Jump to content


Meet Sony Xperia XZ Premium:


Photo

TechMode się nie włącza


  • Please log in to reply
10 replies to this topic

#1 OFFLINE   Siódemek

Siódemek

    Freshly registered FAQ reader

  • User
  • 5 posts
    • Time Online: 3h 32m
  • Country | Страна | Kraj:
  • Operator | Oператор:
    Orange

Posted 21 October 2011 - 15:40

Witam,
mam taki problem:

Potrzebuję uruchomić TechMode czyli programik który pokazuje numer obsługującego nas BTS oraz moc sygnału odebranego. Aktywuje się to kodem *585*0000# -> słuchawka. Nie działało wyskakiwał komunikat, że nie znaleziono sieci czy błąd sieci. Znalazłem gdzieś na necie, że trzeba grać pliczek customize_upgrade.xml do tpa/preset/custom czyli:

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<customization>
<network>
   <techmode-enabled>true</techmode-enabled>
   <techmode-passcode>0000</techmode-passcode>
   <techmode-internetbutton>false</techmode-internetbutton>
</network>
<files>
   <delete dest="/usb/other/Custom/customize_upgrade.xml" />
</files>
</customization>

Co zaowocowało tym, że po wklepaniu kodu pokazał się komunikat TechMode zostało uruchomione ale po próbie Ustawienia ->Laczność->sieci komorkowe->netmonitor nic się nie włączyło jakby był włączony ale nie jest niestety :( .

Jakieś sugestie co powinienem zrobić aby to uruchomić?
  • 0

#2 ONLINE   Jurij

Jurij

    Emperror of Sony Kingdom

  • Administrator
  • 11797 posts
    • Time Online: 549d 5h 59m
  • Chat with me
  • GG:
  • Country | Страна | Kraj:
  • Operator | Oператор:
    Orange

Posted 22 October 2011 - 03:32

To i tak sukces, że coś Ci się pokazało :) U mnie na C905, Z770, W850 i Z500 nic... jedynie problem z siecią wyskakuje. Dla mnie to strata czasu i nie warto się tym przejmować, bo na większości modeli to nie działa ... ponoć najłatwiej na k800 i k750 to ustawić. Potrzebne Ci to jest do szczęścia? Jeśli tak, to spróbuj na innych wersjach softu. Jeśli nie - daj sobie spokój :)
  • 0
Serwis Sony Ericsson Online | Online Sony Ericsson Service | Ремонт Sony Ericsson Oнлайн

Xperia.jpg

Więcej informacji, Cennik | More information, Price list GG: 1793684 Skype: gen.jurij

Other services: LG, HTC, Samsung, Alcatel, Blackberry, Huawei, ZTE, Motorola, Sharp unlock and more...

#3 OFFLINE   Siódemek

Siódemek

    Freshly registered FAQ reader

  • User
  • 5 posts
    • Time Online: 3h 32m
  • Country | Страна | Kraj:
  • Operator | Oператор:
    Orange

Posted 22 October 2011 - 10:48

Szczerze tak potrzebne do pracy inżynierskiej. Właśnie znalazłem, że gość na tym właśnie modelu miał TechMode i działało. W zasadzie nie musi być TechMode ale potrzebuje programik który wyświetli mi identyfikator BTS i poziom sygnału. Jeśli znacie coś takiego to nie potrzebuje TechMode.
  • 0

#4 OFFLINE   Adogard

Adogard

    Distinguished Member of Sony.yt Community

  • User
  • 530 posts
    • Time Online: 14d 14h 31m
  • Chat with me
  • GG:
  • Country | Страна | Kraj:
  • City | Город | Miasto:
    Lubień Kujawski
  • Phone | Телефон | Telefon:
    Xperia Z
  • Firmware | Прошивка:
    10.3.A.0.423
  • Android:4.2.2
  • Operator | Oператор:
    T-Mobile

Posted 22 October 2011 - 12:07

Poziom to chodzi Ci o dBm?
  • 0
W995 forever

#5 OFFLINE   Siódemek

Siódemek

    Freshly registered FAQ reader

  • User
  • 5 posts
    • Time Online: 3h 32m
  • Country | Страна | Kraj:
  • Operator | Oператор:
    Orange

Posted 22 October 2011 - 13:10

Ewentualnie w [W] nie robi mi to.
  • 0

#6 OFFLINE   zylka

zylka

    Junior Activist of Sony.yt Community

  • User
  • 168 posts
    • Time Online: 25d 19h 35m
  • Country | Страна | Kraj:
  • Operator | Oператор:
    au KDDI

Posted 22 October 2011 - 15:28

Mój elf TextInfo 1.2 ma taka możliwość ;)
- Lac Cid stacji bazowej do wyboru w hex lub dec
- poziom sygnału sieci do wyboru w dBm lub %
Zamiast identyfikatorów BTS można podstawić własne napisy np. adres nadajnika, dom, praca czy cokolwiek.
Elf zadziała na każdym SE z wgranym EP niezależnie od platformy.
  • 0

Reklama i pozycjonowanie stron:

szybkakasa24h.pl/rejestracja.php?id=9

http://fastsurf.eu/


#7 OFFLINE   Siódemek

Siódemek

    Freshly registered FAQ reader

  • User
  • 5 posts
    • Time Online: 3h 32m
  • Country | Страна | Kraj:
  • Operator | Oператор:
    Orange

Posted 22 October 2011 - 17:53

Mój elf TextInfo 1.2 ma taka możliwość ;)
- Lac Cid stacji bazowej do wyboru w hex lub dec
- poziom sygnału sieci do wyboru w dBm lub %
Zamiast identyfikatorów BTS można podstawić własne napisy np. adres nadajnika, dom, praca czy cokolwiek.
Elf zadziała na każdym SE z wgranym EP niezależnie od platformy.


A mógłbyś to rozwinąć? Jestem dosyć mocno zielony pod tym względem? Gdzie ja to znajdę i jak to wgrać? Z góry dzięki :)
  • 0

#8 OFFLINE   zylka

zylka

    Junior Activist of Sony.yt Community

  • User
  • 168 posts
    • Time Online: 25d 19h 35m
  • Country | Страна | Kraj:
  • Operator | Oператор:
    au KDDI

Posted 22 October 2011 - 18:29

Masz w595 i by móc to wgrać potrzebne jest przygotowanie telefonu do patchowania, czyli konieczna jest zmiana certyfikatu z Red na Brown.
Dalej potrzebna jest jedna z dwu wersji softu na którą występuje EP. czyli W595_R3EF001 lub W595_R3EG004_Orange
Ep dla W595_R3EG004_Orange to dwa pacze elfloader:

Please Login or Register to see this Hidden Content

i lib

Please Login or Register to see this Hidden Content


EP dla W595_R3EF001 to dwa pacze elfloader:

Please Login or Register to see this Hidden Content

i lib

Please Login or Register to see this Hidden Content


Dodatkowo niezbędny jest plik dyn_const i librarydll wgrane do odpowiednich folderów (dostępne tu:

Please Login or Register to see this Hidden Content

)
Elf TextInfo dostępny

Please Login or Register to see this Hidden Content


  • 0

Reklama i pozycjonowanie stron:

szybkakasa24h.pl/rejestracja.php?id=9

http://fastsurf.eu/


#9 OFFLINE   Siódemek

Siódemek

    Freshly registered FAQ reader

  • User
  • 5 posts
    • Time Online: 3h 32m
  • Country | Страна | Kraj:
  • Operator | Oператор:
    Orange

Posted 22 October 2011 - 20:23

Masz w595 i by móc to wgrać potrzebne jest przygotowanie telefonu do patchowania, czyli konieczna jest zmiana certyfikatu z Red na Brown.
Dalej potrzebna jest jedna z dwu wersji softu na którą występuje EP. czyli W595_R3EF001 lub W595_R3EG004_Orange
Ep dla W595_R3EG004_Orange to dwa pacze elfloader:

Please Login or Register to see this Hidden Content

i lib

Please Login or Register to see this Hidden Content


EP dla W595_R3EF001 to dwa pacze elfloader:

Please Login or Register to see this Hidden Content

i lib

Please Login or Register to see this Hidden Content


Dodatkowo niezbędny jest plik dyn_const i librarydll wgrane do odpowiednich folderów (dostępne tu:

Please Login or Register to see this Hidden Content

)
Elf TextInfo dostępny

Please Login or Register to see this Hidden Content



Mam pytanie, no znaczy kilka:

1.
po wklepaniu [ *>*<<*<* ] -> Inform. o usługach -> Inform. o oprogram. w pierwszym akapicie mam coś takiego:

R3EGOO4
prg12131543_ORANGE_LT R3EG004

Czyli rozumiem, że moja wersja softu jest odpowiednia. (oby)


2.
Co to jest ku**a certyfikat RED i BROWN i jak to zmienić?


3.

Dodatkowo niezbędny jest plik dyn_const i librarydll wgrane do odpowiednich folderów (dostępne tu:

Please Login or Register to see this Hidden Content

)
Elf TextInfo dostępny

Please Login or Register to see this Hidden Content



Jeśli dobrze rozumiem to w moim przypadku oczywiście będą to pliki:

dll_W595_R3EG004_Orange.zip
dyn_W595_R3EG004_Orange.zip
W595_R3EG004_Orange.zip

i Aby to wszystko wgrać potrzebuje A2Uploadera czy coś jeszcze?
  • 0

#10 OFFLINE   zylka

zylka

    Junior Activist of Sony.yt Community

  • User
  • 168 posts
    • Time Online: 25d 19h 35m
  • Country | Страна | Kraj:
  • Operator | Oператор:
    au KDDI

Posted 22 October 2011 - 20:39

ad.3 i lib

Please Login or Register to see this Hidden Content



dyn i dll wgrywasz jako pliki do odpowiednich folderów
W folderze other (inne pamięć telefonu) zrób folder Zbin a w nim podfoldery Daemons, Dll, Config
Plik librarydll.dll kopjujesz do folderu dll, a dyn_const.bin do folderu config

Pacze czyli pliki .vkp wgrywasz przez kabel odpowiednim programem poszukaj lub dopytaj się jaki to będzie najlepszy


ad.2 co jest masz tu:

Please Login or Register to see this Hidden Content


Niestety zmiana wiąże się z kosztami, np. min. 15pln w serwisie online tego forum

Edited by zylka, 22 October 2011 - 20:53.

  • 0

Reklama i pozycjonowanie stron:

szybkakasa24h.pl/rejestracja.php?id=9

http://fastsurf.eu/


#11 OFFLINE   phillix

phillix

    Knight of Sony Majesty

  • User
  • 2012 posts
    • Time Online: 59d 11h 6m
  • Country | Страна | Kraj:
  • City | Город | Miasto:
    zDolny Śląsk
  • Phone | Телефон | Telefon:
    Xperia Neo V / Quadra 7 Ultra Slim
  • Android:4.1.2
  • Operator | Oператор:
    Plus

Posted 04 November 2011 - 18:04

u mnie ( w995 r1ha035 ) jest "Problem z siecią" ;(
ale mi to nie potrzebne
  • 0
Posted Image


0 user(s) are reading this topic