Jump to content


Meet Sony Xperia XZ Premium:


Photo

Zmiana K550 na W610


  • Please log in to reply
35 replies to this topic

#1 OFFLINE   Adogard

Adogard

    Distinguished Member of Sony.yt Community

  • User
  • 530 posts
    • Time Online: 14d 14h 31m
  • Chat with me
  • GG:
  • Country | Страна | Kraj:
  • City | Город | Miasto:
    Lubień Kujawski
  • Phone | Телефон | Telefon:
    Xperia Z
  • Firmware | Прошивка:
    10.3.A.0.423
  • Android:4.2.2
  • Operator | Oператор:
    T-Mobile

Posted 01 September 2011 - 13:29

Co będzie nam potrzebne:
1. Pliki MAIN i FS
2. Customizacja
3. Sterowniki USB flash
4. Far manager

Co i jak:
1. Naładuj baterie do pełna.
2. Ściągnij pliki.
3. Włącz Fara.
4. Nacisnij Alt i F1.
5. Podłącz fona (wyłaczonego) z wciśnietym klawiszem C.
6. Czekasz az wczytaja sie 2 foldery .
7. Wchodzisz w ten 1 folder.
8. W prawym oknie szukasz plikow MAIN I FS.
9. Klikasz na MAIN i dajesz COPY.
10. To samo robisz z FS.
11. Gdy oba pliki sie wgraja to klikasz na (..) odlaczasz fona, wyjmujesz i wkladasz baterie.
12. Znow podlaczasz fon w ten sam sposob co wczesniej lecz teraz wchodzisz w 2 folder.
13. Czekasz az załaduja sie foldery systemowe.
14. Idziesz do TPA/PRESET/CUSTOM i kopiujesz zawartosc sciagnietego folderu Customize.
15. Cofasz (..) i wychodzisz z programu.
16. Odpalasz fona i cieszysz sie nowym K550@W610 :)


  • 0
W995 forever

#2 OFFLINE   NoNeK

NoNeK

    Freshly registered FAQ reader

  • User
  • 1 posts
    • Time Online: 7h 35m
  • Country | Страна | Kraj:
  • Operator | Oператор:
    PLAY

Posted 10 November 2011 - 15:58

jesteś pewny że ten sposób działa ??
jak podepnę K550i do kompa przez fara to pierwszy folder to ifs a drugi to Queue i co dalej ?? jeżeli far mi się zawiesza przy 2% i nie reaguje :/
  • 0

#3 OFFLINE   marmal215

marmal215

    Distinguished Member of Sony.yt Community

  • User
  • 628 posts
    • Time Online: 21d 6h
  • GG:
  • Country | Страна | Kraj:
  • Phone | Телефон | Telefon:
    Xperia Play R800i
  • Firmware | Прошивка:
    4.0.2.A.0.62
  • Android:2.3.4
  • Operator | Oператор:
    PLAY

Posted 10 November 2011 - 16:55

Nie łatwiej jest to zrobić przez XS++ albo SETool Lite v1.11?
  • 0

DENON DJ


#4 OFFLINE   Jurij

Jurij

    Emperror of Sony Kingdom

  • Administrator
  • 11777 posts
    • Time Online: 548d 15h 32m
  • Chat with me
  • GG:
  • Country | Страна | Kraj:
  • Operator | Oператор:
    Orange

Posted 10 November 2011 - 17:01

Nie łatwiej jest to zrobić przez XS++ albo SETool Lite v1.11?


Łatwiej ;) Ale przy CID 53 zostaje tylko FAR.
  • 0
Serwis Sony Ericsson Online | Online Sony Ericsson Service | Ремонт Sony Ericsson Oнлайн

Xperia.jpg

Więcej informacji, Cennik | More information, Price list GG: 1793684 Skype: gen.jurij

Other services: LG, HTC, Samsung, Alcatel, Blackberry, Huawei, ZTE, Motorola, Sharp unlock and more...

#5 OFFLINE   faflak

faflak

    Moderator

  • Moderator
  • 1016 posts
    • Time Online: 80d 22h 37m
  • GG:
  • Country | Страна | Kraj:
  • City | Город | Miasto:
    milicz
  • Phone | Телефон | Telefon:
    SE ;)
  • Operator | Oператор:
    Orange

Posted 10 November 2011 - 20:56

mozna by dodac ze po tym crossie nie bedzie sie wlaczal aparat po odsunieciu przeslony :( ale za to mamy cala mase flash menu...:)
  • 0

#6 OFFLINE   Adogard

Adogard

    Distinguished Member of Sony.yt Community

  • User
  • 530 posts
    • Time Online: 14d 14h 31m
  • Chat with me
  • GG:
  • Country | Страна | Kraj:
  • City | Город | Miasto:
    Lubień Kujawski
  • Phone | Телефон | Telefon:
    Xperia Z
  • Firmware | Прошивка:
    10.3.A.0.423
  • Android:4.2.2
  • Operator | Oператор:
    T-Mobile

Posted 10 November 2011 - 21:17

Osłona to akurat szczegół, przynajmniej w kieszeni się aparat przypadkowo nie włączy :D
  • 0
W995 forever

#7 OFFLINE   wolfwhite1608

wolfwhite1608

    Freshly registered FAQ reader

  • User
  • 15 posts
    • Time Online: 5h 52m
  • Country | Страна | Kraj:

Posted 14 June 2012 - 12:04

Witam serdecznie wszystkich użytkowników tego forum,posiadam telefon SE k550i,ale mam problem,ponieważ nie wiem jak sprawdzić jaki mam cid,problem polega na tym,że zainstalowałem setolla,ale nie che się on włączyć,w załączniku przesyłam screen dotyczący tego problemu z setollem,bardzo chciałbym wgrać czysty soft od w610i do mojego k550i, obecnie mam soft Plusa z wszystkimi logami Plusa itd..,czy czysty soft od w610i nada się do modyfikacji dla k550i,jeżeli ten czysty soft od w610i nada się to bardzo proszę o wskazanie która wersja jest najlepsza do modyfikacji ,chciałbym wgrać lepsze sterowniki kamery,aparatu, dźwięku,wyświetlacza,bardzo Proszę o Pomoc,Pozdrawiam wszystkich serdecznie:)

Attached Files


  • 0

#8 OFFLINE   Jurij

Jurij

    Emperror of Sony Kingdom

  • Administrator
  • 11777 posts
    • Time Online: 548d 15h 32m
  • Chat with me
  • GG:
  • Country | Страна | Kraj:
  • Operator | Oператор:
    Orange

Posted 14 June 2012 - 12:21

Nie możesz używać pełnej wersji setoola bo nie masz boxa. Tutaj masz poradnik do darmowej wersji: http://sony.yt/topic...ganie-simlocka/ . Ściągnij wersję z poradnika i postępuj według instrukcji :)
  • 0
Serwis Sony Ericsson Online | Online Sony Ericsson Service | Ремонт Sony Ericsson Oнлайн

Xperia.jpg

Więcej informacji, Cennik | More information, Price list GG: 1793684 Skype: gen.jurij

Other services: LG, HTC, Samsung, Alcatel, Blackberry, Huawei, ZTE, Motorola, Sharp unlock and more...

#9 OFFLINE   wolfwhite1608

wolfwhite1608

    Freshly registered FAQ reader

  • User
  • 15 posts
    • Time Online: 5h 52m
  • Country | Страна | Kraj:

Posted 14 June 2012 - 18:20

ok dziękuję,za odpowiedź,ale proszę mi powiedzieć który program ma najwięcej możliwości,jeżeli chodzi o tuning:
1-Setool2 lite
2-Far
3-XS ++
bardzo proszę napisać,która wersja softu od w610i do k550i,jest najstabilniejsza i najlepsza pod względem tuningu,jak mogę sprawdzić jaką posiadam wersję CID i jaką wersję platformy w moim k550i?
Bardzo Proszę o Pomoc,Pozdrawiam:)
  • 0

#10 OFFLINE   bartq92

bartq92

    Squire of Sony Majesty

  • User
  • 1812 posts
    • Time Online: 76d 13h 42m
  • GG:
  • Country | Страна | Kraj:
  • City | Город | Miasto:
    KMY
  • Phone | Телефон | Telefon:
    Galaxy S Advance

Posted 14 June 2012 - 18:42

Far, wszystko nim zrobisz i jako jedyny obsługuje CID 53. (oprócz XS++ na linuxie)

Platformę DB2020, a cid sprawdzisz Setool2 Lite klikając identify.
Polecam lekturę tego tematu http://sony.yt/topic...ganie-simlocka/ a także dział poradniki i FAQ
  • 0

#11 OFFLINE   wolfwhite1608

wolfwhite1608

    Freshly registered FAQ reader

  • User
  • 15 posts
    • Time Online: 5h 52m
  • Country | Страна | Kraj:

Posted 14 June 2012 - 19:35

Bardzo Proszę o Pomoc,gdy próbuje uruchomić program setool2lite to wyskakuje mi coś takiego co mam robić?

Attached Files


  • 0

#12 OFFLINE   Jurij

Jurij

    Emperror of Sony Kingdom

  • Administrator
  • 11777 posts
    • Time Online: 548d 15h 32m
  • Chat with me
  • GG:
  • Country | Страна | Kraj:
  • Operator | Oператор:
    Orange

Posted 14 June 2012 - 19:43

jak mogę sprawdzić jaką posiadam wersję CID i jaką wersję platformy w moim k550i?


Przecież dostałeś poradnik do setoola, tak ciężko do niego zajrzeć? Tam masz wszystko napisane.

Bardzo Proszę o Pomoc,gdy próbuje uruchomić program setool2lite to wyskakuje mi coś takiego co mam robić?


Usuń z systemu avirę, avasta, kacperskiego i inne syfy, zrestartuj komputer, pobierz setoola jeszcze raz, rozpakuj i uruchom. Musi działać :)
  • 0
Serwis Sony Ericsson Online | Online Sony Ericsson Service | Ремонт Sony Ericsson Oнлайн

Xperia.jpg

Więcej informacji, Cennik | More information, Price list GG: 1793684 Skype: gen.jurij

Other services: LG, HTC, Samsung, Alcatel, Blackberry, Huawei, ZTE, Motorola, Sharp unlock and more...

#13 OFFLINE   wolfwhite1608

wolfwhite1608

    Freshly registered FAQ reader

  • User
  • 15 posts
    • Time Online: 5h 52m
  • Country | Страна | Kraj:

Posted 14 June 2012 - 20:31

Bardzo proszę o pomoc,gdy próbuje uruchomić program setool2lite pojawia mi się ten komunikat,podaje informacje:System operacyjny Windows seven 64-bit PL Ultimate
Program Antywirusowy Microsoft security esencials PL -64-Bit ,robię wszystko zgodnie z instrukcją,bardzo proszę o pomoc,Pozdrawiam:)
Zainstalowałem w takiej kolejności
1 Attached File  ggsetup-3.0.0.1.exe   3.58MB   985 downloads
2 Attached File  Setool2lite_V1.11.rar   43.03MB   742 downloads

Bardzo proszę o pomoc,co mam robić,kompa zresetowałem,to nic nie pomogło,Pozdrawiam:)

Attached Files


  • 0

#14 OFFLINE   Jurij

Jurij

    Emperror of Sony Kingdom

  • Administrator
  • 11777 posts
    • Time Online: 548d 15h 32m
  • Chat with me
  • GG:
  • Country | Страна | Kraj:
  • Operator | Oператор:
    Orange

Posted 14 June 2012 - 20:45

To wywal wszystkie antywirusy, zrestartuj komputer, pobierz ponownie setoola, rozpakuj i uruchom. W razie problemów uruchom w trybie zgodności z Windows 7 32 bit / XP .
  • 0
Serwis Sony Ericsson Online | Online Sony Ericsson Service | Ремонт Sony Ericsson Oнлайн

Xperia.jpg

Więcej informacji, Cennik | More information, Price list GG: 1793684 Skype: gen.jurij

Other services: LG, HTC, Samsung, Alcatel, Blackberry, Huawei, ZTE, Motorola, Sharp unlock and more...

#15 OFFLINE   wolfwhite1608

wolfwhite1608

    Freshly registered FAQ reader

  • User
  • 15 posts
    • Time Online: 5h 52m
  • Country | Страна | Kraj:

Posted 15 June 2012 - 11:52

Witam,chciałem powiedzieć,że setoll2lite,uruchamia się ze zgodnością Windows 98/Windows ME,przy zastosowaniu innych trybów zgodności nie uruchomi się tylko,wyskakuje taki komunikat jak w załączniku,Pozdrawiam Wszystkich:)

Witam serdecznie,k550i-platforma DB2020
Welcome to SEtool2 ( LITE edition ) v 1.11
supported DB2010/DB2012 CID49/50/51/52, DB2020 CID49/51/52
Loaded 51 flash descriptors

if you like LITE edition - please visit www.setool.net and buy FULL.

ChipID:9900,EMP protocol:0301
PHONE IS BROWN
FLASH CID detected:49
Speed:921600
Flash ID check:897E
Flash props sent ok
OTP LOCKED:1 CID:51 PAF:1 IMEI:35851601458379 CERT:BROWN
FLASH CID:49 COLOR:BROWN

Model:K550i
Brand:Generic
MAPP CXC article: R6BC002	 prgCXC1250669_GENERIC_LI
MAPP CXC version: R6BC002
Language Package:C_ASIA
CDA article: CDA12345678/123
CDA version: R2A
Default article: cxc1250671
Default version: R1JD001

Operator: 000-00

Elapsed:6 secs.

przy,drugim punkcie poradnika,czyli identyfikacji telefonu,pojawiła się informacja,że mój k550i posiada certyfikat BROWN,proszę powiedzieć,czy wszystko mogę zgodnie z Poradnikiem wykonywać krok po kroku,pytam ponieważ,w poradniku jest punkt odnośnie certyfikatu i jest tam napisane,że telefon powinien posiadać certyfikat RED
2. Flash CID oraz kolod - Bardzo ważna informacja. Podczas flashowania musimy używać plików mbn oraz fbn przeznaczonych dla naszego CID. Telefon powinien mieć certyfikat RED
proszę mi powiedzieć,czy numer CID,będzię zgodny do tuningu i ogólnie wszystkie informacje,które przedstawiłem,czy są zgodne i czy można śmiało,wgrywać czysty soft od w610i do mojego k550i, Pozdrawiam,bardzo proszę o odpowiedź :)

not found: Dodałem tag code.

Attached Files


  • 0

#16 OFFLINE   not found

not found

    Banned

  • Banned
  • 1546 posts
  • GG:
  • Country | Страна | Kraj:
  • City | Город | Miasto:
    Garwolin
  • Phone | Телефон | Telefon:
    W960
  • Firmware | Прошивка:
    R9K009
  • Operator | Oператор:
    Virgin Mobile

Posted 15 June 2012 - 12:05

Musisz zmienić na RED.
WALKMAN®

Posted Image

#17 OFFLINE   wolfwhite1608

wolfwhite1608

    Freshly registered FAQ reader

  • User
  • 15 posts
    • Time Online: 5h 52m
  • Country | Страна | Kraj:

Posted 15 June 2012 - 12:12

ale jak to mam uczynić,bardzo proszę o poradę
  • 0

#18 OFFLINE   Jurij

Jurij

    Emperror of Sony Kingdom

  • Administrator
  • 11777 posts
    • Time Online: 548d 15h 32m
  • Chat with me
  • GG:
  • Country | Страна | Kraj:
  • Operator | Oператор:
    Orange

Posted 15 June 2012 - 12:12

Możesz zmienić certyfikat w naszym serwisie online. Koszt takiej usługi to 15 PLN. Jeśli jesteś zainteresowany, odezwij się na gg: 1793684 :)
  • 0
Serwis Sony Ericsson Online | Online Sony Ericsson Service | Ремонт Sony Ericsson Oнлайн

Xperia.jpg

Więcej informacji, Cennik | More information, Price list GG: 1793684 Skype: gen.jurij

Other services: LG, HTC, Samsung, Alcatel, Blackberry, Huawei, ZTE, Motorola, Sharp unlock and more...

#19 OFFLINE   wolfwhite1608

wolfwhite1608

    Freshly registered FAQ reader

  • User
  • 15 posts
    • Time Online: 5h 52m
  • Country | Страна | Kraj:

Posted 15 June 2012 - 12:20

rozumiem,a przy tym obecnym certyfikacie brown,nic nie mogę zdziałać,jeżeli chodzi o czysty soft od w610i,a potem ewentualnie tuning bardzo proszę o wypowiedzi:)
  • 0

#20 OFFLINE   Jurij

Jurij

    Emperror of Sony Kingdom

  • Administrator
  • 11777 posts
    • Time Online: 548d 15h 32m
  • Chat with me
  • GG:
  • Country | Страна | Kraj:
  • Operator | Oператор:
    Orange

Posted 15 June 2012 - 12:39

Brown 49 to bardzo nietypowy certyfikat jak na DB2020. Możesz poszukać w sieci softu developerskiego, ale czy coś znajdziesz... Najprościej jest go zmienić i mieć spokój :)
  • 0
Serwis Sony Ericsson Online | Online Sony Ericsson Service | Ремонт Sony Ericsson Oнлайн

Xperia.jpg

Więcej informacji, Cennik | More information, Price list GG: 1793684 Skype: gen.jurij

Other services: LG, HTC, Samsung, Alcatel, Blackberry, Huawei, ZTE, Motorola, Sharp unlock and more...


0 user(s) are reading this topic