Zmiana czcionki w Xperi Neo-Czy wystarczą same pliki ttf czy potrzeba jeszcze czegoś ?
Started by jack79, Jun 28 2012 08:30
8 replies to this topic
#1 OFFLINE
Posted 28 June 2012 - 08:30
Znalazłem ostatnio fajny ROM oparty na Gingerbreadzie, jednak mam identyczny problem co na ICS jeśli chodzi o odtwarzacz który nie podmienia ustawień w korektorze. Dlatego postanowiłem wyciągnąć niektóre pliki i wgrać i jak na razie wgrałem nowe motywy oraz pasek zadań. Tylko jak kiedyś próbowałem podmienić czcionkę to niestety w niektórych miejscach miałem tzw. krzaczki i nie wyświetlało mi poprawnie niektórych znaków
#2 OFFLINE
Posted 28 June 2012 - 09:12
Tylko jak kiedyś próbowałem podmienić czcionkę to niestety w niektórych miejscach miałem tzw. krzaczki i nie wyświetlało mi poprawnie niektórych znaków
widocznie czcionka nie miała w sobie znaków Polskich. Musisz znaleźć czcionkę, która ma PL znaki. Najlepiej zrób paczuszkę w UOT Kitchen. Są tam czcionki do wyboru.
#3 OFFLINE
Posted 28 June 2012 - 12:32
Tyle że w tym romie nie było problemów z tą czcionką.Chyba spróbuje ją jeszcze raz wygrać i nie orientujesz się gdzie znajdują się pliki odpowiadające za wygląd i samą klawiaturę
#4 OFFLINE
Posted 28 June 2012 - 12:58
Wygląd czego? Chodzi o ikonki? To we frameworku są. A klawiatura to w system/App - textinput.
#5 OFFLINE
Posted 28 June 2012 - 14:29
Źle to ująłem chodziło mi tylko o samą klawiaturę, ale dzięki za odpowiedź
EDIT: Czcionka jednak działa o dziwo, tyle że wcześniej nie nadałem odpowiednich uprawnień i telefon złapał bootloopa, ale kopia w recovery mnie uratowała i teraz jest wszystko w porządku. Temat na razie pozostawię otwarty, bo w przyszłości może też tu o coś zapytam
EDIT: A wiesz może gdzie znajduje się wygląd oraz funkcje paska blokady ekranu ?
EDIT: Czcionka jednak działa o dziwo, tyle że wcześniej nie nadałem odpowiednich uprawnień i telefon złapał bootloopa, ale kopia w recovery mnie uratowała i teraz jest wszystko w porządku. Temat na razie pozostawię otwarty, bo w przyszłości może też tu o coś zapytam
EDIT: A wiesz może gdzie znajduje się wygląd oraz funkcje paska blokady ekranu ?
Edited by jack79, 29 June 2012 - 09:42.
#6 OFFLINE
Posted 29 June 2012 - 15:21
Lockscreen też siedzi chyba we frameworku ( /system/framework/framework-res.apk ).
PS. codziennie sprawdzam forum i każdy temat, więc nie musiałeś pisać PW, ale ok
PS. codziennie sprawdzam forum i każdy temat, więc nie musiałeś pisać PW, ale ok
#7 OFFLINE
Posted 29 June 2012 - 16:37
Tak, masz rację, bo właśnie to odkryłem. Aktualnie modyfikuje custom ROM oparty na stockowym GB którego aktualnie używam.Teraz pracuję właśnie nad możliwością zaznaczenia na stałe widoczności BT oraz nad tym lockscreenem
#8 OFFLINE
Posted 29 June 2012 - 18:58
Z ciekawości, nad którym romem pracujesz?
#9 OFFLINE
Posted 29 June 2012 - 22:37
Nad tym i mam nadzieję że nie dostanę ostrzeżenia za tego linka:
i już go trochę dostosowałem według swoich potrzeb
i już go trochę dostosowałem według swoich potrzeb