Jump to content


Meet Sony Xperia XZ Premium:


Photo

Zmiana K550 na W610


  • Please log in to reply
35 replies to this topic

#21 OFFLINE   wolfwhite1608

wolfwhite1608

    Freshly registered FAQ reader

  • User
  • 15 posts
    • Time Online: 5h 52m
  • Country | Страна | Kraj:

Posted 15 June 2012 - 13:24

ok rozumiem,bardzo proszę o precyzyjne objaśnienie,co oznacza soft developerski,czy jest to rodzaj czystego softu,czyli bez logów operatora,czy jest to typ softu stabilnego i czy w pełni nada się taki typ softu do tuningu i modyfikacji na platformie DB2020 w k550i z certyfikatem brown49,bardzo proszę o wypowiedzi,ewentualnie o jakieś linki skąd można pobrać i o jakieś opisy co do tego typu softu:)
  • 0

#22 ONLINE   Jurij

Jurij

    Emperror of Sony Kingdom

  • Administrator
  • 11796 posts
    • Time Online: 549d 3h 23m
  • Chat with me
  • GG:
  • Country | Страна | Kraj:
  • Operator | Oператор:
    Orange

Posted 15 June 2012 - 14:09

ok rozumiem,bardzo proszę o precyzyjne objaśnienie,co oznacza soft developerski,czy jest to rodzaj czystego softu,czyli bez logów operatora,


Lol, a co to są logi operatora?

Jeśli się tak upierasz, to proszę:

Main:

Please Login or Register to see this Hidden Content



FS:

Please Login or Register to see this Hidden Content



Customizację masz w naszym downloadzie. Telefon będzie działał i tyle. Patchy nie wgrasz, bo pod ten soft ich nie ma. To najnowszy dostępny soft niebrandowany dla K550 i cidu 49 brown.
  • 0
Serwis Sony Ericsson Online | Online Sony Ericsson Service | Ремонт Sony Ericsson Oнлайн

Xperia.jpg

Więcej informacji, Cennik | More information, Price list GG: 1793684 Skype: gen.jurij

Other services: LG, HTC, Samsung, Alcatel, Blackberry, Huawei, ZTE, Motorola, Sharp unlock and more...

#23 OFFLINE   wolfwhite1608

wolfwhite1608

    Freshly registered FAQ reader

  • User
  • 15 posts
    • Time Online: 5h 52m
  • Country | Страна | Kraj:

Posted 15 June 2012 - 14:58

ok dzięki serdeczne za odpowiedź na mój post,czyli tylko Patchy nie wgram dla tego softu tak,a czy jakieś są dla k550i,czy patche to są np:radio gra bez słuchawek,wskaźnik temperatury,większy zegar i data na wyświetlaczu?,resztę idzie wgrać normalnie bezproblemowo,bardzo Proszę o Odpowiedź:)
  • 0

#24 ONLINE   Jurij

Jurij

    Emperror of Sony Kingdom

  • Administrator
  • 11796 posts
    • Time Online: 549d 3h 23m
  • Chat with me
  • GG:
  • Country | Страна | Kraj:
  • Operator | Oператор:
    Orange

Posted 15 June 2012 - 15:13

Moja rada jest taka: zmień certyfikat na RED 52, wgraj soft od W610 i wtedy tuning stoi przed tobą otworem. Będziesz miał Walkmana 2.0, Flash menu, mnóstwo patchy, modyfikacji, elfów itd. na najnowszy dostępny soft W610.

Ten soft co Ci dałem to historia. Wątpię aby na nim telefon działał szybko i stabilnie. Nie ma na niego patchy, bo patche były portowane na najnowsze softy. Jak chcesz się męczyć, to tutaj masz soft od W610 dla cid 49 brown:

Please Login or Register to see this Hidden Content

ale o patchach itd. zapomnij.
  • 0
Serwis Sony Ericsson Online | Online Sony Ericsson Service | Ремонт Sony Ericsson Oнлайн

Xperia.jpg

Więcej informacji, Cennik | More information, Price list GG: 1793684 Skype: gen.jurij

Other services: LG, HTC, Samsung, Alcatel, Blackberry, Huawei, ZTE, Motorola, Sharp unlock and more...

#25 OFFLINE   wolfwhite1608

wolfwhite1608

    Freshly registered FAQ reader

  • User
  • 15 posts
    • Time Online: 5h 52m
  • Country | Страна | Kraj:

Posted 15 June 2012 - 15:20

ok dzięki za wyjaśnienia,zdecydowałem się na zmianę certyfikatu na RED 52, proszę o wskazówki jak mam to zrobić
  • 0

#26 OFFLINE   skiba112

skiba112

    Freshly registered FAQ reader

  • User
  • 1 posts
    • Time Online: 1h 53m
  • Country | Страна | Kraj:
  • Operator | Oператор:
    PLAY

Posted 07 July 2012 - 15:51

do 11 punktu wszystko szło świetnie ale nie mogę wejść do folderu ofs żeby skopiować customy. co mam robić?
  • 0

#27 OFFLINE   neron

neron

    Master of Sony Ericsson Knowledge

  • User
  • 383 posts
    • Time Online: 14d 3h 5m
  • Country | Страна | Kraj:
  • City | Город | Miasto:
    koło Tomaszowa Lub.
  • Phone | Телефон | Telefon:
    Zylo/K800i /Xperia Mini Pro/Arc
  • Firmware | Прошивка:
    R7DA062/R8BF003
  • Operator | Oператор:
    PLAY

Posted 07 July 2012 - 17:41

Od 11 punktu ale w jakim poradniku to wyczytałeś? nie mów,że zmieniasz certyfikat :facepalm: tylko po cooo :zliscia:

Jurij: Ort.
  • 0
99% idiotów czyta posty z ręką na myszce... Nie zdejmuj! Teraz na to za późno!!!

#28 ONLINE   Jurij

Jurij

    Emperror of Sony Kingdom

  • Administrator
  • 11796 posts
    • Time Online: 549d 3h 23m
  • Chat with me
  • GG:
  • Country | Страна | Kraj:
  • Operator | Oператор:
    Orange

Posted 07 July 2012 - 18:08

Od 11 punktu ale w jakim poradniku to wyczytałeś? nie mów,że zmieniasz certyfikat :facepalm: tylko po cooo :zliscia:


A w jakim temacie napisałeś tego bezsensownego posta, geniuszu? :)

@skiba112: custom masz wgrać do folderu tpa/preset/custom :)


Jurij: Post użytkownika neron został usunięty - brak związku z tematem.
  • 0
Serwis Sony Ericsson Online | Online Sony Ericsson Service | Ремонт Sony Ericsson Oнлайн

Xperia.jpg

Więcej informacji, Cennik | More information, Price list GG: 1793684 Skype: gen.jurij

Other services: LG, HTC, Samsung, Alcatel, Blackberry, Huawei, ZTE, Motorola, Sharp unlock and more...

#29 OFFLINE   neron

neron

    Master of Sony Ericsson Knowledge

  • User
  • 383 posts
    • Time Online: 14d 3h 5m
  • Country | Страна | Kraj:
  • City | Город | Miasto:
    koło Tomaszowa Lub.
  • Phone | Телефон | Telefon:
    Zylo/K800i /Xperia Mini Pro/Arc
  • Firmware | Прошивка:
    R7DA062/R8BF003
  • Operator | Oператор:
    PLAY

Posted 07 July 2012 - 18:51

do 11 punktu wszystko szło świetnie ale nie mogę wejść do folderu ofs żeby skopiować customy. co mam robić?

@skiba112: custom masz wgrać do folderu tpa/preset/custom :)


Jurij: Post użytkownika neron został usunięty - brak związku z tematem.

I to jest brak związku z tematem!
@skiba112 3maj sterowniki USB. Odinstaluj stare i zainstaluj te ja na nich robię.
Attached File  ggsetup-2.2.0.6.rar   2.96MB   0 downloads

Edited by neron, 07 July 2012 - 18:58.

  • 0
99% idiotów czyta posty z ręką na myszce... Nie zdejmuj! Teraz na to za późno!!!

#30 ONLINE   Jurij

Jurij

    Emperror of Sony Kingdom

  • Administrator
  • 11796 posts
    • Time Online: 549d 3h 23m
  • Chat with me
  • GG:
  • Country | Страна | Kraj:
  • Operator | Oператор:
    Orange

Posted 07 July 2012 - 21:49

Myśl choć troszeczkę... Skoro przeflashował main i FS, to sterowniki flash ma dobre. Z resztą w naszym downloadzie są nowsze niż te co załączyłeś :)

@skiba112: wyskakuje Ci jakiś błąd? Zrób screena. Spróbuj też na innych wersjach fara dostać się do systemu plików, wyjmij baterię na 2-3 minuty odczekaj i spróbuj ponownie, jeśli prawidłowo przeflashowałeś telefon to musi się udać :)
  • 0
Serwis Sony Ericsson Online | Online Sony Ericsson Service | Ремонт Sony Ericsson Oнлайн

Xperia.jpg

Więcej informacji, Cennik | More information, Price list GG: 1793684 Skype: gen.jurij

Other services: LG, HTC, Samsung, Alcatel, Blackberry, Huawei, ZTE, Motorola, Sharp unlock and more...

#31 OFFLINE   neron

neron

    Master of Sony Ericsson Knowledge

  • User
  • 383 posts
    • Time Online: 14d 3h 5m
  • Country | Страна | Kraj:
  • City | Город | Miasto:
    koło Tomaszowa Lub.
  • Phone | Телефон | Telefon:
    Zylo/K800i /Xperia Mini Pro/Arc
  • Firmware | Прошивка:
    R7DA062/R8BF003
  • Operator | Oператор:
    PLAY

Posted 08 July 2012 - 09:03

Spróbuj tego fara. [ciach]
Wyciągnij baterie na kilka godzin jeżeli to nie pomoże to stawiam na ubity GDFS.
A co do sterowników nie zawsze co nowsze znaczy lepsze. Tak samo jak wino,tylko nie wszyscy widzę,że o tym wiedzą :)

Jurij: Ort. W 100% działające wersje fara są w forumowym downloadzie. Jeśli chcesz dodać na forum jakiś plik, dodaj go do właściwej kategorii w downloadzie.
  • 0
99% idiotów czyta posty z ręką na myszce... Nie zdejmuj! Teraz na to za późno!!!

#32 OFFLINE   yaksony

yaksony

    Freshly registered FAQ reader

  • User
  • 3 posts
    • Time Online: 5h 43m
  • Country | Страна | Kraj:
  • Operator | Oператор:
    Plus

Posted 23 July 2013 - 10:31

Próbuje przerzucić MAIN do folderu oflash i taki błąd wyskakuje:
Posted Image
O co chodzi? Instalowałem wcześniej
K550_R8BA024_MAIN_GENERIC_LI_RED52
K550_R8BA024_FS_CENT_EUROPE_RED52
potem z tego tuta zrobiłem punkt 6 - wgrałem quick access patch i następnie Remove_SIM_Lock_K550_R8BA024.vkp - ale on nie zadziałał, więc teraz próbowałem zmienić mojego k550i na w610i.

Moja obecna wersja softu:
Spoiler

Edited by yaksony, 23 July 2013 - 10:41.

  • 0

#33 OFFLINE   not found

not found

    Banned

  • Banned
  • 1546 posts
  • GG:
  • Country | Страна | Kraj:
  • City | Город | Miasto:
    Garwolin
  • Phone | Телефон | Telefon:
    W960
  • Firmware | Прошивка:
    R9K009
  • Operator | Oператор:
    Virgin Mobile

Posted 23 July 2013 - 10:51

Wgraj soft pod CID 52 ;)
WALKMAN®

Posted Image

#34 OFFLINE   yaksony

yaksony

    Freshly registered FAQ reader

  • User
  • 3 posts
    • Time Online: 5h 43m
  • Country | Страна | Kraj:
  • Operator | Oператор:
    Plus

Posted 23 July 2013 - 10:52

Soft od W610i pod CID 52? Zależało mi na sofcie od W610i i braku simlocka.
  • 0

#35 OFFLINE   not found

not found

    Banned

  • Banned
  • 1546 posts
  • GG:
  • Country | Страна | Kraj:
  • City | Город | Miasto:
    Garwolin
  • Phone | Телефон | Telefon:
    W960
  • Firmware | Прошивка:
    R9K009
  • Operator | Oператор:
    Virgin Mobile

Posted 23 July 2013 - 10:54

Tak. Soft wgrywasz pod taki CID jaki masz w telefonie, w Twoim przypadku CID 52.

Edited by not found, 23 July 2013 - 10:54.

WALKMAN®

Posted Image

#36 OFFLINE   yaksony

yaksony

    Freshly registered FAQ reader

  • User
  • 3 posts
    • Time Online: 5h 43m
  • Country | Страна | Kraj:
  • Operator | Oператор:
    Plus

Posted 23 July 2013 - 11:12

Dzięki, kilka miesięcy temu też się z tym męczyłem i pewnie dlatego, że wgrywałem pod CID53.
Wiem, że oprócz MAIN i FS trzeba wgrać customa, ale nie mam pojęcia jakiego wgrać.
Zaopatrzyłem się w MAIN i FS w wersji R8BA024, bo widziałem w necie pozytywne o nich opinie.

@edit
Wgrałem już customa i softa. Teraz wgrywam quick access patch, a potem patcha na simlocka.

@edit2
Wszystko działa jak powinno, dzięki za pomoc i dobry tutorial :)

not found: Proszę bardzo ;)
  • 0


0 user(s) are reading this topic