O co chodzi? Google JVM odczytuje wszystkie losowe dane z /dev/random. Problem polega na tym, że /dev/random zawiera bardzo ograniczoną pulę danych. A są one wykorzystywane bardzo często. Gdy ich zabraknie ? procesy się blokują, a dla użytkownika objawia się to uciążliwym przycięciem systemu. Proces nie może ruszyć, dopóki kernel nie wygeneruje kolejnej porcji losowych danych.
Nie testowałem! Proszę o sprawdzenie (najlepiej w stockowych romach) i podanie czy działa. Aplikacja wymaga roota!
Link do oryginalnego tematu na XDA -
Seeder-1.1.apk 569.69K
17 downloads
Seeder - eliminacja 90% lagów w androidzie!
Started by Goomowiec, Jan 06 2013 18:31
3 replies to this topic
#1 OFFLINE
Posted 06 January 2013 - 18:31
Skoro człowiek człowiekowi wilkiem to czy zombie zombie zombie?
#2 OFFLINE
Posted 06 January 2013 - 18:47
W markecie jest coś takiego
zaraz obczaję to co podałeś
EDIT. to z XDA to to samo co w markecie xD przynajmniej ta sama ikonka i takie samo "wnetrze"
Rzeczywiście
Pierwsze co zrobiłem po odpaleniu, to wszedłem w ustawienia i troche tam pobuszowałem.
Jakby nie ten telefon. Zobacze jeszcze jak z baterią, bo na XDA coś o tym pisali.
zaraz obczaję to co podałeś
EDIT. to z XDA to to samo co w markecie xD przynajmniej ta sama ikonka i takie samo "wnetrze"
Rzeczywiście
Pierwsze co zrobiłem po odpaleniu, to wszedłem w ustawienia i troche tam pobuszowałem.
Jakby nie ten telefon. Zobacze jeszcze jak z baterią, bo na XDA coś o tym pisali.
Edited by phillix, 06 January 2013 - 18:41.
#3 OFFLINE
Posted 06 January 2013 - 19:29
no bo wersja z marketu to to samo co z xda, z tym że autor sam zaznaczył na forum że to tylko dla tych którzy chcą go wspomóc finansowo
Skoro człowiek człowiekowi wilkiem to czy zombie zombie zombie?
#4 OFFLINE
Posted 06 January 2013 - 22:19
Przetestowałem kilkanaście minut i stwierdzam,że moja SOLNICZKA przyspieszyła.Dzięki Panowie.