Jump to content


Meet Sony Xperia XZ Premium:


Photo

Usuwanie sim-locka, wgrywanie nowego softu


  • Please log in to reply
18 replies to this topic

#1 OFFLINE   sims

sims

    Freshly registered FAQ reader

  • User
  • 7 posts
    • Time Online: 5h 4m
  • Country | Страна | Kraj:
  • Operator | Oператор:
    PLAY

Posted 02 November 2011 - 17:25

Witam.
Czy jest możliwość napisania jakiegoś poradnika (wraz z linkami do potrzebnych plików) jak usunąć sim-locka, jak wgrać nowy soft.

Pozdrawiam.
  • 0

#2 OFFLINE   not found

not found

    Banned

  • Banned
  • 1546 posts
  • GG:
  • Country | Страна | Kraj:
  • City | Город | Miasto:
    Garwolin
  • Phone | Телефон | Telefon:
    W960
  • Firmware | Прошивка:
    R9K009
  • Operator | Oператор:
    Virgin Mobile

Posted 02 November 2011 - 17:39

Jest już taki poradnik :)

http://sony.yt/index...rywanie-patchy/
WALKMAN®

Posted Image

#3 OFFLINE   piotr88010

piotr88010

    Master of Sony Ericsson Knowledge

  • User
  • 375 posts
    • Time Online: 6d 1h 18m
  • Chat with me
  • GG:
  • Country | Страна | Kraj:
  • City | Город | Miasto:
    Białystok
  • Phone | Телефон | Telefon:
    2x Sony Ericsson k800i
  • Firmware | Прошивка:
    2x R8BF003 CID53
  • Operator | Oператор:
    Plus

Posted 02 November 2011 - 17:46

w zależności od cidu :)
Napisz jak pomogło ;)

Edited by piotr88010, 02 November 2011 - 17:54.

  • 0
Posted Image

#4 OFFLINE   sims

sims

    Freshly registered FAQ reader

  • User
  • 7 posts
    • Time Online: 5h 4m
  • Country | Страна | Kraj:
  • Operator | Oператор:
    PLAY

Posted 02 November 2011 - 18:56

Muszę sprawdzić jaki mam cid ;] (Najpierw musiałem podpiąć wyświetlacz do płyty głównej, ponieważ od kolegi dostałem samą płytę z blokadą na ere)

żaden program nie może się połączyć ;/ (Far'a nie ogarniam i nie wiem jak nim sprawdzić swój CID)

PS: Wydaje mi się że k770i mają cid 52 - moja druga płyta główna ma bynajmniej cid 52

Edited by sims, 02 November 2011 - 19:47.

  • 0

#5 OFFLINE   piotr88010

piotr88010

    Master of Sony Ericsson Knowledge

  • User
  • 375 posts
    • Time Online: 6d 1h 18m
  • Chat with me
  • GG:
  • Country | Страна | Kraj:
  • City | Город | Miasto:
    Białystok
  • Phone | Телефон | Telefon:
    2x Sony Ericsson k800i
  • Firmware | Прошивка:
    2x R8BF003 CID53
  • Operator | Oператор:
    Plus

Posted 02 November 2011 - 19:59

to sprawdź przez xs++, instalujesz sterowniki flash, ściągasz xs++, klikasz identify, podpinasz z wciśniętym c, i patrzysz w logu jaki masz cid ;)
  • 0
Posted Image

#6 OFFLINE   sims

sims

    Freshly registered FAQ reader

  • User
  • 7 posts
    • Time Online: 5h 4m
  • Country | Страна | Kraj:
  • Operator | Oператор:
    PLAY

Posted 02 November 2011 - 20:07

xs++ też nie potrafi się połączyć ;/ sprawdzałem
  • 0

#7 OFFLINE   piotr88010

piotr88010

    Master of Sony Ericsson Knowledge

  • User
  • 375 posts
    • Time Online: 6d 1h 18m
  • Chat with me
  • GG:
  • Country | Страна | Kraj:
  • City | Город | Miasto:
    Białystok
  • Phone | Телефон | Telefon:
    2x Sony Ericsson k800i
  • Firmware | Прошивка:
    2x R8BF003 CID53
  • Operator | Oператор:
    Plus

Posted 02 November 2011 - 20:21

a masz stery flash?
  • 0
Posted Image

#8 OFFLINE   sims

sims

    Freshly registered FAQ reader

  • User
  • 7 posts
    • Time Online: 5h 4m
  • Country | Страна | Kraj:
  • Operator | Oператор:
    PLAY

Posted 02 November 2011 - 20:30

Dobra wykryło za którymś razem...
20:23:10| Baseband ID: 9900
20:23:10| Protocol Version: 3.1
20:23:10| Warning: IMEI name does not match GDFS name (IMEI:NULL GDFS:K770)
20:23:10| ...using GDFS name
20:23:10|
20:23:10| Profiling SEMC phone...
20:23:10| Platform: DB2020
20:23:10| OTP CID: 51
20:23:10| EROM CID: 53
20:23:10| EROM Color: Red
20:23:10| IMEI: xxxxxxxxx
20:23:10| Phone ID: K770
20:23:10| Region: CENT_EUROPE
20:23:10| CDA: 1202-4146 R7A
20:23:10| Firmware Version: R8BC004
20:23:10| EROM: R3A022
20:23:10| Ready for operation!


PS: Chciałbym zadać małe pytanko: Z jakiego powodu może mi wyskakiwać Brak dostępu do sieci przy całym zasięgu? - mam taki problem na tej drugiej płycie głównej....

Edited by sims, 02 November 2011 - 20:31.

  • 0

#9 OFFLINE   piotr88010

piotr88010

    Master of Sony Ericsson Knowledge

  • User
  • 375 posts
    • Time Online: 6d 1h 18m
  • Chat with me
  • GG:
  • Country | Страна | Kraj:
  • City | Город | Miasto:
    Białystok
  • Phone | Телефон | Telefon:
    2x Sony Ericsson k800i
  • Firmware | Прошивка:
    2x R8BF003 CID53
  • Operator | Oператор:
    Plus

Posted 02 November 2011 - 20:43

Z jakiego powodu może mi wyskakiwać Brak dostępu do sieci przy całym zasięgu?

Prawdopodobnie antena poszła.
Masz CID53 więc kliknij w moją sygnaturę i spróbuj wgrać soft, powodzenia ;) Far to nie jest najgorszy program...
  • 0
Posted Image

#10 OFFLINE   sims

sims

    Freshly registered FAQ reader

  • User
  • 7 posts
    • Time Online: 5h 4m
  • Country | Страна | Kraj:
  • Operator | Oператор:
    PLAY

Posted 02 November 2011 - 20:51

Mam dwie anteny i na obu by tak było?

PS: MAsz może gdzieś na kompie customa R8BC004 cid 53?

Edited by sims, 02 November 2011 - 21:08.

  • 0

#11 OFFLINE   piotr88010

piotr88010

    Master of Sony Ericsson Knowledge

  • User
  • 375 posts
    • Time Online: 6d 1h 18m
  • Chat with me
  • GG:
  • Country | Страна | Kraj:
  • City | Город | Miasto:
    Białystok
  • Phone | Телефон | Telefon:
    2x Sony Ericsson k800i
  • Firmware | Прошивка:
    2x R8BF003 CID53
  • Operator | Oператор:
    Plus

Posted 02 November 2011 - 21:20

nie kombinuj z anteną bo może się skończyć cegłą wartą 100zł...
Łap custpack:
search.4shared.com/search.html?searchmode=2&searchName=K770+custom+pack
  • 1
Posted Image

#12 OFFLINE   Jurij

Jurij

    Emperror of Sony Kingdom

  • Administrator
  • 11777 posts
    • Time Online: 548d 15h 32m
  • Chat with me
  • GG:
  • Country | Страна | Kraj:
  • Operator | Oператор:
    Orange

Posted 02 November 2011 - 21:20

Prawdopodobnie antena poszła.
Masz CID53 więc kliknij w moją sygnaturę i spróbuj wgrać soft, powodzenia ;) Far to nie jest najgorszy program...

Gdyby poszła antena, nie miałby w ogóle zasięgu. Pomyśl, zanim coś napiszesz :)

Mam dwie anteny i na obu by tak było?

PS: MAsz może gdzieś na kompie customa R8BC004 cid 53?


Custom jest niezależny od wersji firmware, wazne zeby byl central_europe. A co do braku dostepu do sieci, dzieje sie tak na wszystkich kartach sim czy tylko konkretnej? Moze to byc wada karty sim albo zablokowany imei (skradziony telefon lub cos w tym stylu) :)
  • 1
Serwis Sony Ericsson Online | Online Sony Ericsson Service | Ремонт Sony Ericsson Oнлайн

Xperia.jpg

Więcej informacji, Cennik | More information, Price list GG: 1793684 Skype: gen.jurij

Other services: LG, HTC, Samsung, Alcatel, Blackberry, Huawei, ZTE, Motorola, Sharp unlock and more...

#13 OFFLINE   sims

sims

    Freshly registered FAQ reader

  • User
  • 7 posts
    • Time Online: 5h 4m
  • Country | Страна | Kraj:
  • Operator | Oператор:
    PLAY

Posted 02 November 2011 - 21:31

Dzięki.
Teraz tylko usunąć sim-locka ale... Nie posiadam karty z ery;/
  • 0

#14 OFFLINE   piotr88010

piotr88010

    Master of Sony Ericsson Knowledge

  • User
  • 375 posts
    • Time Online: 6d 1h 18m
  • Chat with me
  • GG:
  • Country | Страна | Kraj:
  • City | Город | Miasto:
    Białystok
  • Phone | Телефон | Telefon:
    2x Sony Ericsson k800i
  • Firmware | Прошивка:
    2x R8BF003 CID53
  • Operator | Oператор:
    Plus

Posted 02 November 2011 - 21:33

niedoczytałem, sorki za głupotę... Napiszesz później czy flashowanie się udało...

to albo 15zł karta testowa motki, albo do monopolowego po starter za piątkę ;)
  • 0
Posted Image

#15 OFFLINE   Jurij

Jurij

    Emperror of Sony Kingdom

  • Administrator
  • 11777 posts
    • Time Online: 548d 15h 32m
  • Chat with me
  • GG:
  • Country | Страна | Kraj:
  • Operator | Oператор:
    Orange

Posted 02 November 2011 - 22:04

Dzięki.
Teraz tylko usunąć sim-locka ale... Nie posiadam karty z ery;/


W naszym serwisie on-line możesz usunąc simlocka za niewielką opłatą, przy okazji możemy Ci zaniżyć cid do 52, dzięki czemu będziesz mógł łatwiej patchować telefon :) Jak jesteś zainteresowany, to pisz na gg: 1793684 ;) A jak wolisz sam, no to pozostaje Ci zakup startera ery albo karty testowej motoroli.
  • 0
Serwis Sony Ericsson Online | Online Sony Ericsson Service | Ремонт Sony Ericsson Oнлайн

Xperia.jpg

Więcej informacji, Cennik | More information, Price list GG: 1793684 Skype: gen.jurij

Other services: LG, HTC, Samsung, Alcatel, Blackberry, Huawei, ZTE, Motorola, Sharp unlock and more...

#16 OFFLINE   sims

sims

    Freshly registered FAQ reader

  • User
  • 7 posts
    • Time Online: 5h 4m
  • Country | Страна | Kraj:
  • Operator | Oператор:
    PLAY

Posted 02 November 2011 - 22:13

Dziękuję za ofertę, ale potrzebuję już tylko usunięcie simlocka :)

Nie mam zamiaru później się bawić w patchowanie ponieważ już raz uwaliłem gdfs i musiałeś (przepraszam za bezpośredni zwrot jak byśmy byli na Ty)mi naprawiać telefon (za co bardzo dziękuję) :P

Po szkole polecę po starter i usunę tego simlocka.

Edited by sims, 02 November 2011 - 22:16.

  • 0

#17 OFFLINE   piotr88010

piotr88010

    Master of Sony Ericsson Knowledge

  • User
  • 375 posts
    • Time Online: 6d 1h 18m
  • Chat with me
  • GG:
  • Country | Страна | Kraj:
  • City | Город | Miasto:
    Białystok
  • Phone | Телефон | Telefon:
    2x Sony Ericsson k800i
  • Firmware | Прошивка:
    2x R8BF003 CID53
  • Operator | Oператор:
    Plus

Posted 03 November 2011 - 06:14

pamiętaj tylko byś użył patch, rest i qa pod swój model i soft! To bardzo ważne bo gdfs uwalisz ;)
  • 0
Posted Image

#18 OFFLINE   Adogard

Adogard

    Distinguished Member of Sony.yt Community

  • User
  • 530 posts
    • Time Online: 14d 14h 31m
  • Chat with me
  • GG:
  • Country | Страна | Kraj:
  • City | Город | Miasto:
    Lubień Kujawski
  • Phone | Телефон | Telefon:
    Xperia Z
  • Firmware | Прошивка:
    10.3.A.0.423
  • Android:4.2.2
  • Operator | Oператор:
    T-Mobile

Posted 03 November 2011 - 11:45

Po co rest? Po "uwaleniu" fona executorem wystarczy wejdz przez skrypt qa2020 i zamiast resta wgrac maina, potem QA patche i po zawodach.
  • 0
W995 forever

#19 OFFLINE   piotr88010

piotr88010

    Master of Sony Ericsson Knowledge

  • User
  • 375 posts
    • Time Online: 6d 1h 18m
  • Chat with me
  • GG:
  • Country | Страна | Kraj:
  • City | Город | Miasto:
    Białystok
  • Phone | Телефон | Telefon:
    2x Sony Ericsson k800i
  • Firmware | Прошивка:
    2x R8BF003 CID53
  • Operator | Oператор:
    Plus

Posted 03 November 2011 - 15:52

main ma więcej bloków, i to trochę trwa ;) Ja wgrywam rest, bo czasu się nie traci :)
  • 0
Posted Image


0 user(s) are reading this topic