[Rozwiązany] Problem z wgraniem odtwarzacza z Xperi S
Started by jack79, Apr 29 2012 11:03
5 replies to this topic
#1 OFFLINE
Posted 29 April 2012 - 11:03
Witam
W końcu zdecydowałem się na roota,ale mam problem z wgraniem odtwarzacza z Xperi S,po skopiowaniu wszystkich plików i włączeniu telefonu robi mi się czarny ekran (a wcześniej wyskakuje jakiś komunikat o zamknięciu aplikacji) i nic się nie da zrobić oprócz ponownej instalacja romu.Chciałem też to zrobić przez recorvery ,ale nie mogę wejść do tego
W końcu zdecydowałem się na roota,ale mam problem z wgraniem odtwarzacza z Xperi S,po skopiowaniu wszystkich plików i włączeniu telefonu robi mi się czarny ekran (a wcześniej wyskakuje jakiś komunikat o zamknięciu aplikacji) i nic się nie da zrobić oprócz ponownej instalacja romu.Chciałem też to zrobić przez recorvery ,ale nie mogę wejść do tego
#2 OFFLINE
Posted 29 April 2012 - 11:29
A dałeś plikom uprawnienia poprawne? trzeba to zrobić ręcznie. Co do wejścia w recovery robię to tak:
wyłączam telefon
Trzymam jednoczęeśnie POWER i VOLUME UP
Po wibracji ( włączeniu telefonu ) puszczam POWER, a volume up przytrzymuje na 2 sekundy i puszczam na 2 sekundy i tak aż do skutku. istnieje też łatwiejszy sposób - programem:
jesteś pewien, że masz wgrane recovery? możesz to zrobić przez wgranie kernela ( wymagany odblokwoany bootloader ) albo zainstalwoanie aplikacji ( nie wymaga odblokowania BL )
wyłączam telefon
Po wibracji ( włączeniu telefonu ) puszczam POWER, a volume up przytrzymuje na 2 sekundy i puszczam na 2 sekundy i tak aż do skutku. istnieje też łatwiejszy sposób - programem:
jesteś pewien, że masz wgrane recovery? możesz to zrobić przez wgranie kernela ( wymagany odblokwoany bootloader ) albo zainstalwoanie aplikacji ( nie wymaga odblokowania BL )
#3 OFFLINE
Posted 29 April 2012 - 11:46
A dałeś plikom uprawnienia poprawne? trzeba to zrobić ręcznie. Co do wejścia w recovery robię to tak:
wyłączam telefon
Wielkie dzięki za pomoc zainstalowałem to Xperia CWM i normalnie weszło,tylko jak wchodzę do korektora w opcje ,,więcej" to wywala błąd i nie wiem czy to trzeba wgrywanie jakoś w określonej kolejności czy jak
EDIT: Wgrałem wszystko jeszcze i działa (jest po prostu zajefajnie) !! Jeszcze raz wielkie dzięki stary co ja bym bez ciebie zrobił.Temat można zamknąć
Edited by jack79, 29 April 2012 - 11:52.
#4 OFFLINE
Posted 29 April 2012 - 12:01
Jak chcesz mieć fajne efekty to polecam Ci program dsp manager. tylko w google play go nie ma. link -->
polecam zapisać go w folderze /system/app i dać mu uprawnienia RW-R-R . możesz go też normalnie zainstalować.
pozdro
polecam zapisać go w folderze /system/app i dać mu uprawnienia RW-R-R . możesz go też normalnie zainstalować.
pozdro
#5 OFFLINE
Posted 30 April 2012 - 06:45
Wiesz póki co wystarcza mi ten co jest,jedynie co zauważyłem to takie jakby przycinanie się piosenek ,ale nie to uciążliwe
#6 OFFLINE
Posted 30 April 2012 - 08:32
Też to miałem na stocku. Z czasem zniknęło.