 OFFLINE
Posted 09 July 2012 - 19:27
#4 OFFLINE
Posted 10 July 2012 - 17:52
Nie jest tanio, ale z doświadczenia wiem, że lepiej dopłacić i mieć święty spokój na dłuższy czas.