[Rozwiązany] Problem ARC
Started by reche12, Mar 10 2012 14:38
10 replies to this topic
#1 OFFLINE
Posted 10 March 2012 - 14:38
Witam mam problem
robilem 1 sposobem
i po odłaczeniu juz telefonu od komputera klikam przycisk głoscnosci i nie ma zadnej reakcji
uruchamiajac go przycieskiem power wyswietla mi sie logo xperia project i potem logo SE na którym telefon stoi i nie idzie dalej nie wiem co mam teraz robic prosze o pomoc
o probowałem zrobic 3 sposobem wlaczal sie recorewy dawalem tego CM i wyskakiwalo installation aborted i nie wiem co teraz zrobic telefon sie nie uruchamia do konca stoi na logu SE
a program typu PC companion prosi o zmiane ustawien a nie mamm mozliwosci
zablkowałem bootloadera i sie juz wogole nie uruchamia
teraz juz nic nie wiem co robic
robilem 1 sposobem
i po odłaczeniu juz telefonu od komputera klikam przycisk głoscnosci i nie ma zadnej reakcji
uruchamiajac go przycieskiem power wyswietla mi sie logo xperia project i potem logo SE na którym telefon stoi i nie idzie dalej nie wiem co mam teraz robic prosze o pomoc
o probowałem zrobic 3 sposobem wlaczal sie recorewy dawalem tego CM i wyskakiwalo installation aborted i nie wiem co teraz zrobic telefon sie nie uruchamia do konca stoi na logu SE
a program typu PC companion prosi o zmiane ustawien a nie mamm mozliwosci
zablkowałem bootloadera i sie juz wogole nie uruchamia
teraz juz nic nie wiem co robic
#2 OFFLINE
Posted 10 March 2012 - 15:53
Wgrałeś kernela przez fastboota?
Zrobiłeś full wipe?
jak włączasz telefon to musisz kilka razy klikać głośność, do skutku.
Zrobiłeś full wipe?
jak włączasz telefon to musisz kilka razy klikać głośność, do skutku.
#3 OFFLINE
Posted 10 March 2012 - 15:56
nie znam sie na tym jesli byla by mozliwosc prosze o jakies poradniki
#4 OFFLINE
Posted 10 March 2012 - 16:07
Jak uda Ci się wejść w recovery ( CWM ) to ( poruszasz się głośnością, wybierasz Home, a cofasz strzałką ) kliknij wszędzie gdzie jest napisane WIPE, czyli wipe cache partition, wipe data/factory reset i w advanced - wipe dalvik cache. Ale nie rób wipe battery state - niepotrzebne.
Jeżeli nie wiesz jak wejść w recovery ( CWM ), to tak:
- wyłączasz telefon
- włączasz i trzymasz cały czas POWER + głośność ( góra lub dół ) i klikasz cały czas głośność dopóki nie pojawi się recovery. Jeżeli się wcale nie pojawi tzn, że nie wgrałeś kernela, czyli jądra systemu. W podanym linku od Ciebie, w załącznikach, plik BOOT to kernel. wypakuj go, plik w środku - boot.img - zflashuj przez fastboota przez komendę
Wszystko powinno być ok
Jeżeli nie wiesz jak wejść w recovery ( CWM ), to tak:
- wyłączasz telefon
- włączasz i trzymasz cały czas POWER + głośność ( góra lub dół ) i klikasz cały czas głośność dopóki nie pojawi się recovery. Jeżeli się wcale nie pojawi tzn, że nie wgrałeś kernela, czyli jądra systemu. W podanym linku od Ciebie, w załącznikach, plik BOOT to kernel. wypakuj go, plik w środku - boot.img - zflashuj przez fastboota przez komendę
fastboot flash boot boot.img.
Wszystko powinno być ok
#5 OFFLINE
Posted 10 March 2012 - 16:24
zrobilem tak i uruchamiajac telefon klikalem ale recowery sie nie uruchamial wiec właczam go przez
Kod:
fastboot.exe boot recoveryARC.img
teraz stoi na logu SE przy włączaniu u dalej nie idzie ;/
Kod:
fastboot.exe boot recoveryARC.img
teraz stoi na logu SE przy włączaniu u dalej nie idzie ;/
#6 OFFLINE
Posted 10 March 2012 - 16:28
przez ten kod, który podałeś był jakiś postęp wgrywania? kernel do tego softu ma już w sobie recovery, więc wystarczy go wgrać. musi być specjalny kernel, na innym nie zadziała, więc flashuj przez fastboota "boot.img"
#7 OFFLINE
Posted 10 March 2012 - 16:43
dante, ale On wgrał Cyanogena, więc wgranie tego kernela od Ciebie nic nie da, musi mieć kernel pod CM
#8 OFFLINE
Posted 10 March 2012 - 16:47
dałem wgrywanie ale blad wyskoczyl a potem juz telefon nie reagowal
#9 OFFLINE
Posted 10 March 2012 - 16:52
którego kernela wgrałeś? tego dołączonego do roma na ipmart?
#10 OFFLINE
Posted 10 March 2012 - 18:20
dobra juz jest git wgralem tego kelnera co podal dante i poszlo dzieki wielkie
#11 OFFLINE
Posted 10 March 2012 - 20:47
Problem został rozwiązany, a temat zamknięty. W razie innych problemów, proszę założyć nowy temat. Wszelkie reklamacje/uwagi /opinie/sugestie proszę zgłaszać do Redakcji Forum Sony.yt poprzez PW.
Serwis Sony Ericsson Online | Online Sony Ericsson Service
Więcej informacji, Cennik | More information, Price list GG: 1793684 Skype: gen.jurij