Zaczęło się od tego, że mam blokadę telefonu ustawioną na automatyczną, po włożeniu innej karty sim telefon żąda podania hasła telefonu (to nie jest simlock). Postanowiłem wgrać nowy firmware, który jak myślałem usunie hasło, poza tym nowszy firmawe zawsze raczej lepszy.
Zmieniłem najpierw wg jakiegos poradnika numer CDA w Omniusie na taki, po którym miał sie uaktualnić ELM, po wielkich próbach i staraniach zainstalowałem SEUSA i poszło. Obecnie mam FW R7CA065, a CDA wgrał mi 1237-9393 R6A 1229-0655 R7CA065 WESTERN-EUROPE.
Niestety po aktualizacji oprogramowania, hasło blokady telefonu jest dalej (żadne standardowe i domyślne numery typu 0000 nie działają gdy w menu chcę blokadę całkiem wyłączyć), a GPS przestał wykrywać pozycję, czekam 15 min na złapanie po to żeby zaraz się rozłączył

Czy może ktoś poradzić jak poradzić sobie z obydwiema sprawami - blokadą i GPS? myślałem tym razem ręcznie zaktualizować wgrywając custom CDA Central Europe ale nie wiem czy to coś da? A blokadę da się usunąć wgrywając nowy FM? Chciałbym najpierw usłyszeć co inni bardziej doświadczeni mogą powiedzieć.