mkv na xperi arc s
Started by Ardel, Apr 11 2012 18:48
6 replies to this topic
#1 OFFLINE
Posted 11 April 2012 - 18:48
Mam taki problem. Mam nową xperię arc s i chce na niej oglądać filmy w HD 720p i 1080p. Używam programów takich jak Mobo i MX Player (wersja darmowa) do odtwarzania plików mkv, ale obraz przycina delikatnie. Co zrobić aby filmy były wyświetlane płynnie? Strasznie mi na tym zależy. Miał ktoś podobny problem?
#2 OFFLINE
Posted 11 April 2012 - 19:30
Musisz pobawić się w ustawieniach. Możesz zmienić z poziomu telefonu nazwę pliku i na końcu dopisać np. . mp4.
Lepiej użyć konwertera i wziąć je w mp4. Możesz ustawić ilość fps i bitrate na najwyższy. Jakość w telefonie będzie ta sama, a film będzie szedł płynnie. Ustaw też rozdzielczość filmu zgodną z telefonem, czyli 480x854 pixele. Mi na neo v pomogło
Lepiej użyć konwertera i wziąć je w mp4. Możesz ustawić ilość fps i bitrate na najwyższy. Jakość w telefonie będzie ta sama, a film będzie szedł płynnie. Ustaw też rozdzielczość filmu zgodną z telefonem, czyli 480x854 pixele. Mi na neo v pomogło
#3 OFFLINE
#4 OFFLINE
Posted 19 August 2012 - 07:45
po co w ogóle oglądać w HD skoro rozdzielczość ekranu i tak jest mniejsza? lepszej jakości i tak nie zobaczysz.
#5 OFFLINE
Posted 19 August 2012 - 07:57
po co w ogóle oglądać w HD skoro rozdzielczość ekranu i tak jest mniejsza? lepszej jakości i tak nie zobaczysz.
Kolego Arc S może służyć jako odtwarzacz dla telewizora, w komplecie z tel dostajesz kabel HDMI
Ja za pomocą tel oglądam naprawdę dużo filmów, fajna sprawa, taki kieszonkowy odtwarzacz.
Wysłane z XPERIA ARC S
#6 OFFLINE
Posted 19 August 2012 - 10:32
"kolego", OP nic nie pisał o wyświetlaniu filmów na ekranie telewizora.Kolego Arc S może służyć jako odtwarzacz dla telewizora, w komplecie z tel dostajesz kabel HDMI
Ja za pomocą tel oglądam naprawdę dużo filmów, fajna sprawa, taki kieszonkowy odtwarzacz.
Wysłane z XPERIA ARC S