Poradnik odn. edycji menu
Started by phillix, Dec 27 2011 19:06
11 replies to this topic
#1 OFFLINE
Posted 27 December 2011 - 19:06
Siemanes, czy mógbły mi ktoś napisać krótki proadnik jak edytować ikony e głownym menu programem Menu Editor 0.5? mnie już szlag trafia z tym wg mnie chorym programem.. zbyt dużo nerwów przeszedłem w zyciu.
z góry dzięki,
pozdro
Jurij: Ort.
z góry dzięki,
pozdro
Jurij: Ort.
#2 OFFLINE
Posted 28 December 2011 - 09:08
Siema. W załączniku dodaje screena na którym zaznaczyłem w których miejscach zmieniasz ikony w menu.
Trochę wyjaśnienia co do numeracji:
1) Ikona po najechaniu kursorem/dżojem (nie wiem jak to dokładnie się nazywa w telefonie)
2) Ikona nie zaznaczona (w stanie spoczynku)
3) Ciężko mi przetłumaczyć okienko "SHORTCUT"
4) Wybór np. zamiast książki telefonicznej będzie Aparat
I w tych okienkach są puste linijki w których możesz wybrać inne ikony lecz jeżeli tak chcesz zrobić musisz odznaczyć ptaszka "internal source"
Trochę wyjaśnienia co do numeracji:
1) Ikona po najechaniu kursorem/dżojem (nie wiem jak to dokładnie się nazywa w telefonie)
2) Ikona nie zaznaczona (w stanie spoczynku)
3) Ciężko mi przetłumaczyć okienko "SHORTCUT"
4) Wybór np. zamiast książki telefonicznej będzie Aparat
I w tych okienkach są puste linijki w których możesz wybrać inne ikony lecz jeżeli tak chcesz zrobić musisz odznaczyć ptaszka "internal source"
Attached Files
#3 OFFLINE
Posted 28 December 2011 - 14:58
Wszystko jest dobrze tylko jakoś GPSa nie mogę dodać i wszystko się zamieniło przez to miejscami i napisami ;/
załączam screena. nie wiem co jest źle screen menu.png 249.19K 6 downloads
dodam jeszcze, że w innym menu ( od Adogarda ) są takie same dane i wszystko działa, a u mnie nie.
Jak ktoś potrafi to prosze o zrobienie menu takiego jak tutaj:
załączam ikony oraz menu.ml na którym to tworzyłem. wszystko jest dobrze tylko GPSa mi nie pokazuje wcale, nawet jak biorę dane z oryginalnego menu.ml iMenu w995.rar 434.35K 2 downloads
załączam screena. nie wiem co jest źle screen menu.png 249.19K 6 downloads
dodam jeszcze, że w innym menu ( od Adogarda ) są takie same dane i wszystko działa, a u mnie nie.
Jak ktoś potrafi to prosze o zrobienie menu takiego jak tutaj:
załączam ikony oraz menu.ml na którym to tworzyłem. wszystko jest dobrze tylko GPSa mi nie pokazuje wcale, nawet jak biorę dane z oryginalnego menu.ml iMenu w995.rar 434.35K 2 downloads
#4 OFFLINE
Posted 28 December 2011 - 16:40
Sprawdziłem i wiem co jest grane. Miałem to samo jak sobie zmieniałem układ wiadomości i łączności w menu głównym. Musisz zacząć edytować tak żebyś przeniósł cały folder w którym znajduje się GPS do menu głównego. U mnie takie przeniesienie pomogło
P.S. nie wiem jak u ciebie ale u mnie nie może wejść w menadżera plików i w multimedia ;/ przy próbie wejścia zwiesza się telefon i po chwili normalnie funkcjonuje ale nie wchodzi dalej.
P.S.2 już wiem czemu nie udało ci się. W linijce gdzie masz "label (type:name)" musisz wybrać menu odpowiadające żeby pojawiał się GPS np. odpowiednik kśiążki telefonicznej w telefonie "menu_phonebook_txt"
Jak chcesz to wieczorem pobawię się z tym.
P.S. nie wiem jak u ciebie ale u mnie nie może wejść w menadżera plików i w multimedia ;/ przy próbie wejścia zwiesza się telefon i po chwili normalnie funkcjonuje ale nie wchodzi dalej.
P.S.2 już wiem czemu nie udało ci się. W linijce gdzie masz "label (type:name)" musisz wybrać menu odpowiadające żeby pojawiał się GPS np. odpowiednik kśiążki telefonicznej w telefonie "menu_phonebook_txt"
Jak chcesz to wieczorem pobawię się z tym.
Edited by kotlecik_mielony, 28 December 2011 - 16:45.
#5 OFFLINE
Posted 28 December 2011 - 16:56
problem w tym, że nie bardzo rozumiem ten cały edytor jakbyś miał chwilkę to zrób to menu i do organizatora dodaj menedżer
dzięki
a jak w ustawieniach zrobić zakładki? bo ta lista mi się nie podoba
dzięki
a jak w ustawieniach zrobić zakładki? bo ta lista mi się nie podoba
#6 OFFLINE
Posted 28 December 2011 - 16:57
żeby to miało ręce i nogi to zrobię ci w menu głównym "usługi lokalizacyjne". W tym jest gps, nawigacja, etc. jak u ciebie też nie działa menadżer plików prawidłowo to mogę ci wyedytować moje menu i podmienię ci ikony na te które dałeś w załączniku a drobne poprawki sam byś zrobił (ewentualnie bym ci pomógł gdybyś nie ogarniał)
#7 OFFLINE
Posted 28 December 2011 - 17:09
te usługi lokalizacyjne nazywam GPSem udało mi się jakoś jak chcesz mogę Ci podesłać to menu.
już się zj***ło..ustawienia nie działają..pokombinuje coś i dam znać
już się zj***ło..ustawienia nie działają..pokombinuje coś i dam znać
#8 OFFLINE
#9 OFFLINE
Posted 28 December 2011 - 18:24
wgrałem to i mam zwykłe, oryginalne menu
ale i tka nie wszystko działa na tym :oryginalnym". wszystko - prawie- zamienione nazwami i mijescami i np w ustawieniach są 4 zamiast 5 zakładek
ale i tka nie wszystko działa na tym :oryginalnym". wszystko - prawie- zamienione nazwami i mijescami i np w ustawieniach są 4 zamiast 5 zakładek
#10 OFFLINE
#11 OFFLINE
Posted 28 December 2011 - 18:53
mam zrobione tylko jak wchodze w ustawienia to musze dac "czerwoną słuchawke" żeby sie odwiesiło nie potrafie tych zakładek w ustawieniach zrobić. spróbuje później, póki co, dzięki za pomoc
#12 OFFLINE
Posted 29 December 2011 - 11:41
Problem został rozwiązany , a temat zamknięty. W razie innych problemów, proszę założyć nowy temat. Wszelkie reklamacje / uwagi / opinie / sugestie proszę zgłaszać Redakcji SonyEricsson-World poprzez PW.
DENON DJ