Jump to content


Meet Sony Xperia XZ Premium:


Photo

W200 Nie mogę dograć pl.lng


  • Please log in to reply
27 replies to this topic

#1 OFFLINE   jacobi123

jacobi123

    Freshly registered FAQ reader

  • User
  • 11 posts
    • Time Online: 13h 26m
  • Country | Страна | Kraj:
  • Operator | Oператор:
    PLAY

Posted 01 August 2013 - 11:41

Witam
Mam SE W200 CID52 FIRMWARE:R4JB001 ze zdjętym w serwisie simlockiem. Chyba zdjeli go na patcha bo w grach widnieje nadal executor :/ Rzecz w tym ze oddaje telefon żonie a ona musi mieć menu po Polsku. Dogrywałem Farem pl.lng i pl.t9 ale nadal w menu nie ma tego języka. W menu telefonu można wybrać tylko Angielskii lub język według karty sim. Firmware wgrywałem wcześniej sam i nie przeszkadzał mi język angielski. Jak dograć PL nie tracąc simlocka ???

Pozdrawiam proszę o pomoc
  • 0

#2 OFFLINE   not found

not found

    Banned

  • Banned
  • 1546 posts
  • GG:
  • Country | Страна | Kraj:
  • City | Город | Miasto:
    Garwolin
  • Phone | Телефон | Telefon:
    W960
  • Firmware | Прошивка:
    R9K009
  • Operator | Oператор:
    Virgin Mobile

Posted 01 August 2013 - 11:51

Cześć. Dodałeś pl do pliku allowed_language.txt ?
WALKMAN®

Posted Image

#3 OFFLINE   jacobi123

jacobi123

    Freshly registered FAQ reader

  • User
  • 11 posts
    • Time Online: 13h 26m
  • Country | Страна | Kraj:
  • Operator | Oператор:
    PLAY

Posted 01 August 2013 - 12:59

Niby nie, A jaka jest jego struktura ? Stworzyć nowy i podmienic z obecnym ?
  • 0

#4 OFFLINE   not found

not found

    Banned

  • Banned
  • 1546 posts
  • GG:
  • Country | Страна | Kraj:
  • City | Город | Miasto:
    Garwolin
  • Phone | Телефон | Telefon:
    W960
  • Firmware | Прошивка:
    R9K009
  • Operator | Oператор:
    Virgin Mobile

Posted 01 August 2013 - 13:07

A jak masz w oryginalnym?

Tak tylko bez pl?
en, pl, cs, sk, hu,

Dopisz pl i będzie dobrze.
WALKMAN®

Posted Image

#5 OFFLINE   jacobi123

jacobi123

    Freshly registered FAQ reader

  • User
  • 11 posts
    • Time Online: 13h 26m
  • Country | Страна | Kraj:
  • Operator | Oператор:
    PLAY

Posted 01 August 2013 - 13:20

pliki na telefonie nie dają się skopiowac ani podejrzeć/edytować, mogę jedynie kopiowac z z kompa na telefon
na telefonie mam /tpa/present/system/language/ allowed_language.txt cf.lng en.lng fr.t9 lng.dat pl.lng
żeby było zabawniej wczoraj napewno kopiowałem tam jeszcze pl.t9 z kolei nie było lng.dat i lng.lst

podmieniłem na telefonie plik allowed_language.txt na taki z treścią jak podałeś ale na telefonie nie zrobiło to wrażenia
Może ktoś mógłby podesłać mi zawarość całego katalogu językowego dla w200 ?

Edited by jacobi123, 01 August 2013 - 13:21.

  • 0

#6 OFFLINE   not found

not found

    Banned

  • Banned
  • 1546 posts
  • GG:
  • Country | Страна | Kraj:
  • City | Город | Miasto:
    Garwolin
  • Phone | Телефон | Telefon:
    W960
  • Firmware | Прошивка:
    R9K009
  • Operator | Oператор:
    Virgin Mobile

Posted 01 August 2013 - 13:38

Z drugiej strony nie rozumiem dlaczego w serwisie nie wgrali Ci R4HA014, który ma polski język, są na niego patche i elfpack...
WALKMAN®

Posted Image

#7 OFFLINE   jacobi123

jacobi123

    Freshly registered FAQ reader

  • User
  • 11 posts
    • Time Online: 13h 26m
  • Country | Страна | Kraj:
  • Operator | Oператор:
    PLAY

Posted 01 August 2013 - 14:47

Też tego nie rozumiem, ale jest jak jest .Co może być jeszcze powodem braku języka polskiego ?
  • 0

#8 OFFLINE   faflak

faflak

    Moderator

  • Moderator
  • 1027 posts
    • Time Online: 81d 8h 3m
  • GG:
  • Country | Страна | Kraj:
  • City | Город | Miasto:
    milicz
  • Phone | Телефон | Telefon:
    SE ;)
  • Operator | Oператор:
    Orange

Posted 01 August 2013 - 15:00

to nie mozna wgrac R4HA014 i zdjac samemu simocka ? obcy simlock jst w tym w200?
  • 0

#9 OFFLINE   jacobi123

jacobi123

    Freshly registered FAQ reader

  • User
  • 11 posts
    • Time Online: 13h 26m
  • Country | Страна | Kraj:
  • Operator | Oператор:
    PLAY

Posted 01 August 2013 - 15:48

Próbowałem kiedyś sam zdjąć simlocka z tego telefonu patchem, bezskutecznie. Nie wiem czemu im się udało
  • 0

#10 OFFLINE   Jurij

Jurij

    Emperror of Sony Kingdom

  • Administrator
  • 11891 posts
    • Time Online: 550d 23h 23m
  • Chat with me
  • GG:
  • Country | Страна | Kraj:
  • Operator | Oператор:
    Orange

Posted 01 August 2013 - 17:09

Widocznie mają boxa, ale nie potrafią go używać. Czemu nie pójdziesz do nich z reklamacją? Przecież przy pomocy boxa można zdjąć simlocka na stałe (podłączając pod port com) i naprawdę nie wiem jak bardzo trzeba być niekompetentnym, żeby nadal się bawić w executory... Ja bym na Twoim miejscu poszedł z reklamacją, powiedział jaka jest sytuacja i poprosił o trwałe usunięcie blokady, skoro za to zapłaciłeś.
  • 0
Serwis Sony Ericsson Online | Online Sony Ericsson Service | Ремонт Sony Ericsson Oнлайн

Xperia.jpg

Więcej informacji, Cennik | More information, Price list GG: 1793684 Skype: gen.jurij

Other services: LG, HTC, Samsung, Alcatel, Blackberry, Huawei, ZTE, Motorola, Sharp unlock and more...

#11 OFFLINE   jacobi123

jacobi123

    Freshly registered FAQ reader

  • User
  • 11 posts
    • Time Online: 13h 26m
  • Country | Страна | Kraj:
  • Operator | Oператор:
    PLAY

Posted 01 August 2013 - 19:58

Moge próbować ale jak znam życie będą się odgryzać ze zapłaciłem za simlocka i simlock zdjęty. Wolał bym dla swiętego spokoju zrobić ten PL sam
  • 0

#12 OFFLINE   slivka91

slivka91

    Distinguished Member of Sony.yt Community

  • User
  • 512 posts
    • Time Online: 15d 4h 34m
  • GG:
  • Country | Страна | Kraj:
  • City | Город | Miasto:
    CSW
  • Phone | Телефон | Telefon:
    Satio / W850i / K510i
  • Firmware | Прошивка:
    R2AK006 / R1KG001 / R4EA031
  • Operator | Oператор:
    T-Mobile

Posted 01 August 2013 - 20:42

Zamiast dodawać pliku pl Jeśli juz sprawia problem a potrafi sprawić jak widac zmien nazwę na polskiego języka fr czy jakakolwiek inna z wersji języków jakie posiadasz w telefonie i wgraj je do telefonu podmieniajac juz te "fabryczne". Co do patchowania sie nie dziwie. Sam nie moglem patchować w200 z 52 cidem. W zasadzie co mialem w200 a byly 3 i kazdy mial cida 52 to sytuacja byla na kazdym inna.
  • 0
"Ćwierkają wróbelki, od samego rana..."

Posted Image

#13 OFFLINE   Jurij

Jurij

    Emperror of Sony Kingdom

  • Administrator
  • 11891 posts
    • Time Online: 550d 23h 23m
  • Chat with me
  • GG:
  • Country | Страна | Kraj:
  • Operator | Oператор:
    Orange

Posted 01 August 2013 - 21:23

Jeśli już dogrywać pliki, to tylko i wyłącznie z systemu plików wersji R4JB001 :) Inne mogą po prostu nie działać / nie być widoczne.
  • 0
Serwis Sony Ericsson Online | Online Sony Ericsson Service | Ремонт Sony Ericsson Oнлайн

Xperia.jpg

Więcej informacji, Cennik | More information, Price list GG: 1793684 Skype: gen.jurij

Other services: LG, HTC, Samsung, Alcatel, Blackberry, Huawei, ZTE, Motorola, Sharp unlock and more...

#14 OFFLINE   faflak

faflak

    Moderator

  • Moderator
  • 1027 posts
    • Time Online: 81d 8h 3m
  • GG:
  • Country | Страна | Kraj:
  • City | Город | Miasto:
    milicz
  • Phone | Телефон | Telefon:
    SE ;)
  • Operator | Oператор:
    Orange

Posted 01 August 2013 - 21:45

tylko ze pewnie R4JB001 nie ma pl lng
  • 0

#15 OFFLINE   bartolinio3

bartolinio3

    Banned

  • Banned
  • 1180 posts
  • GG:
  • Country | Страна | Kraj:
  • Android:4.1.1
  • Operator | Oператор:
    T-Mobile

Posted 01 August 2013 - 22:52

R4JB001 chyba nie ma pl, za to działa na nim plik z R4JA011.
Wgraj i daj znać czy to ten, bo nie jestem pewien czy wrzuciłem dobry :P


Posted Image

#16 OFFLINE   sonyman

sonyman

    Master of Sony Ericsson Knowledge

  • User
  • 335 posts
    • Time Online: 13d 1h 52m
  • Country | Страна | Kraj:
  • Operator | Oператор:
    PLAY

Posted 02 August 2013 - 07:31

Wgraj te 2 pliki z jezykiem i edytuj ten plik z ich lista i customize upgrade. Jezeli to nie zadziala to sprobuj zmenic z pl na eng i pod postacia angielskiego wgrasz polski.

Edited by sonyman, 02 August 2013 - 07:32.

  • 0
Posted Image
Posted Image
Posted Image

#17 OFFLINE   jacobi123

jacobi123

    Freshly registered FAQ reader

  • User
  • 11 posts
    • Time Online: 13h 26m
  • Country | Страна | Kraj:
  • Operator | Oператор:
    PLAY

Posted 02 August 2013 - 13:42

Niestety, nie działa . Podmieniłen pl na en i w teraz mam krzaczki czy raczej cyfry w menu zamiast napisów po angielsku. Skopiowany plik pl.lng zniknął. z telefonu


  • 0

#18 OFFLINE   sonyman

sonyman

    Master of Sony Ericsson Knowledge

  • User
  • 335 posts
    • Time Online: 13d 1h 52m
  • Country | Страна | Kraj:
  • Operator | Oператор:
    PLAY

Posted 02 August 2013 - 14:54

Czesto włąsnie tak jest, ze po dograniu znikaja, bo dodałes je do listy? Customize upgrade tez nic nie dało?
  • 0
Posted Image
Posted Image
Posted Image

#19 OFFLINE   jacobi123

jacobi123

    Freshly registered FAQ reader

  • User
  • 11 posts
    • Time Online: 13h 26m
  • Country | Страна | Kraj:
  • Operator | Oператор:
    PLAY

Posted 02 August 2013 - 17:40

Czesto włąsnie tak jest, ze po dograniu znikaja, bo dodałes je do listy? Customize upgrade tez nic nie dało?


Nie całkiem wiem co zrobić z Customize upgrade. Wyszperałem w googlach ze tworzy sie w custom plik customize_upgrade.xml wczytujacy np CENTRAL EUROPE. Zrobiłem tak jak pisali ale nic to nie dało :/
Zastanawiam się już czy nie zflaszować na R4HA014 i nie spróbować samemu zdjąc simlocka. Tym w serwisie zajęło to około 30 minut
  • 0

#20 OFFLINE   not found

not found

    Banned

  • Banned
  • 1546 posts
  • GG:
  • Country | Страна | Kraj:
  • City | Город | Miasto:
    Garwolin
  • Phone | Телефон | Telefon:
    W960
  • Firmware | Прошивка:
    R9K009
  • Operator | Oператор:
    Virgin Mobile

Posted 02 August 2013 - 18:00

No bo robili to executorem, zamiast boxem... Na Twoim miejscu zrobiłbym tak jak mówi Jurij. A jeśli nic to nie pomoże to sam flashował R4HA014.

Co do customize_upgrade. Tworzysz pusty plik customize_upgrade.xml, wgrywasz, odpalasz telefon i czekasz aż przeleci pasek.
WALKMAN®

Posted Image


0 user(s) are reading this topic