Jump to content



Photo

[Rozwiązany] Configuration error - po zmianie softu na w380i !


  • This topic is locked This topic is locked
13 replies to this topic

#1 OFFLINE   tebich

tebich

    Freshly registered FAQ reader

  • User
  • 18 posts
    • Time Online: 17h 40m
  • Country | Страна | Kraj:
  • City | Город | Miasto:
    Krosno
  • Phone | Телефон | Telefon:
    x10 mini pro
  • Android:2.1
  • Operator | Oператор:
    Plus

Posted 23 June 2012 - 16:52

siemka mam pytanie zmieniłem sotf w w380i na R11CA002 i gdy wszystko wgram wyskakuje mi błąd Configuration error
wgrywałem juz 3 customizacje:

HB1_06_Gen_CDA102568_2_R11A_GENERIC_CENT_EUROPE

HB1_06_Gen_CDA102568_2_R8A_GENERIC_CENT_EUROPE

W380i_i_1205_7759_R1A_Orange_PL_Poland

na żadnym nie odpali się wcześniej był sim-lock na Orange może ktoś pomoc
  • 0

#2 OFFLINE   hunter3000

hunter3000

    Distinguished Member of Sony.yt Community

  • User
  • 635 posts
    • Time Online: 22d 13h 52m
  • Country | Страна | Kraj:
  • City | Город | Miasto:
    Sanok
  • Phone | Телефон | Telefon:
    Xperia Play | Lenovo IdeaTab S6000
  • Firmware | Прошивка:
    Zmienne
  • Android:4.0.4 | 4.2.2
  • Operator | Oператор:
    Plus

Posted 23 June 2012 - 16:57

Najpierw wgrywasz main + fs później custom do tpa/preset/custom ?

Coś musiałeś źle wrzucić zobacz czy jak wrzucasz pliki FARem do poprawnego folderu ci kopiuje :)
  • 0
Pomogłem? Daj plusika.

Sony Xperia S | Zylo | W850

#3 OFFLINE   tebich

tebich

    Freshly registered FAQ reader

  • User
  • 18 posts
    • Time Online: 17h 40m
  • Country | Страна | Kraj:
  • City | Город | Miasto:
    Krosno
  • Phone | Телефон | Telefon:
    x10 mini pro
  • Android:2.1
  • Operator | Oператор:
    Plus

Posted 23 June 2012 - 17:05

jesli mam soft R9BB001 i sim lock orange to jak wrzuce soft R11CA002 i potem ktory custom wgrac zeby wlaczyc telefon i odpalic executora ?
  • 0

#4 OFFLINE   hunter3000

hunter3000

    Distinguished Member of Sony.yt Community

  • User
  • 635 posts
    • Time Online: 22d 13h 52m
  • Country | Страна | Kraj:
  • City | Город | Miasto:
    Sanok
  • Phone | Телефон | Telefon:
    Xperia Play | Lenovo IdeaTab S6000
  • Firmware | Прошивка:
    Zmienne
  • Android:4.0.4 | 4.2.2
  • Operator | Oператор:
    Plus

Posted 23 June 2012 - 17:09

Jeśli chcesz ściągnąć simlocka to wgrywasz tego softa pod którego masz patcha.

Flash main + fs
nie włączasz telefonu, wgrywasz custom do tpa/preset/custom
uruchamiasz
potem już robisz tą procedurę z executorem

Edited by not found, 24 June 2012 - 10:48.
literówka

  • 0
Pomogłem? Daj plusika.

Sony Xperia S | Zylo | W850

#5 OFFLINE   bartolinio3

bartolinio3

    Banned

  • Banned
  • 1180 posts
  • GG:
  • Country | Страна | Kraj:
  • Android:4.1.1
  • Operator | Oператор:
    T-Mobile

Posted 23 June 2012 - 17:12

Może banalne, ale wgrywasz pliki z tego customa czy cały spakowany zipem custom?
Posted Image

#6 OFFLINE   tebich

tebich

    Freshly registered FAQ reader

  • User
  • 18 posts
    • Time Online: 17h 40m
  • Country | Страна | Kraj:
  • City | Город | Miasto:
    Krosno
  • Phone | Телефон | Telefon:
    x10 mini pro
  • Android:2.1
  • Operator | Oператор:
    Plus

Posted 23 June 2012 - 17:13

no to wgrywam soft R11CA002 main + fs tylko jakiego customa wgrac ??
nie no wypakowany juz custom :)

Edited by tebich, 23 June 2012 - 17:14.

  • 0

#7 OFFLINE   hunter3000

hunter3000

    Distinguished Member of Sony.yt Community

  • User
  • 635 posts
    • Time Online: 22d 13h 52m
  • Country | Страна | Kraj:
  • City | Город | Miasto:
    Sanok
  • Phone | Телефон | Telefon:
    Xperia Play | Lenovo IdeaTab S6000
  • Firmware | Прошивка:
    Zmienne
  • Android:4.0.4 | 4.2.2
  • Operator | Oператор:
    Plus

Posted 23 June 2012 - 17:17

jeżeli wgrywasz czysty main i fs to wgrywasz czysty custom
  • 0
Pomogłem? Daj plusika.

Sony Xperia S | Zylo | W850

#8 OFFLINE   tebich

tebich

    Freshly registered FAQ reader

  • User
  • 18 posts
    • Time Online: 17h 40m
  • Country | Страна | Kraj:
  • City | Город | Miasto:
    Krosno
  • Phone | Телефон | Telefon:
    x10 mini pro
  • Android:2.1
  • Operator | Oператор:
    Plus

Posted 23 June 2012 - 17:32

no ale mam 2 customy :

HB1_06_Gen_CDA102568_2_R11A_GENERIC_CENT_EUROPE

HB1_06_Gen_CDA102568_2_R8A_GENERIC_CENT_EUROPE

sluchajcie chodzi o to ze wgrywam soft R11CA002 poniewaz pod niego jest executror i patch na simlocka ale gdy wgrywam tego softa z customem to pozniej nie mam jak odpalic executora bo jest jakis simlock tu jest moj problem :(
  • 0

#9 OFFLINE   faflak

faflak

    Moderator

  • Moderator
  • 1029 posts
    • Time Online: 81d 17h 12m
  • GG:
  • Country | Страна | Kraj:
  • City | Город | Miasto:
    milicz
  • Phone | Телефон | Telefon:
    SE ;)
  • Operator | Oператор:
    Orange

Posted 23 June 2012 - 18:00

musisz miec karte z orange zeby odpalic executora albo karte testowa np: motorolli albo jakas inna podkladke pod sim omijajaca locka
  • 0

#10 OFFLINE   tebich

tebich

    Freshly registered FAQ reader

  • User
  • 18 posts
    • Time Online: 17h 40m
  • Country | Страна | Kraj:
  • City | Город | Miasto:
    Krosno
  • Phone | Телефон | Telefon:
    x10 mini pro
  • Android:2.1
  • Operator | Oператор:
    Plus

Posted 23 June 2012 - 18:06

no mam karte z orange tylko powiedz mi ktorego custma wgrac ?

ten czy ten


HB1_06_Gen_CDA102568_2_R11A_GENERIC_CENT_EUROPE

HB1_06_Gen_CDA102568_2_R8A_GENERIC_CENT_EUROPE

Edited by tebich, 23 June 2012 - 18:06.

  • 0

#11 OFFLINE   vad3r

vad3r

    Junior Activist of Sony.yt Community

  • User
  • 161 posts
    • Time Online: 9d 13h 27m
  • Country | Страна | Kraj:
  • Operator | Oператор:
    Other

Posted 23 June 2012 - 18:18

R11

Sent from my WT19i using Tapatalk
  • 0

#12 OFFLINE   tebich

tebich

    Freshly registered FAQ reader

  • User
  • 18 posts
    • Time Online: 17h 40m
  • Country | Страна | Kraj:
  • City | Город | Miasto:
    Krosno
  • Phone | Телефон | Telefon:
    x10 mini pro
  • Android:2.1
  • Operator | Oператор:
    Plus

Posted 23 June 2012 - 18:25

dobra juz wszystko mam tylko teraz jest problem bo po odpaleniu executrora w farze nie mam folderu bflash :( ???
  • 0

#13 OFFLINE   bartolinio3

bartolinio3

    Banned

  • Banned
  • 1180 posts
  • GG:
  • Country | Страна | Kraj:
  • Android:4.1.1
  • Operator | Oператор:
    T-Mobile

Posted 23 June 2012 - 18:49

Wina złego skryptu, spróbuj innego albo pobierz jakiegoś innego jdflashera.
Posted Image

#14 OFFLINE   bartolinio3

bartolinio3

    Banned

  • Banned
  • 1180 posts
  • GG:
  • Country | Страна | Kraj:
  • Android:4.1.1
  • Operator | Oператор:
    T-Mobile

Posted 24 June 2012 - 11:28

Problem został rozwiązany, a temat zamknięty. W razie innych problemów, proszę założyć nowy temat. Wszelkie reklamacje/uwagi /opinie/sugestie proszę zgłaszać do Redakcji Forum Sony.yt poprzez PW.
Posted Image


0 user(s) are reading this topic